1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ramin lisäys

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Turisti 03.02.2017.

  1. Turisti

    Turisti Member

    Liittynyt:
    15.03.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sellasta kyselen, itseltä löytys Asus X99-A/USB 3.1 emo missä on 16GB (4x 4096MB) HyperX FURY muistit kiinni. Jos tarve tulisi lisätä ramin määrä 32gb, niin toimisiko kahdeksalla vastaavalla kammalla?
     
  2.  
  3. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Toimii jos on 8 muistislottia,niinkuin näyttäisi olevan.Mutta en miksailisi eri muistikittejä keskenään,mahdollisten ongelmien välttämiseksi,en edes samanlaisia.
     
  4. Turisti

    Turisti Member

    Liittynyt:
    15.03.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarkoitatko, että kannattaisi suoraan ostaa 4x8GB tai 8x4GB muistikitti? Ajatus olisi lisätä vastaava samanlainen paketti 4x4GB samoilla nopeuksilla. Vaihtoehtoinen olisi myös 2x8GB kitin lisäys, jos vain toimii 4x4GB ja 2x8GB kokoonpanolla.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,837
    Kiitokset:
    2,461
    Pisteet:
    223
    Kannattaa ostaa 4x8gb tai 2x16gb ja pistää vanhat myyntiin. Ddr4 on hyvin nirsoa yhteensopivuuden osalta, edes saman sarjan palikat ei välttämättä toimi.
     
  6. Turisti

    Turisti Member

    Liittynyt:
    15.03.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos paljon vastauksista toimitaan näin jos tarve vaatii.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Olen samaa asiaa kuullut mutta ainakin täällä slotit täynnä rameja (4x8gb ddr4) eikä mithään probleemia sen suhteen tuolla Gigabyten 5 emolla. Onko sitten merkitystä mutta laittaa ne kitit ykkös ja kolmospaikkaan ja toiset samanlaiset 2-4 paikkaan.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,837
    Kiitokset:
    2,461
    Pisteet:
    223
    Nuo sinun palikat ovatkin varmaan samalta kiekolta peräisin, joten ne olisi hyvin voitu myydä neljän settinäkin. Muistin lisäys saattaa toki onnistua myöhemminkin, mutta vähintään yhtä todennäköistä on kallis venslaus jonka lopputuloksena nurkat pursuaa muistipalikoita.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,265
    Kiitokset:
    336
    Pisteet:
    93
    Kyllä pitäisi toimia ihan normaalisti, kun on samaa tyyppiä ja merkkiä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Aikoinaan oli bios - päivitys ainakin joillain asuksen emoilla pakollinen kun lisäsi rameja. Tämä amd3, yleensä phenom jutulla. Muistin lisäys tosta vaan ei natsannut, vaati sen päivityksen. Ehkä nuo asiat kehittyvät kuitenkin ja samanlaiset kammat eivät laita raapimaan päätä. :rolleyes:
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,837
    Kiitokset:
    2,461
    Pisteet:
    223
    Vai sellainen Asuksen ominaisuus.

    Joskus 90-luvulla saattoi nakella melkein mitä tahansa palikoita lisäksi ja melkein varmasti toimi. Takapakkia tuokin juttu on ottanut kuten moni muukin asia viime aikoina.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Voi veikkonen, juurikin noilla m4a785td-evo emoilla oli juttua tästä hommasta. Porukat lisäsivät ramia ja eipä toimi. Itsellänikin kävi sama homma ja siksi olen vahvoilla tässä asiassa, bios päivityksen jälkeen emo ei katsonut karsaasti lisäporukkaa eli rameja. Ketjut on niin kaukana etten jaksa niitä hakea eikä toki ole tarkoituskaan.

    Juu, edelleen kaiku huutelee että saattaa olla tietyillä ddr4 ramcomboilla epäsopivuutta. Nuo melkein kannattaisi kirjata johonkin ylös.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,837
    Kiitokset:
    2,461
    Pisteet:
    223
    Hyvä tietää jos vielä joskus innostuu phenomin kanssa leikkimään. Meinaa vaan tilanpuute vaivata. Siivouskomeroon saattaisi ehkä mahtua, mutta taitaisi siitäkin satikutia seurata.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Prkl ettei joutuisi ulkoruokintaan... :(

    Eräässä masiinassa jyllää X6 1090T 3.9GHz@ ja odottelee jotain käyttöä jossain vaiheessa. Vääntää edelleen tiettyjä juttuja ok.
     

Jaa tämä sivu