1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiedoston kopioiminen ulkoiselle kiintolevylle

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi CN1 20.11.2017.

  1. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Moro,

    Ostin parisen viikkoa sitten uuden Acer Predator G3-710 koneen ja nyt pukkaa ongelmaa tiedon siirrossa ulkoiselle kovalevylle.

    Tiedonsiirto ulkoiselta kovalevyltä koneelle toimii nopeasti ilman ongelmia, mutta kun koneelta siirtää tiedostoja ulkoiselle kovolle, niin ensimmäinen tiedosto kyllä siirtyy kokonaisuudessaan nopeasti, mutta tiedonsiirtoikkuna jää näkyviin ja jumittaa, ettei sitä saa suljettua ja muut valitut tiedostot eivät siirry. Ja muutenkin ulkoisen kovon käyttö takkuaa sen jälkeen.

    Kuva tuossa alla esimerkkitapauksesta, jossa ainoana kopioitu tuo "options..." -tiedosto on siirtynyt kokonaisuudessaan sen koosta katsottuna, mutta silti tuo siirtoikkuna jumitti tuohon laskemaan jotain jäljellä olevaa olematonta aikaa.


    upload_2017-11-20_14-24-29.


    Edellisessä koneessa ei ollut mitään ongelmia tiedonsiirtojen kanssa tälle ulkoiselle kovolle.

    Ulkoinen kovo on usb 3.0 portissa kiinni. Niin oli vanhassa koneessakin (Win7) ja pelitti ilman ongelmia.

    Kellään vinkkejä miten tän ongelman saa korjattua?
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2017
  2.  
  3. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
  4. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,783
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
  5. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    No niiin. Nyt on katsottu kiintolevyn tiedot tuolla crystalmark-ohjelmalla, ja sinistä hyvää se näytti.

    Tein kuitenkin niin, että kokeilin Windows 10 omalla virheentarkistusohjelmalla tarkistaa levyn kunnon, ja eihän se mennyt läpi, kun ilmoitti vaan, että ei voi tarkistaa levyä pienen levyn tutkimisen jälkeen, ja jumitti resurssienhallinnan ikkunan.

    Nyt sitten katkaisin virrat levystä virtakatkaisijasta ja hetken päästä käynnistin uudelleen, mutta nyt se ei pysty lukemaan levyä ollenkaan. Ilmoittaa kyllä äänellä, että joku laite on kytketty, kun virrat laittaa päälle ja resurssienhallinnan ikkuna avautuu, mutta hiiren osoitin jää vaan pyörimään sinisellä, eli jumittaa kun levyä ei jostain syystä pysty kait lukemaan. Samalla myös mm. nettiselain ei enää löydä verkkosivuja. Kun virran katkaisee levystä virtakatkaisijasta, niin sitten alkaa taas nettiselain pelittää ja avautuu tuo resurssienhallinnan (H: ) levyn ikkuna, jossa luonnollisesti ei ole mitään.

    Kokeilin myös vaihtaa eri usb-porttiin kiinni, mutta sama lopputulos.

    Mitä nyt olisi tehtävissä enää, jolla saisi koneen vielä vielä tunnistamaan levyn?

    Eli levyssä on jotain häikkää, mutta jännä juttu että edellinen kone ei ongelmia noteerannut, eikä levylle ole tapahtunut koneiden vaihdon välillä fyysisesti mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Onko ulkoisessa kiintolevyssä erillinen virtalähde? Ei olisi ensimmäinen kerta kun virransyöttö kusaisee noissa vehkeissä. Voit harkita sellaista että purat sen kovon kotelostaan ja liität koneeseen samalla tavalla kuin muutkin kiintolevyt, siis sata-kaapelilla sekä tietysti virtaliittimellä. Mahdollista että saat luettua tiedot tai jos homma toimii ok niin harkita jopa ulkoista telakkaa.

    Tässä vain esimerkkinä:
    https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10218c/Kotelot
     
  7. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    No nyt tein sen, että laitoin edellisen koneen päälle, laitoin tän ulkoisen kovon siihen usbilla kiinni ja laitoin käyntiin, niin kas kummaa, tämä vanha masiina löysi hienosti tämän kovon ja pelittää ilman ongelmia.

    Nyt on kyllä olo, että ööööö..... mitä hellv... :eek:

    Minkä takia jumittaa tuossa uudessa koneessa, mutta ei vanhassa?

    Onko tässä uudessa koneessa nyt jotain hämminkiä vai onko niin, että Win10 ei kykene käsittelemään tätä kovoa?
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017
  8. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ja nyt sitten vaihdoin uuden koneen takas käyntiin ja laitoin siihen tän ulkoisen kovon kiinni, niin se nyt yhtäkkiä löytääkin taas tämän.

    Mutta tiedonsiirto ei ulkoiselle kovolle ei onnistu oikealla tavalla kummallakaan, ei windowsin omalla eikä teracopyllä. Jumittaa tuon teracopynkin tiedonsiirtoikkunan, ettei sitä saa suljettua. Tiedosto on kyllä kummassakin tapauksessa siirtynyt, mutta tosiaan edelleen jumittaa ikkunat. Ainoastaan teracopyn ikkunan saa suljettua tehtävienhallinnan kautta pakottamalla.

    Te viisaammat kertokaa, mistä tää johtuu. Pitääkö jotain asentaa uudelleen tms, vai millä tän ratkasis, että saa toimimaan ongelmitta.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Hehh, se on välillä ihmeellistä. Jos tapaus toistuu niin kokeile toimiiko ok usb2 portissa.

    Ja jos toistuu niin kattele laitehallinnassa onko mitään herjoja usb:n suhteen.
     
  10. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Pitääpä samontein testata tuota usb2:sta. sitä en olekaan vielä tehnyt.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Juu masiinan persiissä on pari usb2 liitintä.
     
  12. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Nonii, testattu on usb2:lla ja yllätys yllätys, sillä tiedonsiirto pelittää todella nopeeta ja ongelmitta. Loistavaa!

    Mutta mitä ihmettä? Usb3:lla ei onnistu tiedonsiirto uudessa, kun vanhassa onnistuu? Mistä tuo nyt johtuu?

    Meinaan voiko usbeissa olla jotain häikkää?

    Kahta eri usb3-porttia oon siis kokeillu tälle kovolle, mutta kumpikin toimi samalla tavalla, eli ei oikein.

    Mutta sitten taas nuo usb3-portit löysi muistitikut (2 kpl) ja tiedonsiirrot onnistu ongelmitta kyllä niihin.

    Käsittääkseni usb3-porteillakin tuo kovo pitäisi saada toimimaan ongelmitta. Vai onko niin, että tää vuosia vanha ulkoinen kovo ei pysty toimimaan uusien koneiden usb3-porteissa jonkun tekniikan tms. takia, mutta vanhoissa koneissa sit pystyy?
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Hmm... olisiko kuitenkin jokin ajurikysymys vaikka ulkoiset kovot yleensä toimivat heittämällä, tiedonsiirto tulisi toimia molempiin suuntiin. Tuosta en osaa sanoa sen kummempia. Hieman toki on hitaampi usb2:lla mutta jos homma toimii niin en repisi kaikkia hiuksia kuitenkaan. Kuunnellaan joskos jollakin olisi tyhjentävää vastausta dilemmaan. :)

    lisäys
    Wanhaan koneeseesi (Win7) oli vissiinkin ajettu erikseen usb3 ajurit. Tässä nyt saattaa olla Win 10:n kanssa jokin epäsopivuus.
     
    CN1 kiitti tästä.
  14. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Jep, näin tehdään. On kuitenkin uus kone, joten eipä viittis jättää vikoja korjaamatta jos niitä on.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    Löytyisikö mallimerkintää / linkkiä sille ulkoiselle kiintolevylle?
     
  16. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Iomega 2tb kovo, jossa mallinro on 31958800. On ostettu joku 6-7 vuotta sitten. Toiminu on kyllä hyvin lukuunottamatta tätä rumbaa.

    Tjaah, CrystalDiskInfo näyttää seuraavaa. Oisko tosta apua.

    upload_2017-11-21_10-44-40.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017
  17. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Vanha kone on HP:n pakettikone vuodelta 2010 ja sillon kyllä kovo toimi ilman mitään ohjainten asennuksia muistaakseni.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    852
    Pisteet:
    173
    ^^ Ihan ok näyttää toistaiseksi.

    ^ Tehtaalla oli jo laitettu tarvittavat ohjaimet (ajurit). Ja toisaalta nuo ovat aikas pitkälle plug & play.

    Kokeileppas nyt puuhailla sen usb2:n kanssa ja odottele vastauksia tuon uudemman koneesi kanssa jos joku hoksaisi jotain. Mukavaahan se olisi saada selville mistä tuo juttu johtuu.
     
  19. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,783
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Ottaako ulkoinen levy virtansa USB pistokkeesta vai onko sille erillinen ulkoinen virtalähde.
    Onko kyseessä 2.5" vai 3.5" levy?
     
  20. CN1

    CN1 Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2011
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kuva kertonee parhaiten tässä tapauksessa. Ulkoinen virtalähde on joo.
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,783
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Kyllä minusta tuo ongelma viittaa vahvasti sähkönsaannin riittämättömyyteen.
    Tuolla aikaisemmin minulle ei selvinnyt, puritko tuon ulkoisen levyn kotelostaan ja kokeilit levyä suoraan sata datajohtoon ja sähköt normaali liittimellä suoraan powerista?

    edit: Kyllä käyttöjärjestelmät nykyisin sisältää kaikki tarvittavat ajurit kovalevyille, ei niihin erillisiä ajureita normaalilevyille tarvita.

    Oletko vanhalla koneella kokeillut, toimiiko pelkän USB johdon varassa ilman virtalähdettä?
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017

Jaa tämä sivu