1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

R9 280x ja HD 7970 Crossfire

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi RazorSharph 15.08.2016.

  1. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Tässä lähiaikoina ajattelin ostaa 144 Hz Freesync 2560x1440p näytön ja Gigabyte HD 7970 ei taida riittää kaikille peleille mitä pelaan, jos sitä hankkisi gigabyte r9 280x käytettynä, onnistuisiko Crossfire näillä? 280x on kuitenkin rebrand 7970:sta. Tämmöiset suunnitelmat odotellessa vegaa...
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Onnistuu.
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  4. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Kiitos wwallu :)
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,488
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Eikös toi crossfire toimi kunhan on edes samaa sarjaa, esim. 7970/7950 tai 280/280x sekasin eri kortitkin.
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  6. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    kyllä, pakkaa sekoittamaan voi myös heittää HD7990:llan sekä HD7870XT:n, jotkaa myös kelpaavat tuon kaveriksi :D
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Miten muuten 7990 toimii crossfiressä norminäyttiksen kanssa? Tuohan on kahden piirin lappu jo itsessään.
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  8. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Eikös tuo 7990 ole kahden 7970 piirin kortti?
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Ihan kuten normi, kun tuon kaveriksi lyö normi 7970:llan/siihen pohjautuvan kortin, näkyy se windowsissa kolmen kortin crossfire, itsellähän oli aikoinaan tällä lailla HD6970+HD6990 combon kanssa, eikä mitään ongelmia, tosin jos disabloi crossfiren niin silloin tuo yksittäiskortti toimii itsekseen, ja tuplakortti jää omaksi ryppääkseen crossfireen


    Kyllä
     
    RazorSharph ja wwallu kiittävät tästä.
  10. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Tuota voisi tosiaan harkita( HD 7990), voisi sitten disabloituna tuplakorttia pitää, kunnes tarvitsee lisätehoa. Löytyyköhän enää suomesta noita kortteja.
     
  11. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Käytettynä noita noin pariinsataan saanut, mutta sinänsä kolmen gpu ytimen/kortin käyttö yhdessä koneessa suhteellisen "haastavaa" siinä mielessä että suhteellisen harva peli tukee niin montaa ydintä=pahimmillaan tulee radikaaleja fps droppeja vrt 1-2 kortin/ytimen käyttöön
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  12. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Pelistä riippuen toki, mutta kyllähän sitä noin pärjää ennen kuin vegat tulee ulos. Ongelmallista on vain tuon näyttiksen saanti, kun ei torissa tai huudossa ole. Pitäis varmaan ebaysta tilata. Tai sitten vaan hankin toisen R9 280x/HD 7970
     
  13. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Välillä noita ilmaantuu muroon, välillä huutonettiin ja välillä taasen toriin, arpapeliä vähän joten ennemmin melkein katselisin toisen 7970:llan/7970Ghz:tan/280X:sän ja menisin melkeimpä sillä
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  14. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,488
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Kuin rajulla powerilla Gereti ajoi tota korttipakkaa, riittääkö enää RazorSharpin 750w tollaselle :D

    Aika halvalla on tosiaan murossa mennyt lähiaikoina noita 7970/280x kortteja...
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  15. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Niin tosiaan en tullutkaan ajatelleeksi tuota poweri asiaa :D Taidan sitten mennä ihan 2 HD 7970 crossfirella, PSU calculator(en tiedä kuinka tarkka) sanoo kellotetun 4670k ja 3 HD 7970 vievän 747W ja siihen päälle vielä pari SSD, DVD asema.
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Karkeastihan se meni että XFX550W core edition pyöritti pitkälti HD6990:llaa (toisen 8pin liittimen molexiadapterin johdoista taisi tulla chieftechiltä) ja 6970:lekin meni vielä joku molex johto kaupanpäälle, että kyllä sinänsä pitäisi riittää
    Joku vanha kuva:
    [​IMG]
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  17. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Asiaan palaten: Riittääkö yksi crossfire sillan kaista, 1440p näytölle 144hz taajuudella?
     
  18. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    7970:llien ja muiden amd:n crossfirekorttien kanssa ei ole niin väliä onko yksi vaiko kaksi siltaa käytössä, eivät ne käytä kuin yhtä siltää joten kahden siltakaapelin käytön hyöty on vain esteettisesti silmistä kiinni, että tahtooko vai ei
     
    RazorSharph kiitti tästä.
  19. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Okei kiitti :)
     

Jaa tämä sivu