1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokone ei suostu käynnistämään APUA!

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Nippar1 13.05.2016.

  1. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Minun porukoilla on vanha tietokone jolle on ohjelmoitu meidän talon sähköjärjestelmät ja ompelukone asetukset. Se sitten päätti heittää viime kesänä veivit ja nyt sitten ollaan mietitty että mikä auttaisi. Sain koululta vanhan koneen ja tänään päätin sitten lyödä kaksi romua yhteen. Ongelmana kuitenkin oli se ettei koulusta saama kone ollut iso koppainen vaan pieni mötykkä. Noh sain siitrettyä kovalevyn koulunkoneeseen ja käynnistyksen yhteydessä se alkoi välkkyä ja huutaa. Kun käynnustin uudestaan ja hakkasin esc iä niin on kuin normaalikone, muttei reagoi näppikseen eikä näyttöön. Nyt tarvisi apua että mitä olen tehnyt väärin ja kyllä kaikki johdot on paikallaan.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Hyvin monessa tapauksessa toisessa koneessa asennettu käyttöjärjestelmä ei suostu toimimaan, kun se siirretään toiseen koneeseen. Tämä johtuu laitekokoonpanon erilaisuudesta ja niiden laiteajureista.
     
  4. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    IlpoPJ kiitos vastauksesta! Tarkoittaako tämä nyt sitä että ohjelmat on mennyttä vai? Koneen loppumetreillä se piti hirveää ääntä (olisiko ollut virtalähde) voisiko tällaisen osan korvata jotenkin
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Jätitkö koulun koneen oman kovalevyn paikoilleen vai vaihdoitko vanhempien koneen kovalevyn sen tilalle? Jos näin, niin kokeile laittaa molemmat levyt kiinni (koulun koneen alkuperäinen samoihin liitäntöihin, joissa se oli) ja toinen levy toiseen liitäntään, jos niitä koneessa on. Jos kovalevy on kunnossa, niin tiedostoja pitäisi päästä lukemaan ja kopioimaan. Vai mitä tarkoittaa, että "sähköjärjestelmät ja ompelukoneasetukset oli ohjelmoitu"?
     
  6. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Tärkeät tiedostot voi aina onkia kovolta toisella koneella talteen, asennettujen ohjelmistojen kanssa on toinen juttu, kun ne ei suoraan toimi jos niitä ei uudelleenasenneta.

    Yleensä konetta vaihtaessa käyttöjärjestelmä asennetaan uudestaan sillä koneella joka korvaa entisen, mukaanlukien kaikki uudet ajurit ja ohjelmistot, joita on tarkoitus käyttää.
     
  7. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt puhutaan axu koneesta missä on valitettavasti vain yksi satakaapeli ja tietokone ei jostainsyystä lähde edes slkuperäisellä kovolla liikkeelle. Mitä teen väärin:(
     
  8. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tiger25 no mistä saan käyttiksen jos ei oo koneessa sitä windows tarraa koodeineen nii homma vissii kusee sitt ja tarkottaako toi ny sitä et ne ohjelmat on mennyttä?
    Kiitos asiallisesta keskustelusta
     
  9. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Käyttiksen voi saada esim. vanhan koneen asennusmedialta (jos semmoinen koneen mukana tuli tai sen voi ladata mikkisoftalta(tärkeää on että asennat oikean version, joten tutkippa sitä vanhan koneen lisenssitarraa, siinä yleensä lukee mikä windows koneeseen on asennettu)) ja siihen voi kokeilla vanhan koneen lisenssiä (se tarra siellä vanhan koneen kyljessä tjsp).

    Ohjelmat voi aina uudelleenasentaa, jos niistä on asennustiedostot tai -media jossain tallessa.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    On kai siinä emolla toinenkin sata liitäntä, johdon voit lainata toisesta koneesta.
     
  11. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tiger25 xp tossa näyttää olevansiis vanha kone ja koulun konees 7 mut tarran mukaa xp. Tuhosinko kaikki tiedot tolta koulun koneen kovolta ko ei enää käynnistä:confused:
     
  12. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    IlmoPJ tasa 1 sata vaa löytyy en tiiä sit mikä maailman riisutuin juttu tää sit on
     
  13. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Koulun koneessa voipi olla jälkiasennettu Seiska, jos koululla on esim. päivitetty koneita joskus.

    Kyse taitaa olla jostain halvasta patenttiemosta, jos ei ole useampia sata-liitäntöjä(useimmiten on yleensä ainakin kaksi, jopa vanhoissa XP-koneissa), tai sitten kyseessä on joku tosi eksoottinen pikkuemo (micro-ATX, ITX, kun kerran kotelo on pieni). Se miksi tuo ei käynnisty kovolta joka siihen oli alun perin asennettu on kyllä kumma. Lieneekö piuhassa vikaa, kun kerran ennen toimi.

    Onkos sulla jotain muuta konetta jolla voisit vanhan koneen kovolta ottaa tärkeät tiedostot talteen?
     
  14. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tiger25 ennen koneen "kuolemaa" ehdimme tyhjentää ainakin osan tiedostoita ulkoiselle kovalevylle ja itsekkin epäilen tuota halpaa patenttiemoa. Onko järkevämpi ostaa kokonaan uusi kone vai luuletko että tuon vanhan saa vielä kuntoon esim uusimalla viralähteen? Kuitenkin vanhakone tuota koulunkonetta nopeampi on. Millaisella budjetilla saisi koneen joka kestäisi seuraavan 10 v ilman suuria osa vaihdoksia ja pinnojen palamisia siis ihan toimistokäyttöön?
     
  15. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tiger25 meillä ei tällähetkellä ole muuta konetta
     
  16. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Uutta virtalähdettä voipi kysellä alan liikkeistä ja nettikaupoista. Niitä on nykyään aika monensorttista, mutta peruskoneen virtalähteeksi riittänee usein hyvälaatuinen 500W peruslähde, hintaluokassa 50-100e. Virtalähteen vaihtaminen ei yleensä ole hankala juttu, onnistuu hyvin jos on vähänkään tutkinut koneen sisuksia, ja ruuvari istuu käteen.

    Tietysti kannattaa muistaa että jos vanha kone kuoli virtalähteen hajoamiseen, on se voinut viedä mukanaan muitakin komponentteja. Kannattaa siis pitää konetta silmällä vaihdon jälkeen, jos siinä ilmenee muita oireita jotka voivat viitata laitevikoihin.
     
  17. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olei pitääs kattoo. Eli oot sitä mieltä et vanha kone vil jaksaa pyöriä vsi pitäskö hommata uus e on siis ainaki 11 vuotta vanha
     
  18. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Kyllä sen vielä kuntoon saa, mutta jos tuntuu siltä että haluatte uusia koneen kokonaan, niin siitä vaan. Onhan tuolla jo sen verran ikää että sen voipi siirtää jo eläkkeelle.

    Koneen voi tietysti korjata ja jättää varalle siltä varalta että uuteen koneeseen tulee jotain vikaa. Itsellä on tuossa jotakuinkin samanikäinen pöytäkone, joka on jokseenkin kunnossa, mutta ei enää aktiivikäytössä. Syy siihen on, että joko virtalähteen tuuletin, tai joku kopan laitetuulettimista alkaa olla tiensä päässä, ja se pitää meteliä kun kone on päällä. Koska konetta ei juuri käytetä enää(itsellä on läppäri, ja naisväellä sekä täppäri että läppäri), en ole ruvennut tutkimaan mikä siinä on vialla.
     
  19. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tiger25 voiko pelkän tuulettimen puute olla koneen käynnistämättömyyyeen
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Ei oikeastaan mikään muu tuulettimen puute, kuin prosessorituulettimen puuttuminen tai toimimattomuus, jolloin se vetää heti lämmöt tappiin. Kyllä sen silti hetken pitäisi toimia.
     
  21. Nippar1

    Nippar1 Newbie

    Liittynyt:
    13.05.2016
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    IlpoPJ kiitos vastauksestasi, tätä epäilinkin. Mitä osaa epäilisit rikkinäiseksi jos sen tuulettimet kävivät todella kovaäänisesti ja vaivanloisesti. Nykyään ei anna startata ollenkaan eikä mihinkään syty valoa.
     

Jaa tämä sivu