1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokone musiikin tekemiseen n.700€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi vaddap 09.11.2014.

  1. vaddap

    vaddap Newbie

    Liittynyt:
    09.11.2014
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Morjesta. Toisella foorumilla jo kyselin mutta vastauksia ei ole vielä tullut niin pistetääs nyt sit tännekkin tämä. Kerrotaan nyt vielä että ikinä en oo konetta kasannut niin kaikki vinkit on tervetulleita.

    Budjetti?: 700€, ei haittaa vaikka vähän ylittyis kuhan nyt lähellä tota 700 pysytään.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Värillä ei väliä, mutta kyllähän musta on aina paras :)
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei.
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mieluiten niin hiljainen kun tohon budjettiin vain mahtuu.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En, mutta jos budjettiin mahtuu niin mikä ettei.
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä, kunhan ei olisi hirveän pitkät toimitusajat.
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Musiikin tekeminen, nettisurffailu ja leffojen katsominen. Musiikkia teen lähinnä fl studiolla jossa käytän vst-instrumenttejä ja -efektejä joista osa on aika raskaitakin.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei kuulu eikä äänikorttiin tarvitse panostaa, koska aion hommata ulkoisen äänikortin (mikä ei siis sisälly tähän budjettiin)
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: virtalähde: corsair builder series cx500 v2
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Eli näytönohjaimen ei tarvitse olla hyvä. Riittään kun leffat pyörii kunnolla ja olisi hyvä saada kaksi näyttöä samaan aikaan kiinni. Pelejä en siis pelaile koneella. Muistia haluaisin 2 x 4gb ja prosessoriksi olen miettinyt i7-4770. Kovalevytilaa olisi hyvä olla vähintään 1Tb + joku ssd. Katsotaan saako tällä budjetilla vielä mitään.

    Tässä vielä fl studion vaatimukset prosessorin suhteen: CPU: The CPU is the primary factor in your ability to run FL Studio with large complex projects. The best value for performance is usually to be had 2-3 levels down from the top models. As of 2014 the Intel i5 and i7 Intel processors, specifically the i7-4770 or i7-4770K, i7-4790 or i7-4790K, i5-4670 or i5-4670K, i5-4690 or i5-4690K. Extreme power users should check the i7-4930K or i7-5930K.
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Noilla fl studion prossuvaatimuksilla vois pyyhkiä vaikka... No jääköön sanomatta ;) intel kyllä alle ja muistia riittävästi. Musapuolella intel on toimivin.. Ite selailen ipadilla niin en pysty laittaa mitään pakettia tähän mutta kyllä joku sulle kasaa hyvän paketin.. Sen verran sanottakoon että mun sigun kokoonpanolla pyöritellään cubasea jossa plugareita auki miljoona ja samalla nauhoitetaan elävää musiikkia päälle. (Kitaraa, jne) raitoja parhaimmillaan toistakymmentä... Että se niistä prossuvaatimuksista :D
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Softa käyttää montaa ydintä joten 8 ytimistä kehiin. Toi lainaus on vetästy FL studion sivuilta, ton kirjottajalla ei oo mitään hajua prossuista. http://support.image-line.com/knowledgebase/base.php?ans=214

    Oikeen Passkamarkin sivuja pitäis kattoo :p

    Mennään 8-ytimisellä. https://www.mindfactory.de/shopping...2201edc7963cd85da890c216a11ebf805f063202b4893

    [​IMG]

    + tarpeeks levee koppa Suomesta.

    WLAN tosta jos tarpeen http://www.mindfactory.de/product_info.php/TP-Link-TL-WN881ND-WL300MBit-PCIe_780982.html
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Oma kantani on että inteliä alle... Musiikinteossa yhden ytimen suorituskyky on tärkeämpi kuin ydinten määrä.. Samoin muistin määrä on tärkeämpi kuin sen nopeus... Tästä syystä studioissa suositaan Applen koneita. (Intelin suorittimet, muistin määrä sekä tietty helppokäyttöisyys iOs:ssa).. Jos taas Appleen ei budjetti riitä niin silloin inteliä pyörittämään winukkaa..
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ihme teoriat sulla. Apple alko käyttään Intelin prossuja vasta 2006 (käytti muita ku Intelin prossuja 30 vuotta) ja Apple ei koskaan oo juhlinu muistin määrällä.

    Toi softa osaa tekijän mielestä käyttää montaa ydintä joten sillon AMD on selkeesti parempi tossa hintaluokassa.
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No mä puhun kokemuksesta, en testituloksista, jne... Ehkä kannattaa kuunnella sellasta joka on pyörittäny musasoftia 90-luvulta asti... Tässä nyt ei ne kuuluisat lisäytimet auta.. Se nyt on vaan fakta että intel pyörittää musasoftia paremmin kun amd.. Etenkin fl, cubase, cakewalk ja sound forgekin vaikkei se ihmeitä vaadikkaan..

    Apple-kommenttiis sen verran että so what? Meinaakko ettei studioita oo rakennettu 2006-vuoden jälkeen? Melkeimpä voi sanoa että suurimmissa on Applen kamat.. Kannattaa myös muistaa ios:n keveys.. 16gb muistikitti ja i7 riittää pyörittämään jo kovempaakin ammattipalettia..

    Sori vesti, yleensä oon pitkälti samoilla linjoilla sun kans mut tässä on empiiristä kokemusta sen verran pelissä että oikeesti tiedän mistä puhun..
     
  8. vaddap

    vaddap Newbie

    Liittynyt:
    09.11.2014
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No inteliä mulle on sen verran hypetetty että sille linjalle aionkin lähtee mutta toisaalta tässä kohtaa voi tulla budjetti vastaan. Jos pistäis ton saman rahan inteliin mitä toi fx-8320 maksaa niin ei taida ainakaan parempaa saada? BPVest:in ehdotuksessa "ylimääräistä" on poweri koska itseltä löytyy jo corsair builder series cx500 v2. Kai toi mun poweri olis ihan ok?
     
  9. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Juu ei inteliltä noilla FX hinnoilla mitään fiksua saa.

    Budjettihan sen loppupelissä määrää mitä saa, i7-4770k ja AMD fx 8350 on aika samalla viivalla suurimmassa osassa tehtävistä, jossain inteli hitusen nopeampi mutta siitä taas saa pulittaa 2x enemmän ainakin.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    [​IMG]

    Ite lähtisin tolla setillä menemään... Sun powerista en sano mitään koska en oo niin perehtyny niitten sielun elämään.. Tuohon koppa ja se mahdollinen poweri.. pikkasen budjetti paukkuu mut ei voi mitään.. Jimmsiltä sentään saa ilman postikuluja kamat joten siinä nyt pikkasen säästää..
     
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    [​IMG]

    Otetaampa vähän realismia tähän tilanteeseen... Jos kysyjä haluaa tällä hetkellä valita inteliä niin budjetti ei kyllä niinkään estä, kiitos bundletarjousta.

    Intel setti: 364€
    Amd setti: 358€
    ________________

    Ero on huimat 6€

    Vaikka nyt kuinka sitten puolusteltas amd:tä siitä että 8320:kin on hyvä prossu, Intel lahjoo Jimmsiä pitämään bundlet tai ihan mitä nyt keksitäänkään, niin se tosiasia on että täällä sanotaan kaikille että inteliä ei kannata ottaa kun se on niin kallis.. Ei tuo 6€ erotus mun mielestä niin järkyttävä ole...

    Tää Ei ole kannanotto kummankaan leirin puolesta, mutta ärsyttää jo tuo "Intel maksaa miljoonan" höpötys...
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Corsairin roskalaatu ei mun mielestä oo OK.

    Ainaki ton softan tekijä itte sanoo et lisäytimet hyödyttää. Siks on vaikee nähdä syytä käyttää 4-ytimistä Inteliä.

    Meinaan et Apple ei käyttäny Intelin prossuja ennen 2006. Eli ne jotka on Applee sitä ennen käyttäny musasoftissa ei oo käyttäny Applee Intelin takia. Tolla perusteella olis pitäny käyttää PC:ta ennen 2006 ja vasta sit Applee koska Intel. Tosta tulee mindfuck.

    4-ytiminen moniydinkäyttöön on liian vähän. Tossa pitäis olla vähintään i7-4790K ja sit menee kalliimmaks. Ellei toi softa oikeesti hyödynnä ytimiä, sit on eri juttu.
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
  14. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ricki vetää i5- K;ta ja sinä tarjoot ihan pimeetä, meinaatteko pärjätä noilla näytöillä ?
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tässä mainittiin i7-4790K, siksi ehdotus Xeonista.
     
  16. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Edelleenkin vastaan kaikille yhtenäisesti: puhun kokemuksesta. Oon toistakymmentä vuotta pyöritelly noita softia joten tiedän mitä ne vaatii ja millä koneella pärjää.. I5 riittää hyvästi, I7 on jo overkill kotikäyttöön, paitsi sillon jos rahasta ei oo kiinni.. Voi toki otta xeonin jos tahtoo.. Ihan miten kysyjän lompakko kestää..

    Kerrataas vielä:
    Amd: No way..
    I7: aika overkill, jos lompsa kestää niin why not
    I5: just toimiva
    Xeon: jos lompsa kestää

    Ja noilla prossuvaatimuksilla voi pyyhkiä vaikka sen jazzonsa.. Taas sama juttu kun joku lukee netistä että kahden näyttiksen kokoonpano tarvii 1500w powerin... No ei tarvi, ihan niinku tän softan pyörittelykään ei tarvi best in the market prossua..
     
  18. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Rick79:n linjoilla, musiikintekoon ei Amd:tä missään nimessä. Mielummin vaikka nopeaa dualcorea intelin puolelta jos budjetti ei riitä.
     
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Nähtävästi taas kerran sekavasti kirjoitettua tekstiä , kun kukaan ei ymmärtänyt.
    Tarkoitus oli huomauttaa , että jos kone jää pelkän prossun integroidun näytönohjaimen varaan , silloin sellainen olis syytä löytyä. FX prossuissa ei ole ja osassa Xeoneja on osassa ei.
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei millään pahalla mut tollaset "pyöritin softaa 1990-luvulla ja tiiän mitä softat vaatii 2010-luvulla" jutut ei oikeen vakuuta. Sillähän ei oo mitään väliä miten musasofta vm 1994 pyöri milläki koneella, se ratkasee miten musasofta vm 2014 pyörii.

    Tyyliin: jossain VIA:n piirisarjassa vuonna 1997 oli jotain ongelmia AGP:n kanssa = AMD:n prossuja käyttävät emot on epävakaita romuja 2014. Tollasia juttuja oikeesti näkee vieläki.

    Multicore käyttöön dual core? Sovitaan sit ettei jatkossa ikinä katota softavalmistajan omia suosituksii mihinkään. Sopii mulle, ei siinä mitään.
     
  21. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,652
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Olen kanssa amd-miehiä, mutta mbp 2013:n ja oman fx 8320:n välinen ero latensseissa on huima, vaikka paperilla prosessorit ovat aika lailla samalla viivalla
     

Jaa tämä sivu