1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiedoston kopioiminen ulkoiselle kiintolevylle

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi CN1 20.11.2017.

  1. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    En purkanut. Parempi kun en ala maallikkona fyysisesti räpeltämään varsinkaan uuden koneen kanssa.

    En ole tuota usb-johdon varassa toimivuutta kokeillut kummassakaan koneessa. Mutta voisi sitä tietty kokeilla.

    ---> ja kokeilin, mutta ei tule virtaa koko laitteeseen.
     
  2.  
  3. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kyllähän tuo nyt siis toimis, jos usb2:sta käyttäis, mutta kun laitetta on suositeltu käyttämään usb3:sta ja vanhassa koneessa usb3:ssa toimikin moitteettomasti, niin eipä luonto anna periksi hyväksyä, että mukamas uudessa koneessa ei sitten usb3:n kautta toimikaan ongelmitta.
     
  4. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,783
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Onko tuo ulkoinen USB3-levy, ajattelen vaan jos ikää on tuonkin verran.

    Noilla suosituksilla ei ole mitään virkaa, eikä mitään painoarvoa. Yhtä lailla se toimii molemmissa pienellä nopeuserolla, jos levy on USB3 levy.
     
  5. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kyllä se muistini mukaan on. Sanoin tuon suositeltu ihan sen takia, että muistan kovon ohjeissa mainittaneen että usb3-porttiin pitää kytkeä ja siksi en usb2-portissa sitä ole käyttänytkään aikaisemmin.

    Joo ja toki mielelläni nyt kytken sen usb3-porttiin että se on nopeampi. Kyllä tässä usb2 kautta käytössä huomaa, että tavara siirtyy hitaammin, mitä vanhassa koneessa usb3 kautta.
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Oletko kokeillut laitehallinnasta poistaa usb3-ajureita ja käynnistää kone uudestaan. Windows asentelee ajurit uusiksi tai sitten hakee koneen/emon valmistajan sivuilta ajurit itse.
     
  7. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kokeilin juuri ja kun yhden 3.0 usb-ohjaimen poisti laitehallinnasta, niin lähti kaikki usb-ohjaimet. Noh, käynnistin koneen uudelleen ja Windows asensi samat mitä oli ennen poistoa. Testasin kovon toimivuutta usb3:ssa, mutta eihän se toiminut. Sama juttu kuin ennenkin. Mikä perhana tossa usb3:ssa oikein on? Kuitenkin muistitikut toimii ja hiiri & näppis normaalisti. Hah, onko toi niin iso kovo kooltaan, ettei kone kykene käsittelemään tiedonsiirtoa tolle kovolle vai voiko win7 kovon formatointi olla niin erilainen, kuin win 10:ssä? Ku tietäs.
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Googlella löytyy hemmetisti noita ongelmia, että ulkoinen levy toimii usb2 portissa mut ei usb3. Ei vaan oikein mitään yhtenäistä ratkaisua tunnu olevan. Sieltä vaan poimimaan sopivia temppuja testattavaksi. Tosta samasta levystäkin(Prestige 2 Tb usb desktop?) oli jossain sivulla juttu, joka alkoi toimia tolla ajuritempulla. Hankala keissi.
     
  9. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Okei. No on joo. Pääasia onneks kuitenkin, että toimii usb2:ssa!
     
  10. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,803
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Voit hakea ajurit emolevyn valmistajan sivuilta. USB ajurit ja kenties muitakin voit asentaa kokeeksi. Vika voi olla piuhassakin. Paljonko piuhalla pituutta? Virta riittää USB2, mutta ei USB3. Kokeile jos löytyy lyhyempi piuha. 2 m pitkä piuha ei enää puhelintani jaksanut ladata. Noissa on paljon laatueroja.
     
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Tossa kyseisessä levyssä on vaan erillinen virtalähde. Ja usb3 tiedonsiirto toimii vanhemmassa koneessa, jossa win 7. Muuten olet kyllä ihan oikeassa.

    @CN1 mikä emolevy uudessa koneessasi on?
     
  12. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    upload_2017-11-24_21-55-6.

    En lähteny aukomaan seinää koneesta, mutta jospa tuossa ois tarpeeks tietoa.

    Hyvin tuo nyt on tosiaan usb2:ssa toiminu, joten tää on jääny vähän taka-alalle nyt. Toki hyvähän se ois tietysti saada kuntoon ja pelittämään usb3:ssa.
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,810
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    73
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Olet sortunut toiseen pakettikoneeseen. Jännitteet on aika mielenkiintoisia, mutta johtunee ohjelmasta. Kannattaa kokeilla tosiaan katsoa sieltä aserrin sivuilta jos löytyy ajuria.

    Tota emoa kysyin sen tähden, kun löysin yhden ongelmakeskustelun, jossa oli joku tehnyt salapoliisityötä ja löytänyt yhteyden jonkin tietyn usbpiirin valmistajan ja ongelmien välillä. Aika hämärää juttuahan se oli, mut mielenkiinnosta katselin.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,270
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    173
    Mites nuo jännitteen viestissä #31 näyttää noin omituisilta?
    [​IMG]
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Kannattaisi kurkata biosista miltä näyttää. Kai pakettimasiinan emo kuitenkin tuosta antaisi osviittaa.
     
  17. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Joo, tähän Acerin pakettikoneeseen tuli sorruttua tällä kertaa.

    Kiitokset teille kaikille tähänastisesta avusta, ja kunhan ehdin taas paneutua tähän, niin palailen sitten asiaan taas.
     

Jaa tämä sivu