1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tarvitsen APUA VGA splitterin kanssa !!

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi khillerii 22.08.2014.

  1. khillerii

    khillerii Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Elikkäs ongelma on se että kun ostin tälläisen vga jakajan. No kun liitin kummatkin näytöt siihen se näyttää kummissakin näytöissä samaa kuvaa. Onko mahdollista jakaa se näyttö kahtia että ne kuvat eivät olisi enää identtiset ?!
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,156
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Jos jaat yhdestä VGA-liittimestä tulevan kuvan splitterillä kahdelle näytölle, niin molemmissa näytöissä näkyy se sama kuva.
     
  4. khillerii

    khillerii Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Se onkin se ongelma että voiko sitä jotenkin jakaaa kahtia että ei olisi sama kuva vaan periaatteessa yksi iso näyttö ?
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,156
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Tarvitset näytönohjaimen, jossa on kaksi näyttöliitintä. Tietokoneen näyttöasetuksista voi sitten valita, laajennetaanko kuva kahteen näyttöön vai onko molemmissa näytöissä sama kuva. Jos sinulla on vain yksi VGA-liitin, sen kuvaa ei voi laajentaa jakajalla.
     
  6. khillerii

    khillerii Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koneessani on kaksi näytön paikkaa mutta se hdmi kohta ei toimi vaikka olen ajurit päivittänyt. Mikähän siinä voisi olla vikana näytössä lukee vain no signal.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,156
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
  8. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Kuten yllä on sanottu, yhdestä näyttöliitännästä saa vain yhden signaalin. Splitteri ei muuta tätä asiaa, se vain jakaa signaalin kahdelle eri näyttölaitteelle. Tällöin molemmila näytöillä näkyy täsmälleen sama kuva, eikä auta vaikka miten asetuksia säätäisi.

    Jos haluat monta näyttöä, joille työpöytä on laajennettu, sinulla on oltava joka näytölle oma liitäntänsä. Jos koneessasi on erillinen näytönohjain ja olet yrittänyt kytkeä toisen näytön emolevyn näyttöliitäntään, homma ei toimi, sillä useimmiten emolevyn näyttöliitäntä on poistettu käytöstä, tai ei muusta syystä toimi silloin kun erillinen näytönohjain on kytketty. Jos erillisessä näytönohjaimessasi on kaksi näyttöliitäntää, kytke molemmat näytöt näihin liitäntöihin, ja säädä näytön asetuksista asetukset kohdalleen.

    Joissakin näytönohjaimissa ei voi käyttää yhtä aikaa sekä digitaalista (HDMI, DVI) että analogista liitäntää (VGA), tällöin homma ei tietenkään toimi eikä kuvaa saa näkymään useammalla näytöllä. Lisäksi, näyttö voi näyttää "No Signal", jos sen asetukset ovat väärin (esimerkiksi käytetty resoluutio on korkeampi kuin näytön maksimiresoluutio, tai virkistystaajuus on näytölle väärä). Kannattaa siis tarkistaa että näyttö joko tukee käytettyä resoluutiota tai säätää asetukset näytölle sopiviksi.

    Mikäli näyttö ei anna kuvaa tietyllä resoluutiolla, kannattaa kokeilla tuleeko kuvaa standardiresoluutioilla (yleisimmin 1024 x 768 tai 800 x 600, nykyään harvemmin mennään näitä alemmas) ja lähteä siitä säätämään ylöspäin, tai vaihtoehtoisesti tarkistaa mikä on näytön natiiviresoluutio ja käyttää sitä.

    Myös näytön itsensä asetukset kannattaa tarkistaa (oikea tulo, näytön skaalaukset jne) sillä tämäkin voi aiheuttaa sen että kuvaa ei tule tai se on väärän kokoinen (jotkin televisiot eivät osaa skaalata signaalia oikein ellei tuloa ole nimetty käyttötarkoituksen mukaan, esim. PC on kytketty johonkin tuloon, joka on nimettävä "PC" jotta näyttö osaa skaalata signaalin oikein). Jotkin näytöt ja televisiot eivät osaa välttämättä tunnistaa automaattisesti mistä signaalia on tulossa, ja tämä voi aiheuttaa myös "No Signal" ilmoituksen, koska näyttö on asetettu käyttämään väärää tuloa (varsin yleistä, varsinkin jos näytössä on useampi tulo ja jokaiseen menee piuha jostain laitteesta).
     
    xbkrypt0n ja Legitti kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu