1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

SSD-levy

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Vaqe 08.09.2014.

  1. Vaqe

    Vaqe Member

    Liittynyt:
    23.06.2014
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. Vaqe

    Vaqe Member

    Liittynyt:
    23.06.2014
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    OK. Tuleeko noissa SSD:eissä mukana tarvittavat johdot että sen saa asennettua?
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,697
    Kiitokset:
    791
    Pisteet:
    173
    Crucial (mx100 256gb) tuli laitettua ja vaikka on kovin aikaista oikein mitään sanoa niin nopea lätty on kyllä. Kakkoskone käynnistyy hops vain ja winukan hommat toimivat ripeästi. Jotenkin tuntuu että sigun lätty on hieman hitaampi, voi olla mutua.

    Ssd:n mukana ei tule kaapeleita, pelkkä levy vain.
    http://www.jimms.fi/listaa/451

    Kannattaa miettiä tarvitseeko ssd:lle kulmaliitosta. Tuollapa listalla on vaihtoehtoja.
     
  6. Vaqe

    Vaqe Member

    Liittynyt:
    23.06.2014
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    Siis käykö mikä tahansa ton listan kaapeleista?
    Mikä olisi paras edullinen. Emolevynä on ASUS M5A97 EVO R2.0, jos se johonkin vaikuttaa.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,697
    Kiitokset:
    791
    Pisteet:
    173
    Käsittääkseni noissa ei ihmeempiä eroja ole. Tietenkin mainostavat 6GB/s kaapeleita että ne ovat kaikkein parhaimpia. Mikäs siinä, muutaman euron maksaa. Katso kuitenkin että kaapelin päissä on ns. lukkoklipsit niin pysyvät paikallaankin. :)
     
  8. Vaqe

    Vaqe Member

    Liittynyt:
    23.06.2014
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    OK. Kiitoksia avusta. Varmaan pistän ton Crucialin tilaukseen kun sitä on niin kehuttu.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,697
    Kiitokset:
    791
    Pisteet:
    173
    Jeps, siitä vain lättyä kehiin. Meinasin tuota satakaapelin kulmaliitintä että kannattaa ottaa huomioon kuinka levy asettuu koneeseen. Ettei oikeanpuoleinen kylkipelti vastaa siihen liittimeen. Mutta sielläpä näet sen homman. Tuosta vaikkapa piuha jos mahtuu suorilla päillä oleva. http://www.jimms.fi/tuote/SATA-1001
     
    Vaqe kiitti tästä.
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    http://www.jimms.fi/tuote/AK-CBSA05-15BK
    Noi klipsit on kivoja, ei lähe irti. Ilman klipsiä jopa kärpänen sais ne vedettyä irti. Aiemmin saatto irrtoa, kun vein koneen laneille niin siirron aikana irtos.
     
  11. Pakfa

    Pakfa Newbie

    Liittynyt:
    20.09.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jatketaas tähän vielä kysymys; jos 240 gb SSD riittäis koon puolesta, tarviiko perinteistä mekaanista kovoa ollenkaan hankkia?
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Ei tarvitse hankkia.
     
    Pakfa kiitti tästä.
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Pääsiski joskus tilanteeseen että kovo tilaa olis riittävästi. Tuntuu et mitä enemmän sitä on niin sitä nopeampaa se loppuu... Noh, muutaman vuoden päästä 5teran kovot maksaa satkun, tällä hetkellä hinta oli nierlessä 220€ (noin)... Oiskohan sitte tilaa tarpeeks kun laittas teran ssd:n ja 4kpl 5teran varastolevyä :confused:

    Tiedetään että meni OT:n puolelle, vaan liekköhän oon yksin tän probleeman kanssa o_O
     
  14. Vaqe

    Vaqe Member

    Liittynyt:
    23.06.2014
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    18
    Niinhän se vähän tuntuu olevan, että mitä enemmän tilaa on, sitä enemmän sitä tulee ladattua kaikkea turhaa tilaa vieviä asioita, kuten pelejä joita ei pelaa :D
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Mitäs siinä pitikään säätää jos SSD oli koneen ainoa kovo ? En muista mitä, mut eiks jotain pitäny huomioida ?
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei mun mielestä mitään. Wintoosan pitäis osata säätää kaikki. Eheytys pois ja TRIM päälle, jotka Wintoosa hoitaa.
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Kyllä näin on, Windows-asennus hoitaa nuo asiat.
    Tilanne on eri jos kloonataan tavalliselta kovalevyltä, niin nuo pitää käsittääkseni hoitaa manuaalisesti.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Wintoosan pitäis silti tajuta muuttaa noi. Tossa hyvä syy miks kloonaamisessa harvoin on järkee.
     

Jaa tämä sivu