1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen päivitys

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi tyyppi11 03.11.2014.

  1. tyyppi11

    tyyppi11 Member

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Budjetti?: n.500 e mieluiten alle
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: En
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: En
    Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ainahan tuo olisi plussaa
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Jos kertyisi merkittävästi säästöjä, niin kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:

    Vanha kone:
    ASUS IV crosshair formula
    AMD Phenom II 1055t 3.4 ghz + Coolink corator DS
    AMD Radeon hd 6970
    Corsair 750TX
    60 gb ssd + 1000 gb hdd
    2x2gb kingston hyperX 1600Mhz
    Koppa CM sniper

    Tarkotus ois siis päivittää konetta tuolla n. 500e budjetilla. Ajattelin ainakin hommata muistia 2x4gb ja luultavammin tilavamman ssd- levyn ja lopuilla uuden näytönohjaimen. Mietin vaan että alkaako tuo prosessori jäämään pahaksi pullonkaulaksi? Vai olisiko sittenkin aika päivittää emolevy ja prosessori?
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Emolevyysi saa uusimmalla betabiosilla muistaakseni FX8320/8350 prossun, jo itse pelailen ilman ongelmia nyt BF4:sta High asetuksilla kun korttina pyörii hieman kellotettu HD7970

    Eli ostoslistalle katsontaan:
    2x4gb ddr3 (1866mhz.2400mhz nopeuksista, nopeaa muistia koska amd:n prossut moisia tukevat)
    Radeon R9 280/GTX970, kalliimpi GTX on tehokkaampi, mutta myös tuo halvempi ratukka on ok tehoinen
    AMD FX8320/8350, ja niille sitten kellotusta
    Ja siten se ssd, 240-256gb ssd:n saa satkun pintaan, pienempiä on enään turha edes katsella... (ellei saada sitten 120-128gb mallia 50€, hyvälaatuisia sellaisia...)
     
  4. tyyppi11

    tyyppi11 Member

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kuullostaa muuten hyvältä, mutta olen kuullut että tuon betabiossin kanssa joillakin olisi ollut ongelmia? Ja toisekseen näin äkkiseltää ynnätessä yhteen muisteihin menee se 80e, prossuun 150-200e, ssd 100e ja näytönohjain 200-300e.
    Joka ylittää budjetin 100-200 eurolla. Ja syntyykö nykyisestä prossusta kauhea pullonkaula näyttikselle jos sen päivittää vasta myöhemmin?
    Olisiko ehdottaa myös hyviä muisteja ja ssd levyä?
     
  5. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tästä kammat http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/g-skill/g-skill-ares-low-profile-2x4gb-ddr3-1866mhz-p18544264
    nämä sopii emoon sekä nykyisen CPUn, että tulevan FX prossun kanssa + vieläpä tuon coolerin alle
    Tämmöinen kovo http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/...56gb-ssd-r-550-w-330-2-5-7mm-sata-3-p27430198 ( sitä parempaa M550 sarjaa ei löydy täältä)

    Sitten ropleemaa ; CM sivujen mukaan koppaan mahtuu 270 kortti , varmista ( irtooko kovotelineet)
    Tämä olis hinta/laatu, mutta 285 > leka-asennukset ei tahdo onnistua http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/...gb-ddr5-2xdvi-hdmi-displayport-pcie-p26792402

    Vielä pitempi mutta hinta on pudotettu , iso X http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/...gb-ddr5-2xdvi-hdmi-displayport-pcie-p26116977

    Vihje ; muistit+kovo > kortin hankinta mikä mahtuu ja lompsa kestää, ei näitä tarvitse kerralla uusia, mutta Winukka , jätätkö pikkuhyrrälle vai siirrätkö uuteen vehkeeseen
     
  6. tyyppi11

    tyyppi11 Member

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Winukka olisi tarkoitus siirtää uudelle kovolle. Entä onko tuo 290x parempi kuin esim gtx970, kun kuitenkin samoilla hinta haitareilla liikutaan?
     
  7. Monero

    Monero Regular member

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    180
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Mitä te kuvittelette, että aloittaja hyötyy vaihtamalla FXään? Kelloja tuolle Phenomille ja kunnon näyttis.

    Jos Phenomi jää pullonkaulaksi, niin sillon FXki on pullonkaula.
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Itsellä kellotettu phenomi (sama kuin aloittajalla) oti nokkiinsa Bäfässä jne, ja 60fps oli pelkkä toiveuni
    nyt mitä, operation locker ja fps 60-120 high asetuksilla, yleensä +85fps
    Avoimemmissa mapeissa 60fps aika normaali, phenomilla tätä ei saavutettu
    ja en sitten tiedä ottaisiko tuo emo vastaan FX83xx sarjalaisen vai ei, satavarma en ole kun "tuki" loppuu FX8150: ppiseen emon sivujen mukaan, mutta tuon emon extreem versio on imenyt FX9590: ppisen...
     
  9. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    On
    Mutta eteenpäin tarvittais tietoa sinun näytöstäsi , mikä ja millainen se on, onko siinä NVidian 3D , vai joku tavallinen töllö ?

    Kun vaihdat muistit tehokkaampiin , niin ne nostavat NB syöttöä,
    Kysy Monerolta tuon Thubanin säädöt, ne on kinkkiset

    Ota ylös mitä sinulla näkyy ; kerroin , väylä , voltit

    Lyö kone default buuttaa , sammuta , irroita virta , odota kunnes sammuu , vaihda kammat kato bios, säädä kone samoille arvoille, pitäis kulkee lujempaa.

    Kun asennat Winukan uusiksi > irroita kaikki ylimääräiset sata härvelit. irrota netti ja siirrä kaikki vanhat tärkeät apuohjelmat, lataa loput netistä
    Muista että uuden asennuksen jälkeen sieltä tulee paljon päivityksiä > ole kärsivällinen
     
  10. tyyppi11

    tyyppi11 Member

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu näyttönä toimii nyt ihan tavallinen samsungin full hd joka olis tarkotus vaihtaa kesällä parempaan. Ja oisko jollakin sanoa missä tuon phenomin kipuraja menee tuossa kellotuksessa, joskus taisin huvikseen nostaa ne sinne 3.8 Ghz pintaan, mutta laskin kun ei silloin mitään hirveetä hyötyä saannut ja kuinkan paljon voltteja viittii antaa?
     
  11. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    BF4 on vain yksi peli ja kenties ainut peli jossa saadaan FX:llä merkittävä suorituskyky parannus.
     
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    1.55V max aika pitkälti mitä voi lyödä, muista että kun kellotat väylällä, niin muistien kellot nousee myös= biosin muistiasetuksista muistien kelloja alemmaksi

    Itsellä oma phenomi kulki 3.85Ghz


    Nojoo, tämä on taas tätä pelikohtaista hommaa...
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Muistien vaihdon jälkeen (link) voit vaikka ladata seurantaan http://download.cnet.com/HWMonitor/3000-2094_4-10793486.html
    Ja kokeilla seuraavilla säädöillä
    Väylä (bus) 236
    kerroin ( multiplier) 17
    Vcore ( syöttövoltitti) 1.420
    Tota pitäis ajaa esim tälläisellä rasitusohjelmalla http://download.cnet.com/Prime95-64-bit/3000-2053_4-75869492.html
     
  14. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Kerroin ei itse ainakaan noussut tuosta 14:sta 17:seen, vaikka miten sen sinne asetti, se vain nyhjötti siinä 14:sta...
     
  15. tyyppi11

    tyyppi11 Member

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Taisin joskus kokeilla laskutehoa noilla 3,8 ghz kelloilla superpiillä. 1M testissä tais aika olla 17,5 s. Entäs tuo näytönohjain kumpaan leiriin kannattais kääntyä?
     
  16. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Toi 1055T on vissiin vähän hankala peli, mutta emo on iso ja sieltä pitäis löytyä potkua. Muistit ensiksi tehokkaampiin niin se nostaa heti tota NB frekvenssiä ja avaa kellotusta. Pelkillä volteilla se ei kulje
    1090t = 256 Hz x 18.5 / 1.475V kyllä tonkin pitäis saada 4GHz haarukkaan

    #14 mahtuu, ei mahdu, koppaa ei paljon kannata murjoa Radeon 280 on poistuvaa sarjaa, mutta täysin toimija peli jonka hinnat on nyt hyvät , noi GTX970 kortit ei ole ihan niin ihania kuin hehkutetaan
    CDON Tahiti on aito iso eikä mikään LE-viritys . Rahat ratkaisee
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Olkoot, ei se kiinnosta. Jos joku päättää että BF4 on se peli jota hän pelaa eniten, niin sitten tehdään ehdotukset sen perusteella. Jos se nousu on (myös sun sanojen mukaan) merkittävää, niin mitä vikaa siinä on ?
     
  18. tyyppi11

    tyyppi11 Member

    Liittynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itselleni riittää kunhan pelit pysyvät pelattavalla 30-60fps tienoilla. Olisi kuitenkin mukavaa että prossun takia ei tulisi mitään 20fps menetystä. Onko tuo 290 paljon parempi kuin 280?
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Katoppas toi tarjous ihan ekana:
    http://www.jimms.fi/tuote/GV-R929XOC-4GD
    Kyseessä siis X malli tohon hintaan.

    Tota ittekki himoinnu, mutta koneessa 280X niin en sais niin suurta hyötyä.

    E:
    Tosin, ens vuoden alkupuolella tulee uudet näyttikset, joten "fifty Sixty" kannattaako nyt hommata. Hinnat saattaa muuttua tosi rajusti kun uutta tulossa, joulu tulossa, menee arpapeliks mutta kuitenkin.

    Samanlailla kaveri nappas 7970 ROG edition kun pistivät alennukseen 270X/280X/290X korttien takia. Voitti ihan älyttömästi hinnassa.
     

Jaa tämä sivu