1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen päivitys (i5-3570k prossu)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kosspe 06.12.2012.

  1. kosspe

    kosspe Member

    Liittynyt:
    05.12.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    noniin eli nyt on ssd-kovo, muistit, prosessori ja emolevy asenneltu ja kaikki pelittää hyvin. Ainut ongelma on se, että kun koitan asentaa vanhaa kovoa ssd:n rinnalle niin kone ei suostu käynnistämään windowsia ja biosistakaan ei mitään toimivaa boottijärjestystä pysty muuntelemaan? Kytkennät emossa on varmasti oikein ja bios kyllä tunnistaa ainakin "kuvakartan" perusteella molempien kovojen kytkennät.
    Viimeksi muokattu: 15.12.2012
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Irrota normikovo koneesta asennuksen ajaks, vai ooks jo asentanu?
  4. kosspe

    kosspe Member

    Liittynyt:
    05.12.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siis ongelma on nyt se, että en saa otettua vanhaa normikovoa käyttöön uuden ssd:n rinnalle, johonka olen jo asentanut win7 yms. Koitin biosin kautta kikkailla jotain boottijärjestystä, mutta ei näytä auttavan ei.

    Vanha kovo sisältää win7 sekä vistan ja uusi SSD sisältää win7.
    Viimeksi muokattu: 15.12.2012
  5. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    757
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Minun vanhassa konessa oli sama ongelma, johtuu ajureista ja sen takia sinun uusi kone ei vaan tunnista nuita vanhoja kovoja :D Itse en edes laittas tuommosta vanha romua uutten koneseen.

    (Sain toimimaan asentamalla oikeat ajuurit)
  6. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kai formatoit sen vanhan kovon vielku konees tunnisti sen? Ois voinu auttaa.
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    3,081
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    48
    1. Googletus voisi helpottaa asiaa.


    2. Käynnistä-valikkoon kirjottamalla:
    Diskmgmt.msc
  8. kosspe

    kosspe Member

    Liittynyt:
    05.12.2012
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelma olikin vissiin virtakaapelissa ja nyt kone tunnistaa molemmat kovalevyt. Eikö tuota vanhaa kovoa muka kannata laittaa SSD:n rinnalle, just sinne siirtelin kaikenmaailman paskatiedostot?

    Ohi mennen sellanen kysymys vielä tohon 8GB muistikampaan liittyen. Onko sillä eroa onko 2x4GB vai 1x8GB? Kaveri vaan kertoi, että nyt kun mulla on toi 1x8GB muistikampa, niin ei tietokone pysty hyödyntämään dual channel-tekniikkaa?
  9. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,830
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Nexus Breeze on todella huono kotelo. Se vaihtoon jos konetta päivittelet.
    Yhdellä kammalla ei tietenkään Dualchannel toimi. Käytännössä tehonvaikutus ei suuri ole. Itse laittaisin 2x4Gb.
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    13,081
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    108
    Dual Channelilla ei tee juuri mitään. DDR3 on käytössä vielä pari vuotta ainaki. 8 gigasen kamman rinnalle helpompi laittaa toinen 8 giganen. Sen takia 1*8 GB. Maksaaki lähes samat.
  11. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,830
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    DC on jokatapauksessa nopeampi. Toki yhteensopivuus on hieman parempi kahdella kammalla jos muistia sattuu lisäämään, mutta kannattaako siitä syystä ottaa tahallaan turpaan suorituskyvyssä muutama vuosi tai koneen ikä on toinen kysymys. Omasta mielestä ei mitään järkeä.

    by the way, omassa koneessa muistia 2x4Gb + 2x2Gb...
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    13,081
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    108
    Ite olisin ottanu 1*8 GB omaan koneeseen ellei ne sillon olis maksanu tuplasti vs 2*4 GB.

    Ellei arvele tarttevansa koskaan enempää ku 8 gigaa, ehkä kantsii ottaa 2*4.
  13. RikuZ

    RikuZ Member

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mikä tuosta breezestä niin huonon tekee? Meteliä ehkä hitusen liikaa, mut muuten oon ollu tyytyväinen. En ole vielä mitään palikoita ostanut, joten mikä mahtais sit olla hyvä vaihtoehto korvaajaks breezelle? Edestä saisi ainakin pari-kolme usb liitintä löytyä, ja mahd. edullinen saisi olla, vaikka köyhän ei kannata p*skaa ostaa... :)
  14. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,830
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Kuuma ja huonosti suunniteltu. Poistaa lämpöistä ilmaa pelkästään virtalähteen kautta.
    Tuossa halpa ja hyvä kotelo
    http://www.jimms.fi/tuote/BFC-MRC-100-KKX1-RP
  15. RikuZ

    RikuZ Member

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Okei kiitoksia tiedosta. Tiedätkö mahtaako tuo breezen virtalähde sopia myös tuohon ehdottamaasi koteloon? Se kun näköjään myydään ilman. Mitä mielä yleensä olet kannattaako tuota vanhaa virtalähdettä enää käyttöön ottaa? 500 wattinen teholtaan.
  16. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,830
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Kyllä se sopii. Itse laittaisin sen todennäköisesti vaihtoon varsinkin jos pelikoneen rakennuksesta kyse. Sen käyttöikä on varmasti kärsinyt kuuman ilman poistamisen takia, jonka lisäksi sen hyötysuhde on surkea.
  17. RikuZ

    RikuZ Member

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo. Kai se sit niin tehdään. Johan tuo virtalähde on kerran ennenkin vaihettu, vanha varmaan sano sopimuksen irti juuri tuon kuuman ilman takia. Kiitoksia hyvistä neuvoista.
  18. RatCon

    RatCon Active member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,108
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    98
    Niin noh, itsellä oli nexuksen poweri juuri Breeze kotelossa 3 vuotta käytössä, myin kaverille jolla tähän päivään mennessä 2 vuotta käytössä. Mitään ongelmia yhtään minkään kanssa vieläkään syntynyt.
  19. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,830
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Yksi kokemus joka ei kerro mitään konkreettista. Varsinkin Breeze kotelon kanssa powerin kestoon vaikuttavia tekijöitä on useita. Siihen vaikuttaa powerin malli, tietokoneen komponentit, tietokoneen tehonkulutus, työntääkö näyttis ilmat ulos jne.

    Sinun kaverisi koneessa taas vaikuttaa se onko peli/netti kone ja kuinka paljon tehonkulutus on. Ihan eri asia joutuuko poweri olemaan esim. 100 watin vai 300 watin kuormituksella.

    Kun kysyjä on PELIKONETTA rakentamassa, niin en uskalla suositella Breezessa ollutta Nexuksen poweria. Eri mieltä toki saa olla...

    By the way, itselläni ollut tietokone Breeze kotelolla. Nykyisin sama kokoonpano veljellä. Toimii nykyisin suht hyvin kun koteloon modattu taakse yksi ylimääräinen 12cm tuuletin ja näyttis koneesta lämmöt ulos puhaltava...
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013

Jaa tämä sivu