1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Projektiporukan höpinäketju

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 09.06.2015.

  1. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    28
    Jos ja Kun läppärisi on tälläinen
    View: https://www.youtube.com/watch?v=-HYPg5k-9_E

    Niin muistinvaihdon takia joudut avaamaan pohjaluukun ( Huom ensin Akku irti) > monta pientä ristipääruuvia , niin samalla tuo jäähyjen putsaus onnistuu , siellä on vaan lisää ruuveja

    Pääset suht helpolla kun näppäimistöä ei tarvitse väännellä

    Kovo on siinä viereisen luukun alla , se on kehikossa joka on parilla ruuvilla kiinni > näet silmällä PATA vai SATA jos niin SSD käy ja alkaa kukkumaan , irtoaa taaksepäin nykäisemällä

    Ps saitko tuon Win 7 median tehtyä?
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  2.  
  3. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    Joo, tuollainenhan se miunkin läppäri on.

    En ole vielä tehnyt Win 7 - asennusmediaa, mutta ei sillä hirveä kiire ole, kun näillä näkymin ostan sen lisenssin tässä 2 viikon sisällä, varmaan loppukuusta.

    Edit: tuon sivun mukaan tuohon masiinaan ei edes saa kiinni SSD:tä:

    http://mobilespecs.net/laptop/Acer/Acer_Aspire_7720ZG-1A2G16MI.html

    -Solid State Drive Capacity: No
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2017
  4. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,689
    Kiitokset:
    423
    Pisteet:
    93
    Tuolla kai tarkoitetaan, että siinä ei ole SSD:tä.
    Hyvin yleistä, että läppäreissä on vain yksi paikka kovalevyille. Käytössä oleva HDD poistetaan ja sen tilalle asennetaan SSD, niin se käy.
     
  5. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    Joo, sitä sillä varmaan tarkoitetaan, mutta olisi ollut selkeämmin ymmärrettävissä, jos siinä olisi lukenut esim: "not installed", "not included" tai "not inside".

    Ja kyllä mie tuon tiesin, että monissa - varsinkin vanhemmissa läppäreissä ei yleensä ole kuin yksi kovalevy sisällä. Nykyäänhän se on vissiin yleistymään päin, että on sekä SSD että HDD kannettavankin tietokoneen sisällä.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    ^ Ei muuta kuin kohtuullisen kokoinen ssd masiinaan ja isompi ulkoinen kovo kun kuitenkin kannattaa ottaa niitä varmuuskopioita jutuista.
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,335
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Ei nyt isompia atk hommeleita, mitä nyt mietin toisen ratukan ostoa mallia 580 8gb, saisi crossfiret ja tulevaisuutta varten pelit pyörimään, ja toki mainattua hieman lisää bittikolikoita :rolleyes:

    Tuossa on tämänhetkinen projekti, Venton projektoinnit jätettiin muihin hetkiin kun se talvella sippasi, ja hain tuommoisen pari kuukautta sitten tosiaan ellen ole jo maininnut asiasta :D
    [​IMG]

    Pitää katsella tuota vähän, onhan noita aina itselle kertynyt jos jonkinmoinen määrä erikokoisia satalättyjä muttamutta...

    Jos Windows 7:n asennusmediaa tarvitsette, niin tosiaan tuo aikaisemmin mainitsemani, tekemäni ja linkkaamani W7 64bit image jossa kaikki versiot samassa imagessa, pelittelee tosiaan ja asenneltu muutamat winukat ja pelittelee ihan oem aidoilla oem koodeilla kuten pitääkin
    Linkki edellissivun viestiini:
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/projektiporukan-höpinäketju.757144/page-114#post-5138465

    Suora latauslinkki imageen, jos ei toimi niin ilmoitelkaa niin katselen sen toimimaan sitten

    https://mega.nz/#!cgtnGYSK!RP_EA_HwcUd_TdKtDa5vb8qpbuF4m3_4Kcb9ZndQscs

    E: @Whatta Heck Niin sitten kun se ensimmäinen kokokuun palkka osuu tilille ;)
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,739
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    123
    Millä koneella @Gereti peli? Velipojalla samanlainen 2.8 kutosella. Ihan hassu peli talvella...
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,335
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    1992 BMW e36 316 1.6 99hv kertonee sinulle tarpeeksi :oops:
    No, on siinä sentään kemppilukko, mutta ohjaustehostimet ja kierrosmittaristot uupuu kun on sen verta karvalakkimalli mutta olkoot kun ensimmäinen takapotku mitä itsellä ollut :rolleyes:
     
  10. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    Mie varmaan ostan 2.5" mekaanisen kovon, kun en mie kuitenkaan saa sitä SSD:n tuomaa nopeushyötyä tuosta Acerin SATA 1-liitännästä (max nopeus 150 MB/s). Ja onhan se kivaa jos on sitä tilaa enemmin. Tuollaista olen katellut:

    Seagate Barracuda 2Tt 2.5" -kovo

    Mielipiteitä?

    Varmuuskopio-asiat on kunnossa ja hoituu tällä ykköskoneella eli pöytäkoneella. Miulla on täällä kotona 2 ulkoista kovoa ja isän luona vielä yksi ulkoinen kovo, jossa jonkun verran vapaata tilaa. Toinen täällä kotona oleva ulkoinen kovalevy on ns. matkamallia, jolla vien aina vuodenvaihteessa sille isän luona olevalle ulk. kovolle kaikki uudet tiedostot. Lisäksi valokuvat, tekstitiedostot ja muut tärkeät, vähän tilaa vievät tiedostot kopsaan pilveen. Että pitäisi ainakin olla tiedostot tallessa.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    @Gereti

    Meinaatko siistiä tuon Bemarin kuosiin? On hieman rajua elämää nähneen näköinen atm... Vedetty ilmeisesti kyljelleen jossain vaiheessa. :rolleyes:
     
    Gereti kiitti tästä.
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,335
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Sanotaanko näin, että ei sitä tulla koskaan leimalle viemään, se odottaa talvisia kelejä lievillä korjauksilla ja ostoksilla, että sillä pääsisi jäälle päristelemään
    Ja onhan se rajun näköinen joo, mutta eipä se paria saturaista enempää maksanut niin noh... voit olettaa loput ja ex omistajalla oli ollut myös jonkinsortin monttu/jääkaarana

    Huviautoksi tuo taas sopii vallan mainiosti, otetaan sillä tuntumaa miten kemppilukollinen takapotku kulkee metsän hiekkapätkällä, ja jos menee jonnekkin matkan varrelle solmuun niin uusiokäytettävät osat tutun sekä sen pojan vastaavalla korilla oleviin kaaroihin kaupaksi, ja loppukaara sinne muiden romujen sekaan kasan jatkoksi odottamaan noutajaa :rolleyes:

    Seuraavaksi olisi ilmeisesti ostettavana pakosarjan tiiviste, jos sillä saisi nuo vuotavat pakosarjan äänet kuriin vihdoin ja viimein, sekä lähinurkilla asuvalta naapuruston pojalta siihen satsi jonkinsortin renkaita vanteineen, kun tuo vararenkaiden määrä on tällä hetkellä: 0
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Täällä joku kömpii ittekseen laatikostaan pihalle. Mikäs homma tämmöinen on?
    IMG_20170622_135416.


    Huhhuh, synnytys ohi. Kaikki hyvin. "Isäkin" voi hyvin ja ottaa ansaitun oluen. :D
    IMG_20170622_135452.

    Siinäpä on luuria ystävälle. Sanoi ettei tee nykyvehkeillä mitään, netti on kotosalla ja perusluurilla voipi soitella. Wanha Nokialainen kun reistailee pahasti, vasta 15 vuotta ikää sillä. "Retro - Nokialainen 3310" sai jäädä kaupan hyllylle.

    https://www.multitronic.fi/fi/produ...0-pikselia---2-mp--2-mp-front-camera----hopea

    e. typox + linkki.
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2017
  14. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    308
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Kattelin taas rojuja läpi ja tuollainen virtalähde olisi tarpeettomana kuin Seasonic S12II-520 (80Plus Bronze). Tuossa vain pikkuvika joka näkyy kuvassa, eli piuhan suojakuori ottanut osumaa. Tuota laitosta on kuitenkin käytetty ja toimii kuten pitää. Osumakohta peitetty "sähköteipillä". Olisiko jolla kulla käyttöä tuollaiselle laitokselle? Voisin luopua siitä asevelihintaan tai mahdollisesti vaihtaa johonkin hyödylliseen.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,739
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    123
    Pakko vaihtaa hetkeksi selainta. Firefox tykkää heittää ruudun mustaksi ihan tämän tästä jostain syystä. Testaan nyt vaikka Edgellä mitä tapahtuu... Joku ei nyt wörki yhteen koneessa, vaikka muuten kaikki toimii.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Onko vielä jumittanut? Täällä on kylläkin ff toiminut ok.

    muoks
    Versio 54.0

    Ompas siellä taas runoa pukattu siguun... :D
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2017
  17. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    No niin....läppärihomma etenee: tuossa muutama päivä sitten ostin sen Windows 7 Pro-lisenssin tuolta IoTechin TechBBS-palstalta, 5 €. En oo vielä tehnyt siitä Winukka-asennuslevyä, mutta kattoo sitä sitten, kun saan sen uuden kovon hommattua...

    Mites, mitä mieltä ootte tällaisesta: https://www.amazon.co.uk/Express-Ex...ort+USB+3.0+HUB+Express+Card+ExpressCard+54mm

    Tuolla ilmeisesti saisi laajennettua tuohon vanhaan läppäriini (Acer Aspire 7720ZG) pari USB 3-paikkaa...

    Mites: @Gereti: oletko tutkaillut, löytyisikö siun kätköistä toimivaa, esim. 1000 Gb 2.5" Sata-kovoa?
    Toki, jos muiltakin palstan jäseniltä tuollainen "lätty" löytyisi, niin voi tarjota...
     
    Viimeksi muokattu: 24.06.2017
  18. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,335
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Terasia lättyjä ei ole itselle kulkeutunut, mutta 500gb lättyjä pitäisi ainakin jotain olla kotosalla

    E: Ja tosiaan nappaa itelles tuo tekemäni multi iso seiskasta talteen, niin saat homet prot yms asenneltua siitä
     
  19. Xucoatl

    Xucoatl Regular member

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    Joo, sen imagen otin talteen silloin aikanaan, oisko se ollut n. 1 kk sitten, kiitos siitä. Ja laitoin sen talteen parille kovolle. Miten siinä ei vissiin muuta tarvihe tehdä kuin polttaa sen .ISO-tiedoston DVD:lle ja laittaa asennettavan koneen boottaamaan siltä kys. DVD:ltä? Kun olikos Windows 10 sellainen hommeli, että piti käyttää jotain luontityökalua sen Win-asennus-DVD:n luomisessa?

    Mitä mieltä sie oot tuosta miun aiemmin linkkaamastani 2 Tt:n "siikakeittimestä"? Ainakin se on saanut ihan hyviä arvosteluita "Verkkiksen" sivuilla. Siinä on sellainen logiikka miulla, että saisi sitten kaikki musatiedostotkin (n. 1, 46 Tt) läppärille siirrettyä...ja jos hommaisi tuon myöhemmin linkkaamani ExpressCard54-hommelin, niin voisi käyttää USB3-liitäntää siihen tiedostojen siirtoon. Ettei menisi koko viikkoa siinä "operatsioonissa"...
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,739
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    123
    Siitä levystä pitää nimenomaan saada tehtyä boottaava levy tai usb-tikku. Esim. Rufuksella onnistuu.

    Mites olis kiintolevyksi joku hybridikiekko, jossa on pieni ssd-osuus? En kyllä tiedä onko miten kalliita ja nopeuttaako se pieni osuus koneen toimintaa juuri ollenkaan.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Täällä tunteet läikkyivät hetkeksi laidasta laitaan. Parvekkeelle tupakille ja uudehko luuri housujen taskuun. Kun kurottelin tuhkakuppia niin eiköhän luuri muljahtanut taskusta naama edellä betonille...

    Tuli käytyä kirosanavarasto läpi ja keksittyä pari uuttakin. Melkoiset jäljet luurin naamassa, noita nyt sitten katsellaan ja parasta se että lompakkomalliset suojakuoret makoilevat postissa ja odottavat hakijaansa.

    Mutta hetkinen, tässähän on aikas paksu suojakelmu näytön päällä. Se veks ja itse näytössä ei naarmuakaan. :D

    Huhhuh... saapikohan noita suojakalvoja mistään? Luurihan on kuukauden vanha Oneplus 3T.
     

Jaa tämä sivu