1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ryzen jumissa emolevyssä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tomppa26 22.07.2017.

  1. Tomppa26

    Tomppa26 Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2014
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Noin kuukauden vanha ryzen 1600 jumahtanu emolevyyn kiinni. Yritin vaihtaa amd prossutuulettimen parempaan ja irroittaa prossua jotta saa vanhat tahnat myös reunoilta kunnolla. No eipä se lähteny. Eikä prossu ihan hieman liikahda kun nostaa lukitus salvan? Tuo kun ei liiku mihkä ja on kiinni ku tauti. No siivosin tahnat paperilla ja vanupuikoilla ja uusi cooleri kiinni. Kokeilin käynnistää niin alko käryn haju tulla ja näyttöön ei tullut signaalia. Hajun nuuskimalla uskoisin tulevan prossusta. Mitäs tuolle tekis.
     
  2.  
  3. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Taisit liimailla rusinaksi alunperinkin. Katsopa aukeeko lukko oikein. Jos ei, avaa se pikkutpäisellä littumeisselillä. Ja jos sulla ois ohut muovi "plektra", voisit koittaa pakottaa prossun irti.
     
  4. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,410
    Kiitokset:
    104
    Pisteet:
    143
    Prossu liikahtaa kyllä kun lukitussalvan avaa. Se myös on täysin irti sen jälkeen, eikä sen irroitukseen tarvitse voimaa ollenkaan. Hyvin vaikea on keksiä mitä tuossa on käynyt, mutta ilmeisesti asennuksessa on mennyt jotain vikaan. Tilanne on siinä mielessä kurja, että pelkällä prossun vaihdolla et välttämättä selviä. On suuri riski, että emolevystä on kanta vaurioitunut.

    Metallisilla työkaluilla en lähtisi konetta rikkomaan. Muovikortilla voi yrittää avittaa reunasta siinä vaiheessa kun lukitussalpa on ylhäälä.
     
  5. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Niin siis jos salpa ei jostain syystä avaa lukkoa, niin silloin salvan lukkoon tarjoisin tiirikkana sitä meisseliä kuten täällä:
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/316534-30-stuck-motherboard
     
  6. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,410
    Kiitokset:
    104
    Pisteet:
    143
  7. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Ei hätiä :)
     
  8. Tomppa26

    Tomppa26 Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2014
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    En ilmeisesti rohennu tarpeeks taakse nostaa lukitus salpaa, siitä löyty vielä viimeinen klik ja prossu lähti kuin itsestään. Nyt vaan kun tahnat vaihdettu ja uudet tuulettimet vaihdettu, ei kone meinannut lähteä käyntiin. Kerran kaikki valot pyörähti ja sen jälkee ei mitää. Sama joka kerta kun powerin virrat pois ja päälle. Noh, kokeilin tuulettimien säätöä keskitasolla (fractal define r5) ja hörähti käyntiin mutta näyttöön ei tule kuvaa lisäksi pari tuuletinta todella himmeänä ledit ja prossun ledit epötahdissa himmenee ja taas palaa. Powerina on superflower leadex gold 650w. Ei haise palanu eikä muuta. Muuta rompetta on 4x bitfenix spectre 140mm, ryzen 1600, gtx 970, 1x ssd 1x hdd sekä ryzenin prossu tuuletin vaihdettu deepcool gammax 400. 2x corsair 3200mhz 2x8kit ja dvd asema. 1x 144hz näyttö ja 60hz näyttö. Ennen tuulettimien vaihtoa toimi täysin eikä lämmöt karkaillu kun max 65c. Ja emona gigabyte ga ab350 gaming 3. Nyt olen joku aika räpeltäny ja ei toimi. Tuulettimien ledit lähti toimimaan kun laittoi nopeuden täysille. Jos ne on hiljasimmillaan niin koko kone ei lähde käyntiin vaikka ledeille tulee oma virta. Lisäksi huomasin että emossa olisi yksi kiinnitys paikka, vaan eipä tossa kotelossa ole edes ruuvin paikkaa siinä, tosin toimi ennen ilma jäähdytyksen parannusta. Muisteja kokeilin yhdellä ja kahdella ja jopa emon dvi ja hdmi tuli kokeiltua ja patterin vaihdoin kun oli yli viikon irti seinästä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2017
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,655
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Nyppää se tuuletinsäätimen virtajohto irti ja kokeile uudestaan. Eihän prossun piikkeihin tai kantaan jäänyt tahnaa. Tai sitte se emo vaan on soromnoo.
     
  10. Tomppa26

    Tomppa26 Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2014
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Löysin foorumin jenkki sivustolta jossa monella ollut ongelmia juuri gigabyten ja ryzenin kanssa. Ei boottaa eikä signaalia näyttöön hakusanoilla löysin. Bios päivitys kuulemma saattais auttaa mutta mullakin viimeisin f6 vai f7 päivitys kesäkuulta. Ongelmana siis että, virtanappia painaessa kone käynnistyy ja sammuu heti. Jotenkin ymmärsin että juuri gigabyten kanssa tätä tapahtuu. Ja ei jäänyt tahnaa mihinkään ylimääräiseen paikkaan. Se ei nyt vaan tykkää bootata, kone käy tuulettimet pyörii mutta no signal eikä lataa windowsia, äänet kovalla ja ei koskaan kuulu windows ääniä niinkuin ennen. Jotkut painaneet siellä jenkki foorumilla virtalähteen johdot suoraan emon plus miinus virtaan ja saaneet toimimaan, mutta tuo on jo liikaa mulle. Emi siis kai pätkii virran saantia jollakin bugilla tai jotain näin sen käsitin. No onneksi takuu on keksitty
     
  11. Tomppa26

    Tomppa26 Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2014
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Vaihdoin vain 4 tuuletinta ja prossutuulettimen koska tarkoitus kellotella, mutta eipä kai olis pitäny ajatella. Ennen tuota kone toimi jopa bios päivityksen jälkeen hyvin, tosin ram muistit pyöri 2666mhz, korkeammalla alko tökkimään. Kuitenkin 3200 corsair koneessa. Tämä nyt menee jo toiseen kategoriaan, mutta olkoot.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2017

Jaa tämä sivu