1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Samsung NP355V5C SSD ja WIN 10

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Ilegee 20.03.2016.

  1. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asensin uuden kingstonin 240gb furyn entisen rikkoutuneen kovalevyn tilalle.
    Suoritin levylle onnistuneesti win 10 puhdas asennuksen tikulta.

    Koneen saa käyntiin kikkailemalla, mutta normaalin käynnistyksen yhteydessä tulee heti samsungin logo, sekä teksti System is resuming ja sen jälkeen Reboot and Select proper boot device.

    Miten ongelmasta pääsee eroon?

    Kikkailulla tarkoitan akun ja virtajohdon irrottamista ennen käynnistämistä.

    Terveisin elämäni eka ja vipa samsung.
     
  2.  
  3. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Boottijärjestys kohillaan?
     
    Ilegee kiitti tästä.
  4. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkistin sen ensin.
    Palautin myös kaikki oletukset Biossiin.

    En tiedä voiko tuo SSD vaikuttaa asiaan jotenkin.
    Ja ainut asia mitä biossis tartti muutta oli ottaa fast biossi pois käytöstä
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,156
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Et tarkemmin kertonut, miten menettelet, mutta jos joku tuollainen kikkailu auttaa, voisit kokeilla seuraavaa. Irrota kaikki oheislaitteet sekä laturi ja akku. Pidä virtapainiketta painettuna n. 20 sekunnin ajan. Liitä akku ja/tai laturi ja koita bootata. Jos tuolla ei ollut mitään vaikutusta, tee sama uudelleen, mutta irrota myös BIOSin patteri siksi aikaa kun pidät virrattoman laitteen virtapainiketta painettuna.
     
    Ilegee kiitti tästä.
  6. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone lähtee normaalisti käyntiin, kun suorittaa mainitsemasi prosessin.
    Seuraavalla käynnistyskerralla ilmestyy kuitenkin samat tekstit uudelleen.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Onko biossissa valittuna ACHI mode ja boottaavaksi levyksi valittu SSD?
     
    Ilegee kiitti tästä.
  8. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaiken järjen mukaan pitäis toimia, koska jos lykkää vanhan kovon kiinni niin toimii ilman ongelmia.


    IMG_20160320_223153. IMG_20160320_223213. IMG_20160320_223227.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Viimeksi muokattu: 20.03.2016
  10. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tein tikun winukan omalla creation toolilla.
    Nyt tein uuden niin että latasin iso kuvan ja käytin rufusta.
    Ainut ongelma on että nyt ei löydy koko tikkua vaikka laittaa fast moden disablelle.
     
  11. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Rufus ei tietääkseni ole kovin hyvä käsittelemään Windowsin levykuvia, linux-distrojen vääntäminen tikulle onnistuu sillä kuulemma paremmin kuin hyvin.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Olen Rufuksella aina tehnyt toimivat Windows-tikut, siinä on ainoastaan, että osaa laittaa kaikki asetukset oikein.
    Windows 10:lle minusta on syytä käyttää Windowssin omaa Media Cretion ohjelmaa, sillä saa varmasti toimivan asennusmedian, joko DVD:lle tai USB-tikulle.
     
  13. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,674
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
  14. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mitä on tehty:
    Rufuksella tehdyltä tikulkta uusi asennus -> ei vaikutusta
    Virranhallinta-asetuksista kaikki nopeat tilat pois päältä. Toimi muutaman kerran ja taas sama homma
    Vein koneen huoltoon, kaveri yritti päivittää biossin. Mutta ei ollut päivitystä (en mäkään löytäny)
    Kone oli useita päiviä ilman virtaa ja akkua, biossin kello käännettiin aikaan.
    Huolto asensi windowssin päivitykset.

    Toimi taas hetken ja nyt taas sama homma.

    Koitin laittaa UEFI moden disable, niin ei käynnisti ollenkaan. Normaali tila on auto.
    Nyt vuorossa pakotettu enable ja seurataan. Käynnistyi vielä äsken normaalisti.

    Koneen voi käynnistää uudesteen vaikka kuinka monta kertaa. Mutta sammutuksen yhteydesä kovo joskus hukkuu.
     
  15. Ilegee

    Ilegee Newbie

    Liittynyt:
    20.03.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt on viikon päivät toiminu ongelmitta.
    Kaikki mahdolliset winukan pikakäynnistysasetukset näpytelty pois.
    Kovalevyn sammutus ja horros ja lepotilat pois.
     

Jaa tämä sivu