1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

System prosessi vie tehoja kun alkaa pelaamaan

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Randompelaaja93 13.03.2016.

  1. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Elikkäs käytössäni windows 10 ja aina kun alan pelaamaan jotain esim. Star wars battlefront System prosessi nousee n.15-25% ja fps on noin 15-20.Joskus harvoin System prosessi pysyy 0-3% kun alan pelaamaan ja silloin fps 50-60.Jos minulla ei ole mikään raskas ohjelma auki System näyttää 0-1%.Uusimmat ajurit päivitettynä, mutta lähes aina kun käynnistän koneeni tulee näytölle ilmoitus: "Error code 1! BIOS not ready! Can´t connect.
    Koneeni ostettu Gigantista viime vuoden marraskuussa: https://www.msi.com/Desktop/Nightblade-MI.html#hero-overview versio missä ei ole i7 vaan i5 4460s.Kiitän apuanne jo nyt!
     
  2.  
  3. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,931
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Lue nuo tiedot asiasta.
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/310123#bookmark-find error code
    http://answers.microsoft.com/en-us/...t/2f477071-1c4d-483d-96ed-66cdee3b9cd4?auth=1
     
  4. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tein noi jutut mitä tos ekas linkis sanottiin kaikille laiteille.Näissä laitteissa direct memory access,high precision event timer,numeric data processor,system timerl ja egacy device windows iloitti "Tälle laitteelle ei ole asennettu ohjaimia."
    Sitten asentelin msi:n sivuilta chipset driver juttui ja muitaki ajureita mitä en ollu asentanu mutta ei auttanu.Site tein noi toisen linkin jutut paitsi BIOS resettaamisen koska en päässy BIOS:iin.
    Laitehallinnassa noitten laitteitten kohalla lukee vieläki että ajureita ei ole asennettu.
    Ai nii ja vielä semmonen että n.30min välein konsoli aukeaa ja on auki vajaa sekunnin jonka aikana siihen tulle monta riviä tekstiä.Harmi vain en ole ikinä ehtinyt nähdä mitä siinä lukee.
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2016
  5. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,931
    Kiitokset:
    80
    Pisteet:
    78
    Yksi vaihtoehto olisi ajaa se kone tehdasasetuksille, mutta on siinäkim hommansa (v-käyrä voi nousta). Kaikki tarpeellinen ensin talteen ja sitten asentelemaan. Silloin ainakin selviäisi se että tekeekö samaa uudestaan kun se on freesissä kunnossa kun on myös asentanut kaikki päivitykset ja ajurit. Jos sen jälkeen vielä ilmenee kun on nuo toimenpiteet tehty niin ei muuta kun keskustelemaan Gigantin huollon kanssa asiasta.
    PS. Tuota ajurien päivityshommaa voisit vielä kokeilla ennen muita toimenpiteitä vaikka ajurit yleensä kannattaa ladata valmistajan omilta sivuilta.
    http://neptunet.net/2012/02/22/slimdrivers-ajurien-automaattiseen-paivittamiseen/
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2016
  6. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tehdasasetusten palauttaminen auttoi mutta aina kun pelissä vaihtuu kartta fps tippuu 10 ja järjestelmä prosessi alkaa taas käyttämään tehoja. Pelissä ei pitäisi olla mitään vikaa koska kolmella kaverillani on sama peli ja Windows 10. Ja BIOS ongelma ainakin korjaantui ja ajattelin viedä huomenna muutenkin Gigantin huoltoon.
     
  7. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Konr toimii välillä ja välillä ei. Ehkä mut on vaan kirottu... :(
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Kun palautit koneen tehdasasetuksille palautit samalla kaikki ajurit alkuperäisiksi, joten kaiken järjen mukaan ajuritilanteen pitäisi olla kunnossa. Aloitusviestissäsi sanot "uusimmat ajurit päivitetty". MSI:n sivulta kuitenkin näyttäisi, että kaikki ajurit ovat samalta päivämäärältä 28.7.2015. Mistä olet ladannut päivitykset?
    https://www.msi.com/Desktop/support/Nightblade-MI.html#down-driver&Win10 64
     
  9. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ensin tuolta msi:n sivuilta ja sitten slimdriversin avulla löysin vielä pari päivitettävää ajuria ja päivitin ne. Näytönohjaimen ajurit oon päivittäny nvidian sivuilta löytyvältä ohjelmalla joka päivittää näytönohjaimen ajurit automaattisesti.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,976
    Kiitokset:
    519
    Pisteet:
    173
    Minulla ei ole kokemusta eikä tietoakaan noista pöytäkoneista, mutta läppäriin ei pitäisi mennä lataamaan ajureita muualta kuin koneen valmistajan sivulta. Vaikka esimerkiksi näytönohjaimen valmistaja tarjoaisi uudempaa ajuriversiota, sen myötä saattaa tulla ongelmia, joita koneen valistajan tarjoamalla ajurilla ei ilmene.

    Toistan, että tämä koskee läppäreitä, mutta luulisin sen koskevan muitakin pakettikoneita. En oikein saanut selvää, onko kone nyt ns. tehdasasetuksilla eli samassa tilassa kuin uutena, vai onko sitä päivitetty? Toisin sanoen ilmenikö tuo ongelma heti uutena alkuperäisillä MSI:n ajureilla, vai tuliko se jonkin päivityksen myötä?
     
  11. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ilmeni heti uutena tehdasasetusten jälkeen kokeilin peliä: ei edes käynnistynyt koska liian vqnha näytönohjaimen ajuri ja linkkas sinne nvidian sivuille. Sitten kokeilin pelkästään näyttiksen ajuripäivitettynä: nyt käynnisty mutta järjestelmä prosessi jylläs taas. Sitten latasin msi:n sivuilta ajurit ja kokeilin: ei auttanu ja lopuksi kokeilin vielä slimdriversia joka ei sekään auttanu.Ja tou ohjelma jolla päivitin näyttiksen ajurit tuli koneenki mukana mutta se ei suostunu yhdistää nettiin ni en jaksanu alkaa korjaa ni päätin vaan latqa uudestaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2016
  12. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Jos haluat niin voidaan katsoa näkyykö tapahtumienvalvonnassa mitään erikoista.
    Vaikka noi syyt ei sen kaltaisilta kuulostakaan, että sieltä mitään erikoista löytyisi, mutta eipä se maksa kuin aikaa.
     
  13. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No testataan vaan mä en vaa osaa oikeen käyttää sitä
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Katsotaan.
    Lataa minitoolbox seuraavasta linkistä työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

    Aukaise minitoolbox ja pistä valinta ruutuihin

    List last 10 event viewer errors
    List Installed Program
    List Devices - only problems
    List minidump files
    Klikkka Go
    Kun tarkistus on valmis loki aukeaaa, liitä se tänne.
     
  15. Randompelaaja93

    Randompelaaja93 Newbie

    Liittynyt:
    13.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tossa
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    No joo eipä sieltä sitten mitään tosiaan löytynyt.
     

Jaa tämä sivu