1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma SSD ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Naau 09.09.2016.

  1. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
  2.  
  3. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Kyllä voi ja täydellä nopeudella pitäisi toimia. Katot vaan, että hommaat joko SATA levyn tai PCI-E levyn, kun tuossa mallissa ei M.2 paikkoja ole.
     
  4. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    mikä on sata levy?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,137
    Kiitokset:
    2,898
    Pisteet:
    223
    Perinteinen normilevy. Tollasella roikalla:

    [​IMG]
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,137
    Kiitokset:
    2,898
    Pisteet:
    223
    M.2-levyt ovat tuon näköisiä:

    [​IMG]

    Tuo ei siis kelpaa. Katsele tällaisia:

    [​IMG]
     
  8. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    eli ku on tommonen isompi ni pitäis saada kaiken irti?
     
  9. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Joten menin ja hankin samsunging ssdn 250 850 evo malin ja menin täältä: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10 ja latasin windows 10 usb tikulle ja kyn lähden asentamaan kone kysyy minne asennetaan ja sitten tulee tämä ssdn kohdalle.
    20160910_171212.
    olisi myös mahdollisuus kopioida se windowsi suoraan ssdlle olisiko sen voinut tehdä niin?
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Sulla on noita levyosioita (näkyvissä nyt 5kpl) tuolla niin paljon, että taatusti käynnistys osio menee väärään paikkaan, kun tuolla Windows näyttää jo olevan 0-levyllä.
    Selittäisitkö ensin, mitä olet tekemässä.
     
  11. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    asentamassa windowsia jonka otin hddltä usbi tikulle ja tosa yritän saadan asennettuu sitä ssdlle usb tikulta
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Poista sitten kaikkien muiden levyjen datajohdot, että koneeseen jää ainoastaan se levy, johon olet nyt asentamassa käyttöjärjestelmää, muuten käynnistysosio menee mihin sattuu eli väärälle levylle.

    edit: aikaisemmin tuolla oli varmaan Win7 ja nyt olet asentamassa Win10?
    Sinulla varmaan on kympin aktivointikoodi vai oliko kymppi aikaisemmin jo aktivoitu tuolle emolevylle?

    Tarkoitat kai sanoa, että latasit Microsoftilta usb-tikulle.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  13. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Eipä tuo kymppi taida paljon sinua lämmittää jos et sitä pysty aktivoimaan. (tuolla goodilla tarkoitit varmaan aktivointikoodia?)

    Käyttöä varten sinun pitäisi ostaa lisenssi, jonka mukana tulee aktivointikoodi, mikä oikeuttaa ohjelman käyttämiseen.
     
  15. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    siinä on kohta jossa voi jatkaa asennusta ilman aktivointi koodia jos uudelleen asenntaa windowsia ja että se sitten myöhemmin aktivoitaisiin netitse.
    Tuossa on nyt sama ongelma vaikka vain ssd on kiinni emolevyssä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Poista nuo osiot ensin ja ala sitten asennus osioimattomalle levylle.

    Asennusta voi jatkaa ilman aktivointikoodia, mutta jos tuota sinun emolevyä ei aikaisemmin ole kympille aktivoitu, niin se ei aktivoidu automaattisesti ilman hankittua aktivointikoodia.
     
  17. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    [​IMG] eli mulla oli win 8 ja päivitin ilmaiseksi win 10 niin eikö minun emo levy pitäisi olla win 10 aktivoitu.
    voinko tehdä niin että käytän se win 8 aktivointi koodin tohon tai että lataan win 8 ja tossa kuvan kohdassa valitsen upgrade windows ni tuleek siitä sitten win 10?
     
  18. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Cassspture.PNG tossa toi kuva
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Kysyn nyt ihan suoraan, jotta päästään eteenpäin.

    Oliko koneellasi tuo emolevy silloin, kun päivitit Win8:sta -> Win10:iin ennen viime heinäkuun loppua, niin että se aktivoitui?
    Jos näin on, niin silloin tuo pitäisi olla ok. Älä laita kasin koodia tuossa kohtaa.

    edit: jos kymppi automaattisesti aktivoituu asennuksen jälkeen on kaikki ok.
     
  20. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    147
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    oli sama emolevy
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    682
    Pisteet:
    193
    Sitten kaikki pitäisi olla ok. ja aktivoituu automaattisesti, ilman koodia.
     

Jaa tämä sivu