1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokone pelikäyttöön

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Antipiispa 17.09.2014.

  1. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Budjetti?: esim. 1500€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mielellään suht hiljainen (ettei häiritse)
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan (windowsin asennusta varten?)
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (mainitse tyypilliset pelit) Bf4/ArmaIII, tulevaisuudessa sitten GTAV, Witcher III yms.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Bujettiin kuuluu näyttö
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei ole


    Nykyinen kone on n. 4 vuotta vanha Verkkokaupasta ostettu pakettikone (Blackstorm) ja olis tarkoitus ostaa uutta konetta. Ennen tänne kirjoittamista, kävi mielessä ostaa http://www.verkkokauppa.com/fi/product/37334/dssfm/Blackstorm-Alpha-A201-poytatietokone-pelikayttoon onko hinta/laatusuhde kohdillaan?
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Verkkiksen kone roskaa.

    Jimms

    [​IMG]

    + näyttö. Et sanonu AMD vai Intel, pistin kerranki Intelin.
     
    Antipiispa kiitti tästä.
  4. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vaihtoehdosta! Käyttikseks ajattelin win 7 (ja julkastaessa 9); 8:sta en oikein pidä. Mitäs mieltä olet tosta näyttiksestä? Olen kuullut hyvää geforce gtx 780 mallista; onko amd laadukasta tavaraa myös?
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Win 7 vanhenee ens tammikuussa, joten Win 8. Tai sit vedät Win 7 rearmilla jonkin aikaa.

    GTX 780 maksaa liikaa tohon R9 280:n nähden. Halusit vielä näytönki, ei 780 mahdu budjettiin.
     
  6. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    http://www.jimms.fi/tuote/9H.LA9LB.DBE Mitäs mieltä oot tosta näytöstä?

    Toi mainitsemas näytönohjain on jimssissä "ei vahvistettu" tilassa, eli tiedä sitten millon niitä tulee? Kannattaako odottaa, vai ottaa tuo ilman pelikuponkia oleva versio?

    Vanhassa koneessa on edelleen windows 7, ajattelin jotenkin siirtää sen tuohon uuteen SSD:hen (eli ei tarvitsisis ostaa uutta windowsia) ja sitten myöhemmin se win9. Eli näyttäis siltä, että satasen sais laittaa lisää näyttikseen.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No toi näyttö ei ainakaan välky.

    Mun käsittääkseni ne toimittaa sen koodin sähköpostilla, et tilaa vaan toi näyttis ja se koodi tulee myöhemmin. Kantsii kysyy kuitenki. Mulle toi näyttis sanoo 1-4 työpäivää.

    En laittais näyttikseen satasta lisää. Ei saa riittävästi rahalle vastinetta IMO. Toi näyttis menee kunnes tulee 20nm näyttikset joskus vajaan vuoden päästä.

    Löytyykö Win 7 lisenssitarra?
     
  8. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    http://www.jimms.fi/tuote/R9280-DC2T-3GD5-BUNDLE

    Mulla se sanoo, että toimitusaika ei vahvistettu; noh tilaan sen kuitenkin.

    Kannattaisko toi satanen laittaa sitten esim. toiseen satsiin ramia?

    Win 7 linsenssitarra product keyneen näyttää kyljestä löytyvän.
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ite säästäsin ne rahat tai säästäsin ja käyttäsin myöhemmin. Ei tarjoo mun mielestä tarpeeks rahalle vastinetta mikään just ny.
     
  10. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tukeeko tuo kokoonpano muuten useampaa näyttöä?

    Entä kannattaako SSD:ks vaihtaa http://www.jimms.fi/tuote/MZ-7TE250BW samsungin EVO? Siinä tulis mukana kloonaus cd, jolla sais siirrettyä windowsin ilman uudelleenasennusta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2014
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ainaki 3 näyttöö saa kii. Enemmästä en osaa sanoo.

    Samsung Evoo oon sanonu roskaks alusta asti. Tolla perusteella vielä enemmän roskaa http://muropaketti.com/samsung-840-evo-ssd-asemien-lukunopeus-hidastuu-kaytossa-huomattavasti

    Käyttiksen saat siirrettyy vaikka tolla http://download.cnet.com/Macrium-Reflect-Free/3000-2242_4-10845728.html?part=dl-&subj=dl&tag=button

    Ite asentasin uusiks. Win 7 image http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/ ja suomeks Pro image ja ei.cfg (google).
     
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    normiliittimet (DVI+DVI+HDMI) 2 näyttöä, DP liittimestä aktiiviadapterilla/dp liitännäisellä näytöllä 3 nä'yttöä, DP paikkaan ostettavalla jakajalla 3 näyttöä, eli max 5 näyttöä tukee kunhan tarpeeksi adaptereita tunkee siihen
     
  13. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Latasin ton win 7 ultimate imagen, pistin sen bootable usb:hen.

    Ramista puheen ollen, voiko vanhasta koneesta ottaa ja laittaa tuohon uuteen (1333 MHz DDR3 (4 x 4 GB)?
     
  14. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Minkä version koodi sulla on vanhassa koneessas?, esim ultimatene ei mene homen koodi jos sulla on homen lisenssi

    Ja no, voihan ne muistit lykätä toki vanhasta uuteen jos sulla on jo 4x4gb ennestään
     
  15. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vanhassa koneessa on myös ultimate. Ton uuden koneen ram näyttäis olevan 2133 Mhz, aiheuttaisko toi jännite-ero ongelmia?
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    ei, vaan nopeusero, 1333mhz+2133mhz kammat=kaikki toimivat 1333mhz, hitaimman mukaan

    Jos ton intelin otat ja sulla on jo ennestään 4x4gb 1333mhz muistia, niin 1333mhz on ihan ok koska intelin muistituki 1600mhz kun amd:llä on korkeampi
     
  17. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko 8gb ramia 2133 mhz ns. tehokkaampi kun 16g 1333 mhz nopeudella? Ja mitä tuo muistituki käytännössä meinaa?
     
  18. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    eroa et muistinopeuksista käytännössä huomaa, mutta 16gb vs 8gb ei ole ns nopeampi, mutta 16gb on riittoisampi, jos sulla siis on nyt jo 16gb, en ostaisi uusia kampoja koska ddr3:sten hinnat on nyt aivan järkyttävän korkeat

    Ja muistituki, jos prossun max tuettu muisin nopeus on 1600mhz, ei se käytännössä hyödy nopeammista
    Ja intelin prossujen muistien volttituki oli 1.575V max kait, eli suurempivolttisista voi tulla ns ongelmia, tai sitten ei
     
  19. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Toi uus prossu tukee 4 slottia ad 32 gigaan asti, eli tulis se 24 gigaa ramia jos laitan kaikki siihen (ehdin jo tilata yllä olevan paketin).
     
  20. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Ei, emossa on 4 muistipaikkaa, ja jos sun nykyset on 4gb palikoita, ja uudet, niin laitoit miten tahansa niin saat vain 16gb, koska emoon ei mene kuin 4 muistikampaa
     
  21. Antipiispa

    Antipiispa Member

    Liittynyt:
    21.11.2009
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aivan totta. Noh, toivotaan että sillä pärjää.
     

Jaa tämä sivu