1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen osien päivitys

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Bhebe 29.04.2016.

  1. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Heipä hei,

    Ostin vuosia sitten koneen jonka osat valitsin itse tämän foorumin käyttäjien avun kanssa, ja se on toiminut loistavasti ilman ongelmia, tähän asti. Eli koneeni yli kuumine koska en koskaa putsannut sitä (oli muute törkeen pölynen) ja näytönohjain hajosi, kaikki muut osat toimivat normaalisti, (tällä hetkellä halpa vara näyttis käytössä) joten päätin, että hyvä aika päivittää jotain osia.

    Nykyiset osat:

    ASUS M5A97 AM3+ AMD970 DDR3 USB3 SATA6 ATX

    MSI 1GB D5 X HD7850 OC R (nyt HD6870)

    AMD Phenom II X4 965 Black Edition 125W

    KINGSTON 8GB 2x4GB RamKit DDR3 1333MHz

    XFX 550W PRO Core Edition ATX-virtalähde 80+ Bronze

    SEAGATE Spinpoint F3 3.5" 1TB SATAII 32MB 7200rpm

    ARCTIC F12 - 120mm

    BitFenix Merc Alpha Midi-Tower - black

    Mietin, että haluasin päivittää näytönohjaimen ja prosessorin, ja niin, että nykyiset pelit (Witcher 3, Dark Souls 3, GTV V) pyörisivät siinä 30-40 fps sellasilla medium-high graffoilla, 1920x1080 resoluutiossa. Budjetti olisi noin 300 euroa. Kiitos avustanne.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,811
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Kolme sataa menisi pelkkään näyttispäivitykseen, ja prossusta tulisi jonkinlainen pullonkaula. Nyt kun uutta näyttistä julkaistaan kesäkuulla, päivittäisin ehkä vain prossun https://hardwarium.com/product/174/63/amd-fx-8350-black-edition-boxed-am3 ja pistäisin parin kuukauden ajan jotakin sukanvarteen että saa uuden sukupolven näyttiksen hommatuksi.

    Edit: Jaa, näyttis oli hajalla. Eli tuosta http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...-r9-380-nitro-4gb-gddr5-pci-e-3_0-pelikuponki. Prossuun ei enää jää rahaa, mutta phenom jaksaa tuon kanssa ihan kohtuudella.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2016
  4. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksesta Wallu,

    Minulle kyllä kelpaa vanhempikin näytönohjain, ei minulla ole oikein varaa ostaa noit uusimpia osia. Silloin kun kokosin tämän nykyisen koneen, niin koko hinta oli noin 690€ ja näytönohjain oli noin 217€ ja prosessori 115€, koska halusin silloin jo tinkiä vähän prosessorista.

    Katselin tuota saman sarjan näyttistä, pikkuisen halvemalla https://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=134628 , tai ehkä jopa tämä reilusti halvempi GeForce https://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=106979 (meneekö tuo edes tuohon emolevyyni kiinni?) ja sitten prossu https://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=67827, mutta ajattelin, että onko halvempia prossuja, vaikka olisinkin valmis venyttämään budjettia johonkin 350€, mutta mitä halvempi niin parempi. Tosin jos nykyinen prossu vielä kestää tuon uuden näyttiksen ilman, että pullonkaulattaa hirveesti, niin seki on oiva vaihtoehto.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,811
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    380 on jo sen verran hyvä näyttis että saisi olla neljän gigan muistilla. 750ti sopisi kyllä sekin, mutta on sen verran hidas että olisi pullonkaula phenomillekin. Prossua sen kanssa ainakin turha mennä päivittämään.

    Edit: Jimmsiltä saa ilman postikuluja. Ja pelinkin voi myydä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2016
  6. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei, eli jos nyt ostaisin tuon 4 gigasen 380, niin sen pitäisi toimi suht hyvin nykyisen prossun kanssa, ja sitten jos säätäisin muutaman kuukauden ja ostaisin tuon FX-8350, niin riittäisikö se taas muutamaksi vuodeksi vai olisiko joku halvempi prossu johon kannattaisi päivittää ja ostaa yht'aikasesti tuon näyttiksen kanssa?
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,811
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Halvempaa prossua ei oikein ole. FX-4300 on tehoiltaan jokseenkin tasoissa tuon phenomin kanssa, 6300 ei sekään ole niin paljoa parempi että päivitys oikein kannattaisi. 8320 tietenkin jos kellottaa itse nuo muutamat sadat megahertsit.

    Itse varmaankin antaisin olla phenom+380.
     
  8. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei, kiitos tosi paljon avusta, hankin tuon 380 tuolta Jimmsistä ja katson sitten joskus myöhemmin uutta prossua jos tarvetta sille tulee. =)
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,811
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
  10. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mun ongelma noide SSD:n kanssa on se et niissä on tosi vähän tilaa, vai onko se idea, et tuohon vaan asennetaa ohjelmisto ja ei mitää muuta?
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,811
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Pelkästään windows, virustutka ja sen sellaiset. Pelaamisessa tuo avustaa vain latausaikojen suhteen, muussa käytössä enemmän kuin mikään prossupäivitys.
     
  12. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei, ehkä tuonki voisi nappaa siinä tapauksessa. Kiitos vielä avusta.
     
  13. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Onko prosessori vakiokelloilla? Voi tulla suurikin ero jos sen kellottaa 4ghz eikä volttiakaan tarvi nostaa yksilöstä riippuen välttämättä ollenkaan
     
    Bhebe kiitti tästä.
  14. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    438
    Kiitokset:
    60
    Pisteet:
    38
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...-r9-380-nitro-4gb-gddr5-pci-e-3-0-pelikuponki
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/55536/oraco-mx40001-bl/arctic-cooling-mx-4-lampotahna-4g
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ijaahdytin-lga115x-2011-3-amd-am2-am3-fm1-fm2
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/145/180449/am-paineilma-400ml

    Eli pölyt pois koneesta kunnolla, vähän siistit kaapeleita ettei ole ilmavirran tiellä, vaihdat prossujäähyn ja käytät laatutahnaa ja lyöt ton 380 koneeseen ja se on siinä.

    Jos prossun tempsit on tolla coolerilla normaalit niin ylikellota.
     
    Bhebe kiitti tästä.
  15. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksista, JTPN ja Xounari,

    Kyllä, on vakio, en ole ikinä oikeen uskaltanu kellottaa kun pelkään yli kuumenemista (kuulostaa varmasti hassulta, kun sanoo jätkä joka ei putsaa konettaan ikinä), ja totta puhuen, en edes oikein tiedä miten kellotus tapahtuu, jonkun softan avulla jos ymmärrän edes jotain kellottamisesta.

    Juu, nyt oon kunnolla putsannu tuon koneen, avasin ja irrotin kaikki osat, ei pölyä siellä enää. Onko tuo tahna tuolle prosessorille?
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,811
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Biosissa kellotetaan. Nuo phenomit ei välttämättä kulje erityisen hyvin, mutta tuurilla saattaa olla isokin apu.

    Tahna prossun ja jäähyn väliin, vaikka jäähyn mukana tuleekin ihan riittävät töhnät.
     
    Bhebe kiitti tästä.
  17. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Pikku kellotus esim vain 4ghz on hyvin helppo saavuttaa ja koneesi sisältää suojauksen ylikuumenemista vastaan.

    Netistä löytyy hyvin paljon infoa kellotuksesta ja se on helppoa kuhan siihen vähän pääsee jyvälle.

    Konetta et rikki kellottamalla saa ellet mee heti "Jee laitetaa mylly pyöriin täyzil" ja veivaat joka nupin kaakkoon
     
  18. Bhebe

    Bhebe Newbie

    Liittynyt:
    29.04.2016
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Selvä, minäpä sitten osta tuon tuulettimen ja tahnan, ja sitten koitan tuota prossun kellottamista varovaisesti. Kiitos erittäin paljon avustanne. =)
     
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Lataileppa kuule noi valvonta ja seuranta ohjelmat ensiksi valmiiksi ja testaa niitä että pääset kärryille
    Sulla on vanha perusemo jota Ei ole tehty mihinkään Yberjuttuihin Älä polta toimivaa konetta
     
    Bhebe kiitti tästä.
  20. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Äläs höpsi toi on hyvä emo jolla pystyy pyörittään vaikka 8ydin fx prossua.
    Onhan tuossa hyvänkokonen virransyötön jäähdytyskin niin ei pitäis olla syytä huoleen
     
  21. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Katteleppa vielä uudemmankin kerran , toi on vuoden 2011 ihan perus käppyrä eli se lähtöarvo
     

Jaa tämä sivu