1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tulostin blokkaa netin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi RatCon 30.08.2015.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kyseessä on HP G72 läppäri, johon hommattiin Epson XP-322 tulostin. Kun kerran käytämme mokkulaa ja pyrimme saamaan tulostimen toimimaan langattomasti, nettitikku ei enää avaa nettiä. Läppärissä on siis oma WLAN/Wi-Fi jolla saan yhteyden printteriin, ja nettitikku on USB portissa kiinni.

    Samaan aikaa näitä ei voi käyttää miksi ?

    Ja onko mitenkään mahdollista että nettiä vois käyttää ja tulostaa samaan aikaan ?

    Kyllähän se tossa liitekuvissa kysyy että katkaistaanko Saunalahti ? Ei mitään hyötyä vaikka kuinka painat "EI" niin se katkaisee sen silti. Saunalahden paneeli kyllä näyttää että toiminassa ois, nettitikun valo palaa sinisellä mutta mikään nettisivu ei näytä mitään "sivua ei voi näyttää".

    Taas kun ostat jotain mikä on tosi helppo asentaa mainosten mukaan niin tässä lopputulos. Epsonin tukikaan ei edes toimi...
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Voisko olla niin että toi tarviis mokkulamodeemin? Ei siis käryäkään, ihan mutulla mennään. Toisaalta oma Canoni ei aina löyä langatonta vaikka kaikki muut laitteet löytää. Vissiin auringon asento marssiin nähden vaikuttaa voiko tulostaa vai nöy
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Mihis tökkäät kun ei usbia löydy ?
    Kaapelilla toimii FireWire-USB letkun kautta, joten se Wi-Fi on ihan sisäinen siinä tulostimessa.
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kuten sanottu: Mutulla mentiin
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Uppia, ongelma vieläkin auki
     
  7. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Oletko kokeillut muuttaa printterin verkkoasetuksista staattisen IP osoitteen käyttöön ?
    Itsellä on langaton tulostin ja tulostimen oletuksena oleva DHCP teki saman ongelman, eli kone käytti tuota tulostinta oletusnettiyhteytenä

    Edit: minulla näyttää asetukset tältä: [​IMG]

    Langattoman verkkokortin ip-asetuksiin tulee siis nuo tulostimen ip-asetukset ja tosiaan se DHCP pois päältä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2015
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Atm kipeenä, ajatukset juoksee hitaasti.
    Eli siis nyt sulla on asetukset noin, ettei printteri itte menny heittämään noita asetuksiks ?

    Ja nyt siis, ongelmaksi muodostuu mokkula. Jos isken sen hetken IP-osotteet staattiseks, niin eiks mokkulassa IP-osotteet vaihdu joka käynnistyskerralla ? Eli toimii hetken mutta huomenna kusee taas kun IP-osotteet muuttunu koh köh ?
     
  9. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Wlan kortin asetukset on laitettu verkkotulostimen mukaisiksi, koska en käytä wlania muuhun kuin tulostamiseen.
    Netti tulee lan piuhan kautta.
    Jos otan staattisen asetuksen tulostimesta pois ja wlan kortin ip asetukset automaattisiksi, niin kone ei mene nettiin.

    .... kokeilen vielä mokkulan kanssa samaa, hetko
     
  10. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    .....Mokkulan kanssa pelittää myös netti ja tulostin, kunhan tulostimen ja wlan kortin verkkoasetus on aiemman viestini mukainen.
    Huihai mokkulahan näkyy verkkoyhteyksissä omana "Mobile broadband connection" laitteena ja niihin asetuksiinhan ei tarvitse sekaantua.
     

Jaa tämä sivu