1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneeseen uusi näytönohjain?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi JaPe94 14.07.2011.

  1. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Onkohan tätä konetta enään mitään järkeä "piristää". Aattelin nimittäin hommata uuden näytönohjaimen. Ehdotelkaa hyviä näytönohjaimia mitkä käy tähä, jos siis mitään järkeä hommata sellasta.

    Tässä jotai tietoja:

    Tietokone
    Käyttöjärjestelmä Microsoft Windows XP Home Edition
    Korjauspaketti Service Pack 3
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

    Emolevy
    Suoritintyyppi Unknown, 3733MHz
    Emolevy ei tietoa
    Piirisarja ei tietoa
    Keskusmuisti 1984 MB
    BIOS-tyyppi Award (08/31/06)
    Liityntäportti Tietoliikenneportti (COM1)

    Näytonohjain
    Laitteen kuvaus ATI Radeon Xpress Series
    Sarjanumero ATI Radeon Xpress Series
    BIOSin sarjanumero BK-ATI VER008.047I.002.000
    Piirityyppi ATI Radeon Xpress Series (0x5974)
    DAC-tyyppi Internal DAC (400MHz)
    Asennetut ajurit ati2dvag (6.14.10.6706)
    Muistia 256 MB
    Näyttö Plug and Play - näyttö [NoDB] (QAB064201755)

    Multimedia
    Äänikortti Realtek HD Audio output

    Massamuistit
    IDE-ohjain ATI IDE Controller
    IDE-ohjain Standard Dual Channel PCI IDE Controller
    Levyasema WDC WD2500JS-55NCB1 (232 GB, IDE)
    Levyasema Generic 2.0 Reader -SM USB Device
    Levyasema Generic 2.0 Reader -SD USB Device
    Levyasema Generic 2.0 Reader -xD USB Device
    Levyasema Generic 2.0 Reader -MS USB Device
    Levyasema Generic 2.0 Reader -CF USB Device
    Optinen asema DTSoftBusCd00
    Optinen asema HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N
    SMART-kiintolevyn tila OK

    Osiot
    C: (NTFS) 238472 MB (vapaana 65813 MB)

    Verkko
    Verkkokortti Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (192.168.0.103)

    Pyytäkää lisätietoja jos jäi jotain tärkeitä tietoja pois.
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    757
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ei ole mitään järkeä "piristää".


    Kannattaa mieluummin kasata uuden. Mutta jos ei ole yhtään ylimääräistä niin sitten vois kyllä piristää pikkusen.

    tämä on suht halpa ja parempaa et varmaankaan tarvitse.

    Tosiaan noista tiedoista ei saa tietoa melkein yhtään.

    Esim mikä prossu ja yms.

    Onko tuo ihan paketti kone? ja vuodelta 2005-2006?
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2011
  4. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Aivan, prosessorin tiedot tässä :
    AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+, MMX, 3DNow (2 CPUs),

    Tosiaan onhan tuo jo vanha kone, jonku 4-5 vuotta. Ja ei ole ainakaan tällä hetkellä yhtään ylimäärästä ostaa uutta konetta. Paketti konehan tuo on.
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,154
    Kiitokset:
    74
    Pisteet:
    108
    Käytettynä voisi ehkä joku halpiskortti kannattaa, kunhan poweri vain jaksaa. Kovin paljon ei kannata panostaa, sillä prossu jää äkkiä jälkeen.
     
  6. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli mikä näyttis ois hyvä? Rahaa olis 100e, mutta tuskin noin kallista kannattaa ostaa tähä? Oon aika aloittelija näissä hommissa, mutta tulisko koneesta suorituskykyisempi jos ostais uuden prosessorin. Jos sellasen kannattas hommata niin osaisitteko suositella jotain hyvää mikä käy toho mun koneeseen?
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  7. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
    En usko että edes 100€ kannattaa laittaa.. Itellä oli saman prossun kanssa aikanaan 7600GT ja ihan ok toimi pelit (ei tietenkään asetukset täysillä). Huuto.netissä näyttäs olevan kyseinen näyttis 15€ http://www.huuto.net/kohteet/club-3d-geforce-7600gt-pci-e-256mb/187039586 Eli about 7600GT:n tasoista kannattaa etsiä halvalla..

    EDIT: Uutta prosessoria ei kyllä kannata enään lähteä ostamaan.. Mutta tuon näyttiksen voi vielä "päivittää" jotta pelit toimisivat vähän paremmin.. Jos ei oo hirveä hoppu saada uutta rautaa niin säästä vaikka jonkin aikaa ja osta kokonaan uus kone. Nykyään jopa 500e saa ihmeitä aikaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  8. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Selvä, mutta toimiskohan tämä näytönohjain : http://www.jimms.fi/tuoteinfo/HD-545X-ZHF2?pid=1310659037747 Ei oo kovin kallis.
     
  9. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
    Noh toi on kyllä jo sen verran huono ettei sitä kannata ottaa.. Tuossa on näyttis joka on parempi kuin toi 5450 ja vielä halvempi http://www.tietokonekauppa.fi/?koodi=45904

    EDIT: Kannattaa vielä varmistaa ja katsoa mikä virtalähde sulla on.. Tosin toi kortti ei paljoa virtaa ime..
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  10. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli siis tolla näytönohjaimella pitäs pyörii hyvin vanhat pelit (esim GTA san andreas) ?
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  11. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
    Kyllä toimii San Andreas oikein sujuvasti http://www.youtube.com/watch?v=WCl02WPVxDQ tuossa vielä video joka "todistaa" sen. Toimiihan tuolla näyttiksellä Crysistakin pelailla..
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2011
  12. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitoksia vastauksista! Vois periaatteessa hommata tuon, löytyy just sopivasti rahaa. :)
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2011
  13. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tää on mun eka kerta ku näytönohjainta asennan.. Tarviiko Biosista käydä poistamassa käytöstä edellinen näytönohjain ja miten se onnistuu? Ja tarviiko näytönohjaimen ajurit poistaa ja miten? Tuleeko näytönohjaimen mukana jokin levy mistä voi asentaa ajurit?
     
  14. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
    http://www.nvidia.com/object/winxp-280.26-whql-driver.html tuolta haet uudet ajurit (jos se on toi 220GT ja käyttis on 32-bittinen WinXp). Vanhat ajurit kannattaa poistaa eka ja sitten tökätä se uus kortti sisään jonka jälkeen sitten asennat noi ajurit. Tuosta BIOS jutusta en ole 100% varma mutta jossain bioksissa se integroitu näyttis "disabletuu" automaattisesti pois kun parempi on tarjolla.. Emolevyn manuaalista löytynee ohjeet ja jos ei löydy niin kerro mikä emo sulla on niin katotaan yhdessä sitten.

    http://www.download.fi/jarjestelma/jarjestelman_tiedot/cpu-z.cfm tuon avulla näet mikä emolevy sulla on jos et sitä tiedä. (löytyy mainboard-kohdasta)
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2011
  15. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tossa tulikin mukana ajureitten asennuslevy. Ja tässä kuva mitä tuo CPU-Z ilmoitti :
    [​IMG]
     
  16. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
    Kannattaa kuitenkin asentaa noi uusimmat ajurit ja unohtaa se ajuri CD. Ei löytyny tuosta emolevystä mitään Asuksen sivuilta eli ei mikään uutukainen siis :) Eli en osaa yksityiskohtaisesti sanoa mistä sen integroidun saa kokonaan pois päältä. Sanoisin että uus näyttis vaan paikalleen ja sitten asennat uudet ajurit. Tämän jälkeen voit vaikka tuolla CPU-Z:llä katsoa tuosta "Graphics"-kohdasta minkä se sanoo näyttikseksi.

    EDIT: Tietenkin voit itse vähän seikkailla siellä BIOS:ssa jos sattuisit löytämään jonkun valikon jossa näkyis jotain integrated graphics-tyyppistä tekstiä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2011
  17. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Selvä, ja näyttis on tuo gt220, eli tästä ajurit siihe? http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gt_220_us.html
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2011
  18. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
  19. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Okei, kiitoksia neuvoista! Täytyy kohta kokeilla pistää näytönohjain kiinni. =)

    EDIT: Menin tonne Lisää tai poista sovellukseen, niin onkohan tuo "ATI display driver" sen entisen näytönohjaimen ajuri?
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2011
  20. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,729
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    68
    Joo se vaan pois ja uus kortti paikalleen. Sitten vaan uudet ajurit ja voila!
     
  21. JaPe94

    JaPe94 Member

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    69
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt on kortti pistetty paikoilleen ja ajurit asennettu. On se mukavaa ku voi pelata noita pelejä täysillä grafiikoilla, toisin ku ennen piti pelata niin huonoilla näyttöasetuksilla ku sai. :D
     

Jaa tämä sivu