1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

USB-liitin...

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi olliensio 27.01.2015.

  1. olliensio

    olliensio Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2009
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pöytäkoneen aikana olen käyttänyt lisämuistina kiinteästi asennettavia muisteja, jotka olen liittänyt emoon.
    Niitä on kertynyt yli 10 (käytännössä siis vaihdellut niitä).

    Nyt siirryn kannettavan käyttöön, johon ei meikäläinen ainakaan osaa liittää ulkoisia muisteja muutoin kuin USB:lla.

    Kysymys kuuluu: onko mitään liitintä olemassa ylläkuvattuun ongelmaan ja onko se teknisesti muutoinkaan mahdollista?
     
  2.  
  3. cfloessell

    cfloessell Member

    Liittynyt:
    01.11.2012
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Muistit on sekasin pahemmankerran Pöytäkoneeseen olet lisänyt RAM muistia USB muisti on eri asia RAM muisti on käytössä Koneen käydessä ja tyhjentyy kun sammutatkoneen USB muistiin voit tallentaa pysyvästi Tiedostoja kunen Valokuvia musiikkia Vidoita Yhden Tiedoston koko on kuitenkin vain 4Gigatavua FAT32 takia
    Tiedostoja voi kuitenkin olla useampia joten voit käyttää jopa 32G tavun muistia
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    *Huoh* Äidinkieli kunniaan...

    olliensio ilmeisestikin tarkoittaa kiintolevyjä koneessa. (?)

    Voit hankkia ns. tekakan noille kiintolevyille joilta saat median käyttöösi kannettavan kautta.

    Kerro hieman tarkemmin vielä tuo avausviestisi. :)
     
    JTPN kiitti tästä.
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Tokihan niitä usbejakaan tarvi aina siihen fat32 muotoon alustaa:rolleyes:

    Voihan siihen läppäriin vaihtaa kiintolevynkin suurempaan. Myös mahdollisen dvd-aseman voi vaihtaa vaikka toiseen kiintolevyyn.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Tähän infoa.
     
  7. cfloessell

    cfloessell Member

    Liittynyt:
    01.11.2012
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jep näköjään uusissa Muisteissa ei ole vällttämätön toi FAT32 koska on tehty jo teratavun muisti ja noi tosiaan voikin olla ulkoisia kovalevyjä 10 KPL voisi olla aika hommata 1 kookkaampi kovalevy jolla välttyis kovon jatkuvalta vaihtamiselta
     
  8. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Nyt tulee sellaista siansaksaa sekä tältä sankarilta että AP:lta, että alta pois.

    FAT32 enimmäiskoko osiolle on 16 teratavua. Minkä tahansa massamuistilaitteen (SD, USB, HDD, jne.) voi alustaa mihin tahansa tiedostojärjestelmään (FAT, FAT32, NTFS, HFS, EXT3, jne.). Ei ole mikään uusien massamuistilaitteiden juttu että voi alustaa johonkin muuhun kuin FAT32 -tiedostojärjestelmään eikä FAT32 ole koskaan ollut edes välttämätön jossain massamuistilaitteessa, että sitä olisi voinut käyttää.

    E: Edelleenkin siis olliension pitäisi määritellä tarkemmin mitä "muisteja" tässä oikein tarkoitetaan.
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2015
  9. olliensio

    olliensio Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2009
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Anteeksi vaan epätäsmällisyys. Yritän nyt selvittää:

    Kysymys ei ole keskusmuistista (RAM). Vaan kiintolevyistä, joita olen pöytäkoneeseen liittänyt suoraan emolevyyn kahdella liittimellä, joista toinen tulee virtalähteestä ja toinen emolevystä.

    Kannettavaan minun taidoilla voi vain liittää ulkoisia kiintolevyjä USB:n kautta.

    Nyt siis pohdiskelin, onko teknisesti edes mahdollista, että olisi olemassa sellainen "liitosjohto", jonka toinen pää

    Vai onko tämä jo asiantuntijoille niin "hölmö" kysymys ja siten mahdoton ajatus?



    ps. voin tietysti siirtää pöytäkoneen kiintolevyillä olevat videot UBS-johdolliselle kiintolevyille, mutta kiintolevyjä on aika paljon kertynyt 30 vuoden aikana suvun eri tapahtumista ja vähän muistakin.
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Itse itseäni lainaten(muah) lyhykäisyydessään noin. Läppärissä on sellainen liitin sisällä jossa se "emolta sekä powerilta tuleva" liitosjohto on siellä kiinteänä. Mikä kone sinulla sinulla on, tarkka malli?

    Toinen vaihtoehto on sitte just noi ulkoiset kiintolevyt...

    edit. Luin nyt vielä kerran uusiksi ton viimisen postauksen. Eli luultavasti noita pöytäkoneesi levyjä et suoraan saa kiinni kannettavaan, koska ne luultavasti ovat 3,5" levyjä eivätkä mahdu läppäriin. Nekin voi kuitenkin asentaa koteloon ja käyttää ulkoisina kiintolevyinä. Jos oikein ymmärsin niin haluat siis katsella kannettavalla videoita, jotka on noilla vanhoilla pöytäkoneen levyillä tallessa?
     
    Viimeksi muokattu: 28.01.2015
  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kannattaa myös muistaa, että 3.5" kiintolevyt käyttävät 5 voltin lisäksi 12 volttia jota ei kannettavasta oikein ulos saa. Tarkoittaa siis sitä, että ne tarvitsevat ulkoisen virtalähteen. 2.5" kiintolevyt käyttävät vain 5V sähköä ja sitä saa esim. USB-liittimistä jolloin 2.5" kiintolevyllä varustettu ulkoinen kiintolevy ei tarvitse erillistä virtalähdettä.

    olliensiolle suosittelen ylimääräisten kiintolevyjen myyntiä (niistä maksetaan ihan kohtuullisesti jos ovat ehjiä) ja suurempien/suuremman kiintolevyn ostamista joko itse läppäriin tai ulkoiseen koteloon. Voit ostaa myös kiintolevyn ja kotelon erikseen, eli ei ole pakko ostaa valmiiksi kotelossa olevaa kiintolevyä ja kuten jo aikaisemmin sanoin, 2.5" kiintolevy ei tarvitse ulkoista virtalaitetta. Ohuempi ja kevyempi kiintolevy kulkee ja myös toimii näppärästi kannettavan mukana ilman että tarvitsee olla pistorasian lähettyvillä.
     
    Kuunmies kiitti tästä.
  12. olliensio

    olliensio Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2009
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitoksia taas asiantuntijoille; asia tuli selväksi (5 V:12V). Eli siirtämään vain tiedostoja (on niitä jo muutama kierros tehty ennenkin: VHS --->DV--->kiintolevy).

    Näitä kiintolevyjä löytyy...ovat vähän käytettyjä (lähinnä varastona), joten kuunnos olevia ovat.

    Nyt kuitenkin ennen myyntiä vielä yksi kysymys; miten nämä kiintolevyt saa käsiteltyä niin, ettei niistä
    pysty kohtuudella enää kaivamaan tietoja esiin?
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,824
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Totta. Toi ei käynyt äsken enää pienessä mielessäkään. Liekö noita koteloita 3,5" levyille ulkoisella virtalähteellä?
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Häh? Noitahan löytyy melkein mistä vaan.

    Ylikirjotat tiedon ja se on siinä. Ylikirjotussoftia riittää, DBAN helppo jos on koneessa sisällä kaikki levyt jotka haluut jyrätä. Sit google löytää miljoona softaa jos ne on USB:n kautta; secure erase hard disk freeware
     
  15. Sakke88

    Sakke88 Active member

    Liittynyt:
    11.04.2004
    Viestejä:
    1,773
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    olliensio kiitti tästä.
  16. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Ja niinkuin on jo muutamien toimesta mainittukin niin onhan noita kiintolevytelakoita olemassa, jotka usbilla koneeseen kiinni. On myös malleja joihin saat useamman levyn yhtäaikaa kiinni.
    Sakken vastauksessa mielestäni fiksu ehdotus telakaksi.

    btw, käyttääkö joku vielä FAT32-tiedostojärjestelmää? Itse olen jo vuosia alustanut kaikki kiintolevyt NTFS-formaattiin.
     
  17. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Suosittelen myös tuota winkkarin omaa systeemiä. Harva palautussofta edes löytää mitään palautettavaa ja nekin jotka jotain löytävät, eivät pysty palauttamaan ainuttakaan kokonaista ja toimivaa tiedostoa. dban on todella hidas tapa ja overkilliä.

    Kiintolevyn SMART tiedoista kannattaa laittaa myynti-ilmoitukseen kopio niin ei ostajan tarvitse luottaa pelkästään myyjän sanaan. CrystalDiskInfosta esim. ruudunkaappaus.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tossa Wintoosan omassa hommassa on aika heikko palaute siitä mitä se tekee. Vetäisin erillisellä softalla vaikka toiki todennäkösesti toimii.

    DBAN ei oo hidas ellei pistä ylikirjottaan 30 kertaa tmv.
     
  19. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ylikirjoittaa jokaisen bitin kiintolevyllä nollaksi. E: Jos formatoinnin edistymistä tarkoitit, niin siinä tosiaan olisi parantamisen varaa. Voisi lukea esim. tavuina eikä prosentteina se edistyminen.
    Osa noista erillisistä softista käyttää suoraan tuota windowsin formattia, mutta heittää siihen päälle vaan jonkun hienon käyttöliittymän.
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ja just se palaute on heikko. Toihan ei esim tarkista onnistuko kirjotus?

    Parempi sekin.
     
  21. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Normi CRC-virhe/tms. tulee jos ei voi kirjottaa ja siitä jää silloin merkintä SMART-lokiin ja kukaan täyspäinen ei osta kiintolevyä jossa on reallocated sektoreita. Sama siis heittää kyseinen kovo roskiin.

    Itsehän teen yleensä niin, että vedän kovoihin pika-alustuksen, tämän jälkeen h2testw:llä random testidataa kovo täyteen ja sen perään täydellinen alustus. Eli ensin täytetään koko kiintolevy random-datalla, varmistetaan että se on kaikki kirjoitettu sinne oikein ja sitten muunnetaan kaikki kovon bitit nollaksi. Samaa tekevät nuo dbanit/ym. softat.
     

Jaa tämä sivu