1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Työkone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Polygon 13.10.2015.

  1. Polygon

    Polygon Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkoituksena olisi kasata eka kone ensisijaisesti työkäyttöön.
    Budjetin olin ajatellut jakaa seuraavasti: 1000 € keskusyksikkö, 300 € näyttö.

    Budjetti?:
    1300 €
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä, mikäli ei ole mahdollista kikkailla vanhasta läppäristä vistaa -> windows 7 uuteen koneeseen?
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei, mieluusti musta / tumma
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Kyllä, ellei vaikuta kauheasti hintaan
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Konetta olisi pääsääntöisesti tarkoitus käyttää työkoneena. Käytän muun muassa seuraavia ohjelmia: Kuvankäsittely/suunnittelu: Photoshop, Illustrator, InDesign. Videoeditointi: Premiere Pro, After Effects. 3D-mallinnus/renderöinti: Cinema 4D. Tuun käyttämään konetta myös pelaamiseen esim. Arma 3, GTA V.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Tarkoituksena olisi ostaa 24" tai isompi. Myös hyviä näppäimistöjä voi ehdottaa (ei kuulu tähän budjettiin).
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Olisi mukavaa, että konetta voisi päivittää mahdollisimman pitkään. Hyvillä perusteilla voin lykätä näytön ostoa myöhemmäksi ja laittaa koko summan keskusyksikköön.
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tosta aika kova kone jyystämiseen.

    [​IMG]

    + koppa suomesta:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...-bl/fractal-design-core-3500-atx-kotelo-musta
    Jossain vaiheessa tuolle kattoon vielä 140mm tuuletin puhaltamaan ulospäin.

    Siinä ois, iso SSD, iso HDD ja editointiin soveltuva prossu. 16Gt muistilla pitäs päästä aika pitkälle noissa hommissa. Näyttiksessä 8Gt muistia ja vääntöä peliin kuin peliin seuraavat vuodet helposti. Näyttis venyy loistavasti myös 1440p resolle.

    E:
    -facepalm- Luin nopeesti että 1300e kokonaisbudjetti ilman näyttöä :D
    Noh, olkoot nyt tossa kuiteski.
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  5. Polygon

    Polygon Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    komponentit.
    Kiitos vastanneille! Kesti hieman kasailla oma setti, mutta onko tuossa mitään järkeä? :D
    Eli onko kaikki osat ok, puuttuuko jotain ja vaikuttaako tuo SSD:n vaihto Crucial MX200 -> BX100?
    Pohjan tuohon otin BPVestiltä, kiitos siitä :)
    Onko tuolla 1150-VS 1151-kanta valinnalla kuinka paljon merkitystä?
    Oma tietämys asiasta rajoittuu vain muutamaan keskusteluun jotka on käyty tällä foorumilla.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tossa on 4 ytimen prossu. Raskaaseen käyttöön en miettiskään alle 8 threadin prossua (mieluummin tietty 8 ydintä). Lisäks emolla ei pysty kellottaan (ja otit kuitenki kellotusprossun).

    SSD vaihto ei paljoo vaikuta.

    Veikkaisin et LGA1150 emoja ei enää valmisteta uusia. Joka tapauksessa LGA1151:ta tuetaan selkeesti kauemmin, joten se.
     
  7. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Tuohon käyttöön olisi hyvä olla 8-säikeinen Inteli, eli:
    http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Core-i7-6700-4x-3-40GHz-So-1151-BOX_1010021.html

    Tai sitten otat sen LGA1150-setin, koska sillä ei oikeasti ole mitään väliä että se on "vanhentunut" kanta. Eli silloin prossuksi Xeon 1231-v3. AMD ei ole yhtä hyvä vaikka kuinka on ytimiä eli ne kannattaa unohtaa.

    Näyttö ja koppa:
    https://hardwarium.com/product/267/0/dell-ultrasharp-u2515h-25-qhd-ips-2560-x-1440-6-ms
    https://hardwarium.com/product/409/0/silentiumpc-gladius-m35-pure-black-gd-m35-atx
    https://hardwarium.com/product/504/0/silentiumpc-pax-m70-pure-black-atx
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    6700K maksaa liikaa, koska i7-5820K. Lisätään sekin et molemmat menee yli budjetista.

    Ei oikeesti mitään väliä? Ei oikeesti mitään väliä sillä et emojen saatavuus huonontuu selkeesti nopeemmin? Olishan joku 2500K/2600K tai 3570K/3770K edelleenki hyvä prossu, mut mites varsinki kellotusemojen saatavuus? Surkeeta. Et sellanen "ei mitään väliä" :p

    AMD kyl hakkaa kunnon softilla 4770K:n jollon se hakkaa ton Xeoninki. Eikä tossa ees huomioida sitä etua mitä saa tehokäyttäjä 8 ytimestä. Meinaan softia voi olla päällä samaan aikaan useempi ku 1, sitähän ei benchmarkit kerro.
     
  9. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Aika harva tarvitsee uutta emoa jossain vaiheessa prossun elinkaarta ennen kuin siirrytäänkin sitten seuraavaan kokoonpanoon ja uuteen kantaan. Laatuvalmistajien emoissa on kuitenkin kolmen vuoden takuut, joillakin pidempiäkin, ja väittäisin että suurin osa ongelmista ilmaantuu sinä aikana jos on ilmaantuakseen.

    Laita toki jotain todisteita sille, miten AMD hakkaa nämä Intelit jossain softissa, joita saatetaan tällä koneella käyttää.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ketään ei oikeesti kiinnosta se et harva tarvittee jos se tarve osuu omalle kohdalle. Et vaikka miljoonasta emosta hajois 1, se tieto ei kiinnosta sitä jolta se emo hajoo. Sitäpaitti prossun elinkaari voi helposti olla 6 vuotta. Uuteen kantaan siirrytään vaan siks ettei vanhaan kantaan saa emoo. Skenaario: 2600K prossusta hajoo emo. Jos sille saa kunnon emoja, kuinka moni

    1. hommaa uuden emon prossulle
    2. hommaa Skylaken LGA1151 kannalla

    Väittäsin et selkee enemmistö (kaikki?) valittis vaihtoehdon 1. Koska kunnon emoja ei oo saatavilla (koska Intel vaihtelee pinnimääriä just tolla tarkotuksella), joudutaan valitteen vaihtoehto 2.

    Se 3 vee takuuhan ei takaa et saisit uuden tai ees toimivan emon tilalle takuuaikana. Sit voi olla huono homma, toimiva prossu mut sille ei oo emoo. Eiköhän ton Xeonin elinkaareks voi muutenki laskee selkeesti yli 3 vuotta.

    Se eräs ketju on suljettu, joten enpä taidakaan laittaa.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Ei aleta nyt taas mitään turhaa väittelyä asiasta.

    Laitan tähän huomautuksen. Minulla emot ja prosessorit (Asus-Intel emot) ovat poikkeuksetta olleet n. 5 vuotta käytössä (en kellota ja hyvä ilmankierto), ja ne on poistettu seuraavan päivityksen alta pois myyntiin tutuille. Toimivat ilmeisesti vieläkin, koska korjaamaan ei ole pyydetty.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Itsellä herjaa erroria testeissä ja täälläkin pohdittiin ratkaisuja. Tietenkään sillä ei ole painoarvoa kun on toista mieltä.
     
  13. Polygon

    Polygon Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    komponentit.
    Onko noilla (prossuilla/emolla/muisteilla) muuta eroa kuin että toinen setti maksaa +100 € ja omaa uudemman kannan? Eli kannattaako tuo 100 € satsaus? :) Saattaa olla että SSD tippuu vielä 250GB versioon.

    Onko teillä tietoa mistä saisi Windowsin halvalla?
     
  14. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Kyllähän 6700 on vähän nopeampi, mutta se riippuu vähän itsestä haluaako siitä ja paremmasta päivitettävydestä maksaa satasen. Pelkästän tehoerosta ei kannata.

    Windowseja saa halvalla netin tuotekoodikaupoista, esim. Kinguin.net.
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Merkittävää nopeuseroo ei oo mut niinku sanottu, LGA1151:lle saa jatkossa emoja selkeesti paremmin ja DDR4 voi kelvata seuraavaanki kokoonpanoon, DDR3 ei. Tehoero ei oo alkuunkaan 100 euron arvonen. Mikäli LGA1151:lle sais Xeonia vastaavan prossun (samanhintanen), ei tossa olis miettimistä. Koska ei oo, voi ainoostaan valita huonon ja paremman mut selkeesti kalliimman vaihtoehdon väliltä. Ellei sit mee AMD:n puolelle, siellä ei tarvitte tollasta miettii.

    Windows 7 saa Suomesta halvalla esim huuto.netistä.
     
  16. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Vimpan päälle osat koneeseen ja lisäksi markkinoiden paskin langaton verkkokortti. Oon tuosta joskus ennenkin sanonu, mut ko näillä ei oo kyseisestä vermeestä mitään kokemusta niin ne jaksaa sitä aina vaan suositella. Onnea matkaan.
     
    BPVest kiitti tästä.
  17. Polygon

    Polygon Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No onko nuo muut suositukset (asus pce-n15, tp-link tl-wn881nd) paskoja?
    Eiköhän budjetti jousta vielä parempaan langattomaan verkkokorttiin, eli ehdotuksia otetaan vastaa. :)
     
  18. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
  19. Polygon

    Polygon Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olisiko suosituksia sellaiselle mallille jossa ei ole ulkoista antennia.
    En jotenkin syty ajatuksesta ylimääräisistä piuhoista/antenneista :).
    Tiedätkö jotain hyvää sivustoa josta löytyisi vertailuja/arvosteluja?
     
  20. Polygon

    Polygon Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Onko nuo tuotekoodikaupat ihan laillisia?
    Niin halvat hinnat että epäilyttää :D
    Samoin näköjään tuolla huuto.net:ssä olevat Windowsit on suht halpoja, eli onko joitain riskejä/huomoitavaa jos windows koodin ostaa netistä?
     
  21. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Tuota ulkoista antennia ei oo pakko käyttää. Ne antennit saa ruuvattua myös suoraan korttiin kiinni. Signaali on kuitenkin parempi tuolla ulkoisella antennilla.
     

Jaa tämä sivu