1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Projektiporukan höpinäketju

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 09.06.2015.

  1. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Vaikka mistä,

    Vaikka tuosta, eikä näyttäisi olevan "kovin" kalliskaan:
    https://mobiilitukku.fi/puhelimet/oneplus/oneplus-3/oneplus-3-suojakalvo-kirkas-2kpl

    E: Tai sitten kurkkaa vaikka tuolta
    https://www.e-ville.com/fi/3045223-oneplus-suojat
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Thanks Gereti. No juu, tuumailin vain että kysäisen Elisalta mutta tuo mobiilitukun suoja vaikuttaisi olevan ok varsinkin kun hakee ne kuoret sieltä postista. :)
     
  4. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Eikö one plussassa ole gorilla glass näyttö?,vai onko siinä säästetty?.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    On siinä Gorilla Glass 4 näyttö. Tuntuu vain että jokin suoja olisi kuitenkin vielä lisäksi hyvä olla.
     
  6. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Oma note kakkonen ollut välillä avaimien kanssa samassa taskussa ja pudonnut muutaman kerran,ei löydy näytöstä naarmuakaan.
    Eikä ole mitään suojakalvoja,tai muita koteloita.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  7. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    No niin, nyt on läppärihomma (Acer Aspire 7720ZG) taas edennyt: päätin sittenkin asentaa siihen sen vanhan Kingstonin SSD:n. Se sujui mainiosti ja Windows 7:nkin asentaminen meni hyvin (*koputtaa puuta*). Siinä kun laitoin sen SSD:n sisään, niin huomasin, että siinähän on vieressä toinen SATA-paikka vapaana siinä kelkassa, ilmeisesti varattuna toiselle "lätylle". Taidankin myöhemmin laittaa siihen siihen ihan mekaanisen kovon, SSD:n kaveriksi. Joko tuon ylijääneen, vanhan 160 Gb tai sitten ostan sen 2 Tb Seagaten, saa nähdä. Kuitenkin: kyllä kone nopeutu selvästi tuon SSD:n myötä. Mie olin vähän väärässä käsityksessä, että tuossa läppärissä olisi vain SATA1-paikka, mutta kyllä se taitaa sittenkin olla SATA2-paikka, jolloin tuosta SSD:stä on kyllä hyötyä (max nopeus 300 Mb/S).

    Mutta mutta: en saanut niitä eBaysta tilattuja RAMeja (2x2Gb) toimimaan millään, en yhdessä enkä erikseen. Pitää varmaan lähettää takaisin. Kyseessä siis tätä vastaavia 2 kpl:

    http://www.ebay.com/itm/Acer-Aspire...b76f11e&pid=100227&rk=2&rkt=4&sd=271202920118

    Pitää varmaan kysyä tuolta Akkumonsterin sp-osoitteesta, että onko noilla muisteilla minkäänlaista takuuta ja miten palautus onnistuu. Voisko joku vielä varmistaa, että toimiiko noi kys. muistit (2x2Gb) ns. Dual-Channel, eli kaks noita yhdessä, kaksikanavaisena? Jos ylipäätään toimivat...Kuitenkin, nyt on sitten koneen vanhat muistit käytössä (2x1Gb).

    Niin, seuraavaksi on sitten tuon uuden akun vuoro. Pitää laittaa se yöksi lataukseen ja koneeseen kiinni, että saa nähdä toimiiko sekään...

    Niin, ja siinä purkuvaiheessa oli tuosta videosta hyötyä, jos jotain kiinnostaa kattoa:


    View: https://www.youtube.com/watch?v=0nkJYpxWUzQ&list=LLoDwohPJWP0jeaOGNWXdO7w&index=1
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Kai vaihdoit prossun tahnat jo kun noin palasiksi piti toikin kone purkaa?
     
  9. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    188
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    En vaihtanut prossun tahnoja. Enkä mie sitä konetta ihan noin atomeiksi purkanut kuin tuossa videolla. Lähinnä katoin vaan tuosta videosta tuon kovalevykelkan irrottamisen, että miten se tehdään. Laitoin tuon videon lähinnä sen takia, että jos joku muu joutuu omaa, samanlaista konettaan purkamaan, niin tuosta olisi apua.

    Mikähän noissa uusissa muisteissa (2x2Gb) mahtaa olla, kun eivät suostu toimimaan tuossa miun Acerissa? Eivät toimi yksi kampa kerrallaan eivätkä yhdessä...

    Edit: Auttaisikohan BIOS:n päivitys? Jos nyt oletetaan, että noi muistit on ehjiä...
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2017
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Laitetaampas tänne höpinäketjuun pikku juttua.

    En tiedä mikä piru siinä onkaan edelleen kun w kymppi jumittelee käyttäjillä, luulisi että toimii kuin se kuuluisa junan vessa. Olen jäärä ja pysyttelen seiskassa edelleen, päivästä 1 - > ei ongelmaa ole ollut, oheislaitteet toimivat tökkäämällä ne paikoilleen ja ajurit toki sisuksiin. Kymppiin siirtyessä pitäisi vaihtaa muutama rompe mukaanlukien tulostin. Ok, on kokeiltu. Kahtellaan nyt mihinkä homma kehittyy, tässä on vielä tovi aikaa.

    Enää ei ole mitään pioneerihommaa tuo w 10 mutta kuten jo edellä, paljon on kummalisuuksia matkan varrella. Kolmessa koneessa 7 ja eipä tosiaan homma takkuile.

    Tämän ei pitänyt olla käyttiksen puolustuspuhe vaikka sellaiselta ehkä vaikuttaakin. Harmitus jos homma ei toimi. Itse ajelen sillä mikä toimii.

    Nooh, hyvää sunnuntaita kaikille. Never ten.

    :)
     
  11. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,262
    Kiitokset:
    334
    Pisteet:
    93
    Itsellä W10 kotona kahdessa koneessa ja yksi työpaikalla, ne kaikki toimii kuin se kuuluisa junan vessa. 10 is the best.:)
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    ^ Moro i7E :)

    Juu ei ollut tarkoitus laittaa paatoksella asiaani. Aikas paljon vain tullut lueskeltua ongelmista ja vahvasti ne ovat uudempaan käyttikseen kohdistuneet. Wanha on jo koeponnistettu. Muutos ei ole aina pahasta, voisin johonkin vehkeistäni tyrkätäkin kympin kun sellainenkin mahdollisuus on... kai vielä voi aktivoida kun koodirimpsu löytyy?
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Toki onnistuu, ja jos vielä vähän odottelet niin varmaan maksavat sulle aktivoinnista. Kympistä piti tulla vuosi- tai jopa kuukausimaksullinen rahastusautomaatti, mutta eihän se helkkari onnistu niin pitkään kuin seiska toimii ja valtaosa käyttää sitä.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Kymppi toimii kuin se kuuluisa junan vessa, ero aikaisempaan on vain siinä että paska ei vaalu kiskoille niin kuin se ennen teki.
    Yks tykkää tyttärestä toine äidistä ja miten se meni.

    Vakvasti ottaen, melkeinpä kaikissa ongelmatilanteissa joita viimeaikoina olen taas lukenut ja niistä tietoa etsinyt on vastaan tulut samat ongelmat myös windows seiska käyttäjillä. Eli ei siis mitään uutta auringon alla siinäkään tilanteessa.

    Ei pitänyt tulla mitään vuosi/kuukausimaksuja.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2017
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Asiaa ei tietenkään mainosteta etukäteen. Kun riittävän moni käyttää kymppiä niin lasku pamahtaa. Vai meinaatko että mikkisofta tukee ja kehittää kymppiä ilmaiseksi maailman tappiin asti?
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    No en tietenkään meinaa. Miksi semmoista luulet? Johan se on aikaa sitten ilmotettu mihin asti Microsoftin tuki kympille jatkuu. Ihan niin kuin kaikilla aikasimmillakin versioilla. Sen jälkeen ne voi ruveta microsoftilla vaikka piereskelemään ja sylkemään kattoon ja pistää ties mitä maksuja. Ihan niin kuin ne olisi voinut tehdä aikaisemmillakin versioilla.

    Ei kympistä tykätä tarvitse, mutta kaikenlainen turha höpöily kympin ympärillä on ihan turhaa.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Minä kun luulin että kymppi on se viimeinen windows. Eli mikkisofta lyö rukkaset naulaan vuonna 2025?

    Eikä noilla ilmoitetuilla tukiajoilla sitä paitsi ole mitään merkitystä. Mikkisoftan oman ilmoituksen mukaan seiskan ja kasin tuki loppui jo viime vuonna, mutta tuskinpa kuitenkaan kun en ole ainakaan kuullut että asiasta käräjillä istuttaisiin.
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93

    No höh, miksi ne ei muuta seiskaa sitten kuukausimaksulliseksi? sillähän on enemmän käyttäjiäkin.

    Ja muuten, sinä oedellisessä viestissäni oli ihan linnki niihn eri versioiden tukiin, siitä vain lukemaan. Niin ei tarvitse hatusta heitellä vuosilukuja.

    Kympille on kuitenkin ilmoitettu elinkaair selvästi ja sen jälkeen microsoft voi tehdä mitä lystää. Ei sillä ole kuitenkaan mitään tekemistä sen kanssa että kymppi muutettaisiin kuukausimaksullieksi kunhan vaan enemmistö käyttäjistä siihen siirtyisi.

    Alla on ihan hyvää pohdintaa windwsista ja siitä kuinka microsoft mahdollisesti rahaa tulevaisuudessa tekee.
    https://www.howtogeek.com/220957/no-windows-10-won’t-require-a-subscription-heres-how-microsoft-plans-on-making-money-instead/

    Tavallaan olisi kyllä mielenkiintoista nähdä jos kympin tuen loppumisen jälkeen windows muuttuisi kuukausimaksulliseksi. näkisi kuinka moni oikeasti siihen linuxiin sitten siirtyisi.
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Sen näkee sitten, eikä tartte edes odotella vuotta 2025 minkä nappasin tuosta linkistä windowsin kuolinajaksi.

    Linuxiin tuskin kovin moni siirtyy. Joku iso kaupallinen toimija voisi ottaa hommakseen väsätä käyttöjärjestelmän. IBM teki niitä joskus muinoin, vieläpä paljon parempia kuin mikkisoftan viritykset.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Active member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,488
    Kiitokset:
    495
    Pisteet:
    93
    Meinasin niiilää vuosiluvuilla seiskan /kasin tuen päättymistä aikaisemmassa kommentissasi.

    Ehkä mikään iso kaupallinen ei halua ryhtyä tekemään käyttöjärjestelmää, kun kuitenkin niin moni ostaa käyttöjärjestelmänsä jostain muualta kuin pitäisi, niin että valmistajalle ei jää käteen rahaa niistä.

    Noh me voidaan palata tähän aiheeseen jos jotain dramaattista muutosta tilanteseen tulee.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Mikkisoftan mukaan seiskalle ja kasille ei saa edes tietoturvapäivityksiä jos koneessa on ryzen tai kaby/uudempi intel, joten niiden tuki kai on loppunut.

    Moni ostaa käyttiksen muualta koska ei halua maksaa mikkisoftalle. Itsekin voisin maksaa satasen jonkun muun tekemästä käyttiksestä.

    Totta. Ihan turha nyt jauhaa.
     

Jaa tämä sivu