1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Prosessorin kalvo

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi SkubaRex 19.05.2016.

  1. SkubaRex

    SkubaRex Newbie

    Liittynyt:
    19.05.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Elikkä tuli tuossa uus kone kasattua ja jälkeen päin jäi häiritsemään että jäikö prossuun jonkinlainen kalvo väliin?? Kyseessä
    AMD FX-8320 8-CORE 3.5GHz AM3+ 125W 8MB BOX Ei viittis turhaa alkaa aukomaan! Manuaalista en ainakaan löytänyt mitään tietoa...
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Ei noissa prossuissa ole mitään kalvoa. Sen kun laittaa emoon paikoilleen, hyvä olisi toki putsata prossun pinta sitten jollakin isopropanolilla mikäli epäilee että näpeistä on jäänyt jotain kiven pintaan. Coolereissa on yleensä jonkinlainen suojakalvo joka tulee poistaa ennen asentamista. Alkuperäisessä prossun mukana tulevassa pikkucoolerissa ei ole tuota kalvoa.

    Miksi tuollaista epäilet, mikä cooleri ja mitäs lämmöt näyttää?
     
  4. SkubaRex

    SkubaRex Newbie

    Liittynyt:
    19.05.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuli vaan jotenki mieleen ku aikoinaan joskus ollu joku kalvo? Siitä nyt on aikaa.. Joo ja tosiaan on prossun matkassa tuleva cooleri toistaiseksi kiinni! Vielä en ole lämpöjä päässyt kattomaan ennenkö saan käyttiksen asennettua. Mutta joo oiskait tuota hoksannu jos siinä joku lätkä olis ollu.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Laittelet sitten myöhemmin paremman coolerin mikäli innostut kellottamaan prossua tai pelkän äänentuotonkin vuoksi. :rolleyes::)
     
  6. SkubaRex

    SkubaRex Newbie

    Liittynyt:
    19.05.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Näin teen! Joo yllätys kyllä oli että niinki valtava meteli lähtee Vielä se piti kysästä että varmaan tarkimmat lämmöt saapi oman emolevyn biossista?? Vai oliko peräti mukana joku ohjelma mistä kahtoa..
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Mikäs emo sulla on? Asuksella ainakin AI Suite jolla pystyy seuraamaan lämpöjä ja säätämään tuulettimia. Valmiita profiileja sekä muokattavissa. Löytyvät siltä levyltä joka tulee emon matkassa. Nuo FX prossujen lämmöt eivät ohjelmallisesti (esim. hwmonitor) kerro aivan totuutta... amd:lla on oma laskentatapa noihin. Aiheuttaa alussa sekaannusta. Biosissa pitäisi tosiaan näkyä oikein. Hmm, tosin en ole satawarma... eiköhän nuo ohjelmatkin lue biosista lämmöt, voltit yms.

    Biosissa saattaa olla asetuksena että coolerin asetukset ovat "full" tms. Sille automaattinen asetus niin ei huuda kuin syötävä.

    *Vink*
    Kannattaa laittaa allekirjoitukseen masiinan kokoonpano. Mikäli tulee probleemia niin näkisi heti silmäyksellä mitä rautaa koneessa on. Jäisi kaikenlainen kysely vähemmälle ja jelppiminen olisi joutuisampaa. :) Kuten tuossa alla.
     
  8. SkubaRex

    SkubaRex Newbie

    Liittynyt:
    19.05.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo pitääpä tosiaan laittaa! Emo on ASUS 970 Pro Gaming Aura RGB LED SLI AM3+
     

Jaa tämä sivu