1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

simulointi kone 670€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi porkkananies 18.01.2013.

  1. porkkananies

    porkkananies Member

    Liittynyt:
    16.01.2013
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    pelikonetta hakisin joka voisi grafiikoiltaan pyörittää minecraftin tasoisia pelejä, mutta sen pitäisi myös pyörittää simulaatoreita jotka vaativat paljon fysiikka laskentaa. ehdoton hinta on 670€ SSDeetä en tarvitse. olisi hyvä jos kone ylittäisi MacBookProon pelitehon mikä saataaa olla mahdotonta tuossa hintaluokassa. prosessoriksi olen katsonut jotain i5 3570Koon tyyppistä. käyttöjärjestelmä tarvitaan samoin DVD. kotelo pitääolla mahdollissimman pieni,kuten bittfenix shinobi. minkälainen kone on hyvä?
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,036
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    [​IMG]
    Budjetin ylitse mennään...

    Emolevystä voi karsia, mutta kellotettavuus kärsii pahasti. Esim Asrock Z77 Pro3 tai Pro4.

    XFX poweri loppu varastosta, joten ottaa vaikka tämän tilalle Silverstone 600w

    BitFenix Shinobi ei ole mitään pieni, sehän on normi ATX kokoinen koppa...?
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013
  4. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    mATX koko eli pieni

    Jollei mitää 4,5Ghz/5Ghz kelloi hakemassa nii ne halvemmatki emot riittää. (jos edes tarvii kellottaa, ei ainakaa mainintaa AP)
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013
  5. porkkananies

    porkkananies Member

    Liittynyt:
    16.01.2013
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    kuunhan kone ei oo mitään kaks metrii korkee. ite sain tälläsen packin kottua: www.jimms.fi/tuote/GFC-00601 Microsoft 109.00€
    Windows 7 Home Premium 64-bit FI
    DVD, SP1, OEM

    www.jimms.fi/tuote/P8Z77-V-LX2 Asus 99.90€
    P8Z77-V LX2, LGA1155, Intel Z77, DDR3,
    ATX (Uutuus!)

    www.jimms.fi/tuote/BX80637I53570K Intel 225.00€
    Ivy Bridge i5-3570K, LGA1155, 3.4GHz,
    6MB, Boxed

    www.jimms.fi/tuote/BFC-SNB-150-KKN1-RP BitFenix 59.50€
    Shinobi, ATX-kotelo, musta, USB3.0

    www.jimms.fi/tuote/KVR1333D3N9/8G Kingston 39.90€
    8GB, DDR3 1333MHz, CL9

    www.jimms.fi/tuote/0F10381 Hitachi 63.00€
    Deskstar 7K1000.C 500GB 3,5" SATA
    7200rpm 16MB

    www.jimms.fi/tuote/CP-9020046-EU Corsair 55.00€
    430W CX Builder Series v2, ATX-
    virtalähde, 80PLUS Bronze

    www.jimms.fi/tuote/SH-224BB/BEBE Samsung 19.00€
    SH-224BB DVD+/-RW -asema, 24x,
    SATA, 5.25", musta, bulk

    yhteensä: 670.30€

    onko tässä paketissa mitään järkeä?
     
  6. olliboi

    olliboi Regular member

    Liittynyt:
    08.09.2006
    Viestejä:
    851
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    AMD Phenom II X4 965 Black Edition 125W
    99.00

    GIGABYTE GA-970A-DS3 AM3+ DDR3 SATA6 ATX KAMPANJA
    79.00

    KINGSTON HYPERX BEAST 8GB 1600MHZ DDR3 (2x4GB) KIT UUTUUS
    45.00

    SEAGATE Spinpoint F3 3.5" 1TB SATAII 32MB 7200rpm KAMPANJA
    69.90

    ASUS DRW-24B5ST 24X DVDRW BLACK SATA
    19.90

    Asus GTX650 1GB PCI-E
    109.00

    COOLER MASTER ELITE K350 BLACK ATX KAMPANJA
    35.00

    XFX 450W PRO Core Edition V2 Full Wired 80+ BRONZE
    49.00

    MS 1x Win8 64bit DVD OEM (FI)
    105.00
    Yhteensä: 610.80

    lopuilla rahoilla päivittää näyttist, ostaa sen ssd:n tai sit jotain muuta kivaa. ssd+phenomia on kyl mukavampi ku pelkkä i5

    paketti koottu systemastoren tuotteista
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,424
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    108
    Vaihdetaas emolevy tohon:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=67050

    Jotta saadaan näyttis tohon:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_541&products_id=63825

    Samalla fiksummat muistit tilalle:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=57305

    Ja kotelotuuletin koska kotelossa ei ole takatuuletinta:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=50918

    Prossun cooleri taas on sirkkeli, hiljasempi cooleri tosta:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=49054

    *edit*
    [​IMG]

    Elikkä tommosta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013
  8. porkkananies

    porkkananies Member

    Liittynyt:
    16.01.2013
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    eb mitään AMDeetä haluaisi koska se on tietojeni mukaan huonompi kuin intel. youtubesta videoita katsellessa selviää että HD 4000 on tarpeeksi minulle. kellotusta teen luultavasti tulevaisuuudessa, jos alkaa loppua teho niillä sen ajAn ohjelmilla. sanoin jo eytä SSDeetä en tarvitse, ainoastaan paljon laskenta tehoa. kauppana saisi olla jimms.
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,424
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    108
    Se että AMD on heikompi kuin intel, ei tarkota että AMD on kuraa. Riittää tarpeisiis aivan hyvin, ja toi on 100 kertaa tehokkaampi ratkaisu kuin HD4000. Tolla erillisellä kortilla pääset tuhannesti pidemmäs.

    Mihin siis tarvitset laskentatehoa niin oleellisesti ettei Phenomi riitä ?
     
  10. porkkananies

    porkkananies Member

    Liittynyt:
    16.01.2013
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    suuren kaavan fysiikka simulaatioihin (2000-3000 itsenäisesti liikkuvaa, painovoiman vaikutuksessa olevaa kappaletta, joillA jokaisella on oma inertia)
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,424
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    108
    Edelleen, minkänimisiä ohjelmia ? Tukeeko kyseiset ohjelmat HT:tä ?

    [​IMG]

    Sit se on joku tommonen, ja tosta lisätuuletin mukaan:
    http://www.jimms.fi/tuote/BFF-SCF-12025KK-RP

    Jotakin tommosta tulee, jos oot kerran ihan varma että toi riittää ja tommosen setn haluat. Periaatteessa päivitysvaraa tosta löytyy, kun huomaatkin että tarttet erillisen näytönohjaimen. Muistin pystyy tuplaamaan 16 gigaan heittämällä toisen samanlaisen muistikamman vierelle myöhemmin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    13,990
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    123
    Tossa käytössä vois harkita 8 ytimistä prossuu.

    http://www.jimms.fi/tuote/FD8350FRHKBOX
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,424
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    108
    Meniskö se Win8 siin tapaukses ?
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    13,990
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    123
    Ei välttämätön. Se Win 8 auttaa selkeesti enemmän pienillä kuormilla (ei kuormiteta jokaista ydintä).
     
  15. ajaJako

    ajaJako Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    2,203
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    48
    Vähän huonoja = osaamattomia kokemuksia Win8 käytöstä/ seiska tuntuu paremmalta.
    Jos jimms ja Intel niin tämmöinen olisi vaihtoehto:
    alamittainen emo kelpaa mutta muistia tarvitaan.
    AP tee mitä tykkäät mutta tuon ivyn integroidullu ei paljon pyöritellä.
     
  16. olliboi

    olliboi Regular member

    Liittynyt:
    08.09.2006
    Viestejä:
    851
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    huonompi joo mut huomaa et amd hyvä prossu on 99e ja intelin hyvä prossu on 225e joten onko inteli nyt sen yli kaks kertaa tehokkaanpi kuin amd, veikkaan ettei, mielestäni amd pitäisi olla ainakin kellotettuna tarpeeksi nopea budjetti koneessa kun rahatkin on noin tiukilla.
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,424
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    108
    Intelissä on integroitu näytönohjain, AMD:ssä ei ole (ellei lasketa Llanoa messiin).
     
  18. olliboi

    olliboi Regular member

    Liittynyt:
    08.09.2006
    Viestejä:
    851
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    integroidut näyttiksethän saa vaihtoehtoisesti emolevyjen mukana ainakin amd:llä jos semmoista halajaa.
     
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,151
    Kiitokset:
    136
    Pisteet:
    123
    mnoo,mutta piirisarjan kusttannuksella,800-piirisarjan emoissa on vielä integroitu,mutta 900-sarjan emoissa taas ei ole,ja 800-sarjalaisia ei enään oikein myydä missään (jimmsissä taisi olla 1 emo) ja 700-sarjan emot taas ovat pelkkää kuraa,
     
  20. olliboi

    olliboi Regular member

    Liittynyt:
    08.09.2006
    Viestejä:
    851
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    niin, no oha sit amd:tä http://www.jimms.fi/tuote/AD580KWOHJBOX jossa näyttis on kanssa. varsin varteenotettava vaihtoehto budjettiluokassa.
     
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    6,424
    Kiitokset:
    46
    Pisteet:
    108
    Siinä taas prossun omat ominaisuudet on huimat verrattuna Inteliin, voi olla että Phenomin 965 antaa parempaa vääntöä kuin 5800K. Tietenkään ihan sukka se ei ole, mutta just tässä se pulma onkin. En sano etteikö sekään ois huono vaihtoehto, mutta jokaisessa vaihtoehdossa on puolensa ja heikkoutensa kuten tässä asia esille tuli.

    Hintaa sillä alas kuitenkin saa, tossa esimerkki:

    [​IMG]

    Jäljelle jäävästä osuudesta voidaan arpoa SSD:n taikka paremman emolevy tms puolesta. Taikka jos halutaan yksinkertaisesti se kone halvemmalla niin sitten.
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2013

Jaa tämä sivu