1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uuden emolevyn asennuksen jälkeen kuva ei näy?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi windows95 11.03.2015.

  1. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Eli asensin tänään uuden emolevyn vanhan tilalle, kun vanhan emon liittimet rikki yms.
    Uusi emo oli lähestulkoon samanlainen kuin vanhakin, joten liitännät oli melko samat. Vanha emo olis siis Asus M4A77TD PRO ja tilalle tullut uusi on ASUS M5A97 EVO. Nopeasti katsottuna ulkoisina erona: vanhassa integroitu näytönohjain ja uudessa se puuttuu. Se ei sinäänsä varmaan haittaa mitään, sillä jo vanhassa emossa oli erillinen näytönohjain (amd radeon hd 5700 series) ja se myös tuli tähän uuteen emoon kiinni. Ennen vanhan emon purkua otin vielä varmuuden vuoksi kuvat missä mikäkin johto oli kiinni, joten johdot löysi paikkansa uuteen emoon suht helposti. Kaikki liittimet varmistettu moniin kertoihin ja kiinni pitäisi olla. Kokeiltu myös HDMI-liitännällä sekä sillä normaalilla kierteillä tulevalla. Kahdessa eri näytössä ja tuloksena musta ruutu. Eli kuvaa ei tunnu tulevan näytölle, itse kone käynistyy ja sammuu ihan normaalisti (vähän kovempi ääni kuin aikaisemmin tuulettimista).
    Itse näytönohjain pohjassa PCI Express väylässä, mutta näytönohjaimen sivulla on vielä vapaana 6-pinninen paikka, tuleeko siihen vielä kiinni jotain? Vanhassa kokoonpanossa en kyllä huomannut että siihen olisi ollut liitettynä mitään, vaan oli kiinni pelkässä PCI Express väylässä.
    Tosiaan oli tarkoitus asentaa windows asennuslevyllä käyttis uudestaan, niin oletin helpoksi hommaksi kun ei tarvitse ajureiden yms kikkailla, no ei mennyt taas ihan niin kun olisi voinut

    Eli mistähän sitä kannattais lähteä etsimään ongelmaa vai voiko näillä tiedoilla sanoa menikö joku pieleen?
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Tulee, näytönohjaimen lisävirta. Kokeile kytkeä se ensin.
     
  4. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Jees nyt tulee kuvaa!
    Ei yhtä ilman toista, seuraava ongelma ilmenikin jo. Aikasemmin olen asentanut windows 7 "muokautettuna", jossa samalla formatoin vanhat tiedostot. Nyt kun koitan asentaa samalla tavalla, niin eipä löydä yhtään asemaa jonka voisi formatoida tai johon edes asentaa. Virtalähteestä menee kyllä liitin kovalevyyn ja tietenkin SATA liitin emolevystä kovalevyyn. Koneen päälle laittaessa kuuluu kyllä selvästi kun kovalevy käynnistyy...
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Näkeekö BIOS kovon?
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,826
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Ite vaihdoin eilen Asrockin Extreme 4 emon tilalle tollasen m5A97 evo 2.0:n ja sillä ei löytynyt kolmatta kovoa windowsissa eikä jostain syystä biosissakaan ennenkuin oli asennettu piirisarjan ajurit. Niiden asentamisen jälkeen levy ilmestyi näkyviin. Tosin en kyllä ymmärrä miten se voisi vaikuttaa levyn näkymiseen biosissa, mutta mitään muuta en tehnyt välissä ja konetta tuli käynnisteltyä monta kertaa välillä ilman levyn ilmestymistä. Luultavasti syy oli jossain muualla...
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,402
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Piirisarja koordinoi kaikkien laitteden toimintaa, siksi sen ajuri on tärkeä, jotta kaikki toimii.

    Chipset_schematic.svg.

    Vähän vanha kuva, mutta idea ei ole muuttunut.
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,826
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Mut miksi se vaikuttaa biosissa jolloin ajureita ei ole vielä ladattu?
     
  9. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,826
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Jos vedät puhdasta asennusta niin ei niitä ajureita tarvikkaan, joku muu mättää nyt.

    Lisätään tähän vielä, että omassa tapauksessa kyseessä ollut levy on jo useita vuosia vanha ja viime kokoonpanossa levy oli kyljelleen asennettuna, nyt taas vaakatasossa ja alunalkain myös ollut vaakatasossa ekassa koneessa. Levyä on siis pyöritelty, mut ei mitään oireita ole antanut ja smart-tiedot näyttää ok:ta jos noihin on mitään luottamista. Uusi sata-kaapelikin tuli laitettua heti alkuunsa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2015
  12. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kokeilin kolmella eri SATA piuhalla, tuloksetta. Joo tarkoitus asentaa windows 7 kokonaan uudestaan, niin ei tarvitse kikkailla ajureiden kanssa ja muutenkin hyvä aloittaa ns. puhtaalta pöydältä.

    Kokeilin neljännen kerran eri SATA piuhalla ja laitoin toisen liittimen siihen viereen tulevaan, kovalevy yhtäkkiä löytyi!! Eli jotain häikkää niissä piuhoissa oli, mikä on sinäänsä outoa koska vaihdoin uuden SATA piuhan jo alunalkaen.

    Mutta eihän se nyt auttanutkaan, seuraava ongelma onkin jo edessä.
    Eli herjaa: "Asennus ei voinut luoda uutta järjestelmäosiota tai löytänyt aiemmin luotua järjestelmäosiota..."
    Formatoin vanhat tiedostot pois, mutta ei auttanut mitään.[​IMG]
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,826
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    "Asennus ei voinut luoda uutta järjestelmäosiota tai löytänyt aiemmin luotua järjestelmäosiota..."

    Tuolla kun googlaat, niin löytyy ehdotuksia. Mitäs jos vaan poistat noi osio 1 ja osio 2(tai osio 3 kummassa se nyt onkaan ollut aiemmin). Sitte asennat siihen varaamattomaan tilaan? Ilmeisesti sinulla on siis vain yksi levy kiinni koneessa.
     
    windows95 kiitti tästä.
  14. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kyllä vain yksi kovalevy koneen sisällä.
    Kokeilin, mutta ei anna edelleenkään asentaan niille mitään. Voiko nämä ongelmat johtua rikkinäisestä kovalevystä? Muistan joskus aikoja sitten kun kovalevystä kuului jonkinlaista kolinaa, mutta se loppui yhtä nopeasti kuin tulikin. Sitemmin ole huomannut ääniä ja toiminut sen jälkeen hyvin ilman ääniä tai ongelmia.
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poista kaikki osiot ja kokeile uusiks. Tiedot menetät siinä tietenki.
     
    windows95 kiitti tästä.
  16. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Poistin sen viimeisenkin ja käynistys uudelleen ja ilokseni huomasin, että jumalauta sehän lähtee asentamaan sitä!!
    Loistavaa, kiitos avusta todella paljon!
     
  17. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Winsows 7 asennus meni eilen ongelmitta ja totesin jo itselleni, että se oli siinä. Tänään kun tulin kotiin, latoin koneen päälle ladatakseni kaikki tarpeelliset ohjelmat. Kone käynistyy mutta windows ei lähde päälle ja nyt kovalevystä kuuluu klonks ja pieni tauko, klonks ja sama jatkuu. Taitaa olla kovalevy entinen ja siksi ei löydä asennettua windowsia??

    EDIT:
    Ja oudommaksi menee. Kun kokeilin heti käynistyksen jälkeen irroittaa virtalähteestä kovalevyyn tulevan liittimen (äänen takia) ja laitoin samantien takaisin, windows lähtikin normaalisti käyntiin, mitä ihmettä?? Jos uudelleen kokeilee, ja virtalähteestä tulevan liittimen antaa olla käynistyksen yhteydessä kiinni, kuuluu vain klonks ja klonks eikä mitään tapahdu...??
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2015
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Eihän vain dvd-asema pidä sitä "klonks" - ääntä? Biosissa muutettu kiintolevy ensimmäiseksi boottaavaksi levyksi? Boot order / boot priority tms...

    edit... minkä ikäinen kiintolevy on kyseessä?
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2015
  19. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Otin kovalevyn irti ja kyllä se ääni kovalevystä oli peräisin.Ikää kovalevyllä on kyllä jo yli 4v. Saatoin kyllä vahingossa pienessä maistissa painaa juuri siitä boot priority kohdasta kovalevyä.. :D Jos näin on käyny, mistä sen saa pois/muutettua takaisin.. ?
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Biosiin siis. Rämpytä "Del" - näppäintä masiinan käynnistyessä ja Boot välilehdeltä kiintolevy ensimmäiseksi boottaavaksi. Muutoksien jälkeen näppäimellä F10 (yes) pääsee takaisin käynnistykseen.

    Kovon ylimääräiset äänet ovat kylläkin aina huolen aihe. :rolleyes: http://www.afterdawn.com/software/system_tools/system_information/crystaldiskinfo.cfm

    Onko SSD - lätty käynyt mielessä? Nopeuttaisi masiinaa yleisesti huimasti.
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2015
  21. windows95

    windows95 Regular member

    Liittynyt:
    11.03.2015
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Pääsen kyllä BIOSiin ja boot välilehteen, mutta en löydä kovalevyä.
    SSD on todennäköisin valinta ja olen itsekkin miettinyt sitä jo pitkään.
    [​IMG]
     

Jaa tämä sivu