1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Projektiporukan höpinäketju

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 09.06.2015.

  1. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,339
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    ja vehkeet on projektoitu uuteen kotiin, "manhattan By Night v6 has Born :rolleyes:
    [​IMG]
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,866
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Heh, on sulla tuota tavaraa tuolla kopassa edelleenkin. :D
     
    Gereti kiitti tästä.
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,879
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Syytä varmaan tikunkin olla luokkaa toi esimerkin Sandisk Extreme Pro :)

    Voishan totakin joku päivä testata.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,879
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Mulla on sandiskin tikku mutta pro:ta ei ole kuin käyttäjässä. :cool:
    Täytyy tosiaan testata jossain vaiheeessa.
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Minulla on joku Transcendin usbi3 tikku joka on melkeen yhtä nopea kuin nopea usb2 tikku. Eikä käyttäjässäkään ole prota :D mut taidan silti kokeilla mielenkiinnosta.
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Tuli vähän rassailtua pitkästä aikaa rautapuolta, elvyttelin tota yhtä vanhaa raatoa minecraft-koneeksi lapsille. Huvikseen purkasin näyttiksen osiksi ja putsailin pölyt ja vaihdoin tahnat. Prossujäähylle sama hoito. Siinä ei tosin ollut oikeestaan mitään mielenkiintoista kuvattavaa...

    Uhrina vanha voimanpesä Geforce 8600 GTS. On soturinkuvaa ja kaikkea, selkeesti pelikortti kyseessä... Jäähy ruuvattuna jo irti kortin piirilevyltä. On muuten naurettavan helppoa purkuhommaa verrattuna näihin uudempiin kortteihin...
    [​IMG]

    Purettuna hieman lisää, heatpipen ja lamellien välissä oli aika jankkia. Pölyä kertynyt vuosien saatossa. Tahna oli kyllä ihmeen notkeaa piirin päällä.
    [​IMG]

    Gelid Gc:t piirille ja suurimmat pöllyt pois kun ei ollut paineilmaa valitettavasti, mut ihan ok tuli. Sain ilmeisesti vielä kaiken takaisin sinne mistä irrotinkin?! Ei ainakaan näkynyt ylimääräisiä varaosia toimenpiteen jälkeen pöydällä. Toi ylimääränen musta-oranssi johto on joku sp-dif äänijohto, jolla emolta saa napattua stereoäänet kulkemaan kortin dvi-liittimestä hdmi-adapterilla vaikka telkkuun, kätevää.
    [​IMG]

    Sitte vielä paiskasin prossucoolerille uudet tahnat ja puhaltelin pahimmat pölyt rivastosta(sehän on perhonen!). Kuvasta uupuu ubër-corsair muistit, unohtui kuvaussessiosta tohon projektilootan päälle. Hirvee johtohässäkkä on kyllä kotelo ja poweri on taattua kiinalaatua, mutta koputetaan puuta... Kai se vielä toisen vuosikymmenen jaksaa :cool:
    [​IMG]

    Nyt vaan odotellaan, että muun koneen hinnan ylittävä ssd kotiutuu, ja päästään katsomaan miten windows 7 - 10 akselin asentelut onnistuu täällä suunnalla... Stay tunedo_O
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2017
    Xucoatl, *Trinity* ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,866
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Ompas komia jäähy. Konkatkin ovat pitäneet mehunsa sisällään niin tuostahan tulee vielä soiva kone minecraft-käyttöön. :)

    Hommasit sitten sen Intenson lätyn?
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Ostin yhden käytetyn Lite-onin/Plextorin ssd:n. Purettu jostain Dellin läpyttimestä, custom firmiksellä, eikä cdi näytä smartteja... Elämä on peliä :D
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,866
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Kokeileppas sitten Speccy-ohjelmalla näkyykö lätystä tietoja.

    Tähän tyyliin:
    upload_2017-11-14_20-41-15.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Cdi näytti joka kohtaan "valmistajakohtainen". Dellin sivuilla oli ainakin tohon joku firmispäivitys. Täytyy kaivella jos Lite-onilla tai Plextorilla on joku oma ohjelma, kun nyt saa levyn käsiinsä.

    Toi näyttis on kyllä kauheaa kuunneltavaa edelleen. Suihkumoottori on aika lähellä samaa. Ei sinänsä mikään ihme tolla blowerjäähyllä.
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Kaikki toimii serrillä suoraan paketista. Asennus eteni jokseenkin hii-taas-ti, mutta kun kaikki tuli valmiiksi homma toimii sulavammin kuin Xp:llä. Laitehallinnassa oli yksi huutomerkki(en ole edes varma mikä se oli, ehkä piirisarjan juttuja, pci-laite siellä luki) annoin windowsin etsiä itse siihen päivityksen ja sieltähän sekin heilahti netin yli. Näyttisajuri ei toiminut jostain syystä, tuli samaa herjaa kuin tossa toisessa ketjussa ja ajurin asennus epäonnistui vaikka piti nvidian sivujen mukaan olla täysin oikea tälle windowsille ja kortille. Windows osasi kuitenkin senkin itse asentaa onnistuneesti ja vielä saman version :eek:

    Näyttis huutaa kuin hinaaja, mut täytyy nyt katsella jos vielä investoisi 10-20€ hiljaisempaan ja parempaan näyttikseen. Pikatestauksella tälläkin tuntuis pyörivän youtubesta 1080p videot. Mitenhän tuon ram-muistin kanssa tekisi, kun nyt on koneessa 4 gigaa ddr2@800 mhz, toisesta koneesta saisi vielä otettua toiset 4 gigaa@667 mhz. Laittaisiko nekin vielä tähän ja ajaisi kaikkia sitten hitaammilla asetuksilla vai pärjääkö tolla neljällä. Siinä tapauksessa toi toinen ser menee käyttökelvottomaan kuntoon, kun ei ole enempää muisteja itsellä... Täytyy vielä katsoa oisko tossa toisessa läjässä nopeampi prossu...

    Yllättävän sujuva prosessi ja kone tuntuu tällä ssd-levyllä ja win10:llä nopeammalta kuin aiemmin huomattavasti. :cool:
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    No nyt on serrissä lisätty toiset muistit vielä kaveriksi, olikin gigasia kampoja joten vain 6 gigaa mut parempi tuokin kuin neljä. Taitaa vielä jopa kulkea kaikki ton 800 mhz.

    Toi möykkä on vaan jotain sietämätöntä, prossujäähy sekä näyttis huutaa. Ehkä se on sitä kehitystä, ei nykyään mikään osa pidä tollasia ääniä. Tosin noi on jotain 60 ja 80mm tuulareilla varustettuja jäähdyttimiä ja paljon kierroksia idlessäkin, että eihän se mikään ihme ole sinänsä. Pwm-prossutuuletin idlailee 1500 rpm :D

    Surffaillessa kone toimii todella hienosti. Ei oikeastaan mitään tökkimistä. Mutta sitte ihan minecraft riittää jo pistämään koneen tosi tiukoille. Kyllähän tolla pelaa kun ei odota liikoja.
     
  15. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    310
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    38
    Tuli tuosta @Kuunmies projektista ihan ne ajat mieleen kun ekoja kertoja tutustui koneiden sielunelämään. Muistan kun ekassa koneessanikin johdot oli tuolla tavalla epämääräisesti ja niitä sitten koitti epätoivosesti laittaa vähän parempaan nippuun nippusiteillä, ekassa kotelossani kun ei ollut niille mitään fiksua paikkaa. Silloisessa Geforcen kortissa 7950 oli samanlainen tuuletin kun tuossa sinunkin mallissa ja pelatessa se kyllä piti ääntä kuin suihkuhävittäjä. Myöhemmin siihen sitten päivittelin paremman jäähyn. Kyllä sitä noillakin ilmeisesti silloin pärjättiin kun ei tiedetty paremmasta.

    Edit. GTS= Gas Turbine Ship :D.
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,339
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Tulipas tässä ihmetyksiä aikaan, aikaisemmin oli huawein 4G akkumokkula ja saunalahden 4G dataprepaid, nopeushan oli sitten:
    [​IMG]

    Kävin sitten kipaisemassa ärrältä DNA:n super prepaid 4G:n, johon sai 16.90€ 4G kuukausilatauksen suorana tehdessään, liittymän ilmaiseksi, ja ymppäsin sen vasta käsiini saamaan Huawei E5186 modeemimokkulamörköön, ja tuloshan oli suorastaan silmiinpistävä :rolleyes:

    [​IMG]

    Ehkä se nyt on "hyvä" :p
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Joo, kyllä noi 4g-modeemit taitaa tikuilla ja mokkuloilla pyyhkiä pöytää.
     
  18. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    214
    Kiitokset:
    42
    Pisteet:
    28
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Ja cellmapperilla haet hyvät tukarit ja liiterin foliokassia motukan taakse blokkaamaan väärät :cool:
     
  20. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,339
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Ei ole koskaan tullut edes vastaan moista :btooth:
    "Joo" :D
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,757
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
    Ei oo höpöjuttu... Ja toi Pi-Mu:n linkkaama ohjelma antaa kaikenlaista dataa ulos purkista. Huawein tikkua ei kyllä osannut löytää, tai sitten en itse vaan osannut.
     

Jaa tämä sivu