1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Upgradella ei vaikutusta, missä pullonkaula?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Samde 06.11.2017.

  1. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Terve!
    Päivitin tuossa juuri koneestani muutamat major komponentit, mutta PUBG;ia pelatessa ero FPS:ssä on huomaamattoman pieni. Osaako joku kertoa mikä osa kenties toimii pullonkaulana vai mistä tässä mahtaa kiikastaa? Pelikaverit kertovat että huonommillakin osilla pääsevät 60fps mutta itsellä tuohon lukemaan pääsee vain tuijottamalla yksittäistä puuta.

    Tässä vanhan kokoonpanoni osat, ja alempana siihen päivitetyt.

    -AMD FX8320, AM3+
    -Asus M5A97 EVO R2.0, AM3+, AMD970
    -Seagate 2TB Barracuda, SATA 3, 7200RPM, 64MB
    -Asus DRW-24F1ST DVD-asema
    -LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120
    -Gigabyte AMD Radeon R9 280, 3GB
    -LC-Power Pro-918B 'Jupiter X' ATX-kotelo
    -G.Skill 8GB Dual Kit Ripjaws DDR3-2133
    -XFX 550W TS, ATX Virtalähde, 80+ gold


    Uudet osat;
    -8GB KFA2 Geforce GTX 1070 OC Mini Aktiv PCle 3.0 x16
    -AMD Ryzen 5 1600 6x 3.2GHz
    -Asus Prime B350-plus AMD B350 So.AM4
    -8GB G.Skill Aegis DDR4-3000
    -256GB Intenso Sata 6GB/s MLC

    Uusi setti koostuu siis sekä vanhoista, että näistä uusista paloista. Voiko olla, että tuo 8GB Ram kuristaa voimaa? Pelin ollessa päällä kone käyttää 6GB Ramia sen verran mitä itse olen seurannut. Vai onko tuossa näyttiksessä jotain, jolla siitä saa tehoja irti? Ajurit ovat windowsin mukaan "parhaat mahdolliset".

    -Kiitos vaivannäöstä asiantuntijoille

    E: Typo kompoissa
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2017
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Näkyykö laitehallinnassa varoituksia? Millaiset kellot prossulla ja näyttiksellä pelatessa?
     
  4. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei, sain kaikki kolmiot pois päivittämällä kyseisten ajurit. Palaan asiaan kun pääsen kotikoneelle ongelman äärelle. Millä ohjelmalla tuollaisia näyttiksen ja prossun tietoja saa parhaiten poimittua?
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Noh vaikka tuolla Speccy - ohjelmalla.
     
    Samde kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Samde kiitti tästä.
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    ^ Tuo onkin aikas kattava softa.

    muoks
    Prossun käyttöasteen näkee mm. tehtävienhallinnassa. CPU-Z mikäli meinaa kellotella.

    HWMonitor myöskin lämpöjen tarkkailuun.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2017
  8. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole ikinä kellotukseen perehtynyt vaikka kuulostaisi mukavalta saada lisätehoja. Täytyypi ladata joku noista ja testailla. Palaan (toivottavasti) tuloksien kera.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
  10. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu en tarkoittanutkaan kellotuksen testailua, vaan noita ohjelmia joilla saa seurattua näyttiksen toimintaa :p
     
  11. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    upload_2017-11-6_22-15-59.
    Tällaisia tuloksia näyttää peli auki taustalla. Jostain syystä tällä kertaa jopa pelin käynnistyminen kesti niin kauan, etten ehtinyt edes "alkulämmittelyyn". Laskeuduttuani varjolla yhdenkin pienen mökin piirtäminen kesti noin minuutin, ja siihen asti se näytti kuin pomppulinnalta. Tuossa vaiheessa muisti näytti välillä jopa 95%
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Asenna peli uudelleen.
     
  13. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Latauksessa juuri.
    Osaatko sanoa noista GPU-Z:n tuloksista hyvää taikka pahaa? Pitäiskö jollain asetuksella tosta 1070:stä saada enemmän irti, joku kysyi joskus jostain OC-modesta ja itellä kans tuo OC malli niin pohdeinpa sellaista.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Kohtuullisen hyvät kellot näkyy olevan. Power targetia nostamalla kulkisi varmaan vielä vähän kovempaa, mutta ongelma ei kuitenkaan ole siinä. Tuollaisia nuo keskeneräiset pelit.
     
  15. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,339
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143

    Muutama kysymys:
    -Mitkäs on ramiesi kellot?, onko ne sen 3000 kuten pitäisi vai jotain muuta? (cpu-z/memory)
    -Minne olet asentanut PUBG?, HDD vai SSD?, mikäli HDD suosittelen erittäin avokätisesti neuvoa: SSD
    -Ramia hankkisin lisää, PUBG:n muistivuoto on sen verta rouhea, että itse olen saavuttanut 8-10GB muistikäytön (Pelkästään siis PUBG.exe:llä, ja kaikki muu tuohon päälle)

    Ei sillä, että itselläkään tuo oikeastaan kummoisesti toimi, peli on mikä se on,

    Kannattaa myös kokeilla eri asetuksia, osa puhunut että paremmilla asetuksilla toimisi paremmin verrattuna kaikki minimissä oleviin
     
  16. Wiki1

    Wiki1 Regular member

    Liittynyt:
    03.01.2012
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Mitä prossu tekee kun peli käynnissä? mikä virranhallintaprofiili käytössä?
     
  17. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos viestistä, olen pyöritellyt asetuksia tuhottomasti eri vaihtoehtoja ja päätynyt high-medium-very low yhdistelmiin.
    Ostin SSD:n tuossa "upgrade-paketissa", mutta en ole vielä saanut siirrettyä Windowsia sinne sillä tällä hetkellä taistelen windows lisenssin kanssa, enkä viitsi siirtää pelejäkään jotta se olisi tyhjä Winukkaa varten. Ramista sen verran, että eilen kaveri laittoi postiin 16gb ramia tulemaan ja heitän siis vaihtoon tuon oman 8gb. Katsotaan mikäli jotta peli lataisi rakennuksia hieman nopeammin.

    -Tähän lisäyksenä kaikille, latasin kaverin neuvosta Nvidia Experience ohjelman ja jollain kumman voimalla FPS nousi vähintään tuplaksi. Ilmeisesti ajureissa oli kuin olikin jotain häikkää, sillä nyt pääsen jopa 120 FPS rauhaisissa tilanteissa.
     
  18. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Prossu tekee asioita :oops: En tiedä näistä asioista paljoa mitään. En käytä (ainakaan tietoisesti) mitään ohjelmaa joka ohjaisi tuota virranhallintaa
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Kai kuitenkin olet asentanut windowsin uudelleen? Ei kai se muuten edes toimi noin ison päivityksen jälkeen.
     
  20. Samde

    Samde Member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hyvin se muuten toimii, paitsi että väittää etten omista lisenssiä. Käynnistyi tavallisesti kovolta joka on sama kuin ennenkin
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Ihme että käynnistyi, mutta ei tule toimimaan kunnolla. Puhdas asennus ssd:lle niin jopahan alkaa pelitkin pyörimään.
     

Jaa tämä sivu