1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Prosseri jäähy ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kandalf 27.03.2017.

  1. kandalf

    kandalf Member

    Liittynyt:
    19.01.2011
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi osaiskohan joku neuvoa kun laitoin tällaisenemoon Asus M4A79XTD-EVO Silentium PC Spartan 3 PRO HE 1024 prosessori jäähyn ja siintä puhaltimen pistokkeen 4-pin PWM emolevylle cpu fan kohtaan 4 pinniseen liittimeen aluksi se pelasi siinä oiken hyvin mutta myöhemmin jouduinton pistokkeen käyttämään irti ja laitoin takaisin niin nyt cpun puhallin hyrähtäävain ja sammuu pinnit on emossa ehjät/suorat , oisko esim biossin puolella joku asetus voinut muuttua mikä tekee ton.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Ota muutama kuva biosista sivulta, jossa tuulettimia monitoroidaan ja säädetään. Voit kokeilla myös jotain toista pwm-tuuletinta siihen cpu-paikkaan ja katsoa mitä ne tekee. Voihan se tuuletin tai emo myös olla sipannut.

    edit. tuli Mieleen, jos jouduit irrottamaan johdon, ettei mikään niistä johdoista lähtenyt irti liittimen sisältä...
     
  4. kandalf

    kandalf Member

    Liittynyt:
    19.01.2011
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi toi tuuletin toimii ainakin CHA FAN 1 samanlaisessa liittimessä normaalisti ja tossa cpu paikan pistokkeessa kokeilin kolme pinnisellä liittimellä olevaa puhallinta niin se toimii siinä.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Toi cha_fan ei vaan välttämättä ole oikea pwm-liitin vaikka oliskin neljä pinniä, en väitä varmana tietona tosin. Harmi kun ei ole toista pwm-tuuletinta jolla kokeilla cpu_fan liittimeen.

    edit. ohjekirjan kuvan perusteella toi cha_fan saattaisi olla ihan oikea pwm-liitin... ehkä se cpu-liitin on sitten rikki, onhan tolla emollakin jo ikää. Toisella tuulettimella testaus olis hyvä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2017

Jaa tämä sivu