1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pullonkaula(ko)

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Udolf 06.02.2017.

  1. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    244
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Voisiko joku viisaampi valaista, onko kokoonpanossani pullonkaullaa :-D Uusin tänään näytön ohjaimen (gtx 1070), prosessori on vanha 1055T @3.5Ghz. Tuntuu ettei fps muutu vaikka grafiikka-asetuksia pudottelee ultralta highille. En tosin ole päässyt vielä testailemaan missään "normaaleissa" peleissä, lähinnä vain Survariumia pelannut.
     
  2.  
  3. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,685
    Kiitokset:
    365
    Pisteet:
    93
    On jo phenom pullonkaula tuontasoiselle näytönohjaimelle.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,095
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Prossu on pullonkaula silloin kun asetusten laskeminen ei paranna fps:ää. "Normaaleissa" peleissä tuo phenomkin antaa kyllä ihan hyvät vauhdit, mutta 144 hertsin näyttö puoltaisi prossupäivitystä. Kannattaa kuitenkin katsoa zen ennen isompia operaatioita.
     
  5. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    244
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos vastauksista! Jimmsillä näyttäisi olevan tarjouksessa tuo uusi i7+emo+mustit. Eikös tuo kuitenkin ole pelikäyttöön turhan "äkänen"? Muistelisin nähneeni jonkun benchmarkin, missä oli vertailtu nuita tuoreimpia i7 ja i5, eikä niissä fps suhteen ollut eroa kuin 0.2 tms.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,095
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Halvemmallakin selviää, mutta kyllä pelikäytössäkin prossutehoja vaaditaan. Nykysuuntaus käy hyvin ilmi tuosta:

    [​IMG]

    Joissakin peleissä erot ovat paljon merkittävämpiäkin, mutta pistin tuon kun helposti löytyi.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Pystyykö tuollaiseen vertaukseen ottamaan x6 Phenomin mukaan. Vaikkapa 1100T, olisi mielenkiintoista nähdä jotain suuntaa-antavaa. Toisinaan mainitaan että noissa wanhoissa vehkeissä on jonkin verrankin ydintehoa.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,095
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Eipä niitä kukaan ole uusilla peleillä testannut. FX-6300 on kuitenkin tehojen puolesta jokseenkin tasoissa, joten jos sellaisen testin löytäisi joltain asialliselta sivustolta.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Juu niin olenkin kuullut että jokseenkin tasoissa olisivat, kelloilla toki lisää löylyä. Noh nyt sain kuvaa tuosta missä mennään tuon suhteen.
     
  10. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    244
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos nopeista vastauksista! Miten tuo Jimmsin tarjous sitten, en osaa muisteista sanoa mitään. Entä miten tuo i7 vakio cooleri? ei taida tuo vanha Ninja3:kaan tuohon enää passata.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,095
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Ei ole i7:ssa vakiojäähyä enää ollenkaan. Kellotatko? Saksasta? Ei tuo Jimmsin tarjous mitenkään kummoinen ole.

    Edit: Ninja sopii.
     
  12. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    244
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mites takuuhommat hoituu jos saksasta tilailee? Äkkiseltää kuulostas monimutkaiselta prosessilta, en sitten tiedä todellisuudessa. Kellottaminen varmaan tulee ajankohtaiseksi jos puhti vuosien saatossa loppuu, muuten siihen tuskin rupean.
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Jos on tarvikkeet vielä tallessa coolerin kiinnitykseen niin wahva veikkaus että sopii tulevaankin kantaan. Hyvä cooleri muuten, itsellänikin on tuollainen eräässä masiinassa.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,095
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
  15. samu654

    samu654 Member

    Liittynyt:
    07.01.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    18
  16. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    244
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miten muuten tuossa uudessa kortissa, joka on siis Asuksen gtx 1070, Battlefield 4 pelaillessa core taajuus on vain 600Mhz, 1V, muisti 8Ghz. Eikö nuissa ole noin 1800Hhz core taajuus? vai eikö sitä vain yksinkertaisesti tarvi kaikkea vanhassa pelissä?
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,095
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Millä katsot kellot? 1070 ei ainakaan 1080p resoilla käytä monestikaan täysiä kelloja, mutta luulisi sen kuitenkin vähän kovemmilla käyvän. Mutta jos peli ei töki niin kaikki kunnossa.
     
  18. Udolf

    Udolf Regular member

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    244
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ei töki kyllä täysilä grafiikoilla, ~100fps. Ohjelma ohjaimen mukana tullut GPU tweak II

    E: GTA V, 30-60fps max asetuksilla. Näytönohjaimen muistinkäyttö 3.6Gb, muistin taajuus 8008Mhz, GPU usage max 45%, GPU Clock 683Mhz

    E:Vaihdoin ajurit 375.95, nyt lähenee jo 2Ghz :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2017

Jaa tämä sivu