1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Projektiporukan höpinäketju

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 09.06.2015.

  1. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,304
    Kiitokset:
    410
    Pisteet:
    143

    Joo, asuksen emoilta tuollainen löytyy, kuten omasta asus z170 pro gamingistä, en sitten tiedä oliskos tuota tarvinnut laittaa tuonne mutta no... tehty mikä tehty
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Jaah sulla on se osa paikoillaan. Noh jospas tuon jostain löytäisi.

    Laitetaan nyt tässä haku päälle että prosessorin "asennus työkalu" (Hox! Asuksen omistajat!) olisi tarpeellinen täälläpäin. Mikäli jollain on ko. värkki eikä tarvetta niin kohtuullinen korvaus tuollaisesta tulisi. :)
     
  4. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Ei mennyt ihan putkeen tämä aamu, sain näppäimistön ilmeisesti rikki(?!?!?!), Eipä ole näin ikinä ennen käynyt.

    Wasd, kaikki F napit ja nuolet lopetti toiminnan, testattu myös toisessa koneessa, toista näppistä ei kyllä tähän hätään löytynyt, mutta kerta ei toimi tuo KO. Missään koneessa eiköhän se vika siinä ole..
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    ^ No voi kettu. Näyttönäppäimistöllä siihen asti kunnes hommaa uuden. On vain tuskallista käyttää näytöltä. :(

    No pystyy sillä kuitenkin kirjoittamaan. PS/2 liitin vai usb?
     
  6. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    USB malli on, joltain pikku firmalta "ADX".

    Vika ilmeni siinä kohtaa kun käynnistin "FT_prog" nimisen ohjelman, tuolla pitäisi päästä FTDI firman mikropiirejä uusiksi ohjelmoimaan.

    En oikein ymmärrä millä tapaa se pystyi näppikseen vaikuttamaan, FTDI sen verran iso pulju, että tuo vika olisi varmaan huomattu jos olisi kyse heidän virheestään jollain tapaa..

    Rupesi mietityttämään, onkohan täällä näppiksen sisällä saman firman siru, muttei ihan suunniteltu loppuun kaikkea..(skannatessa liitettyjä siruja sanoi kaput)

    Ei oikein tuo ohjelmointi vaan ole mielekästä noin :/ täytyy lähteä giganttiin vaatimaan uutta, vika sen verran helppo todeta millä vain koneella.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Puuhaa tälle päivälle:

    palikat.


    muoks.
    Prossu A-10 7850K, ramit 2x4GB 2133MHz, koppana Fractal Design Nano S. SSD Crucial BX100 250GB, Win7.
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2017
  8. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Myyjä näki näppiksen mallin ja sanoi, että hae uusi hyllystä kyselemättä/testaamatta mitään..

    en tainnut olla ensimmäinen kuka näitä palauttaa sinne, nojoo sitten vaatimaan valmistajalta rahoja takaisin, koska en tee mitään näppäimistöllä, joka estää käyttämästä tarvittavia ohjelmia.

    Jos jotain hyvää niin nyt olen nähnyt sen, että on mahdollista tappaa USB laitteita ohjelmallisesti, eikä ohjelman tarvitse edes olla mikään hämärä peräinen vaan ison firman tuotos.

    Alkaa itseäkin himoittamaan koneen kasaus :D vaikkei mitään tarvetta olisikaan vaihtaa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2017
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Hyvä homma että asia on poks.

    Tämä on sellainen tilausmasiina, sillä ei sen kummempia tehdä mutta käsittääkseni osat ovat ok. :)

    e.
    Silloin kun kasailin nykyistä Intel pohjaista värkkiä niin yllätyin integroidun näyttiksen suorituskyvystä ja jopa myönteisellä mielellä. Wanha olettamus oli ettei noilla juurikaan mitään tee mutta pukkasi Windowsin "arvioi tietokone" gpu:n osalta jopa 7 pisteen verran. :cool:

    Aiemmin vertaillut amd:n emojen integroituja ja ne ovat antaneet jotain 4 pointsia. Esimerkkinä vaikkapa integroitu hd 4250.

    e2.
    Kattelin tuota vaakacooleria ja mukana putkahti tuollainen spaceri.

    upload_2017-2-18_12-50-20.

    Tuo vissiin estää korkatun (esim. 6700K) HS:n liukumisen kun luukku suljetaan? Cool... :cool:

    @Gereti onko saman näköinen palikka kyseessä?

    e3.
    Voihan sitä näinkin lauantai-iltansa viettää... Poweria kiinni ja käyttistä sisään. Hieman pitkittyi tämä räpläys mutta huomenna emo koppaan. Coolerissa oli aikaslailla ruuvailemista mutta ihan looginen homma.

    Missä emo?
    1.

    Täällä alla, saavat piirisarjatkin jäähdytystä. :D
    2.

    Yhtään korkeammat ramit eivät olisi mahtuneet.
    3.


    On tuo vain aika rääpäle emo ja liittimien sijoittelu on oma lukunsa. Nooh, homma jatkuu. :)
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2017
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,304
    Kiitokset:
    410
    Pisteet:
    143
    Rankan viikonlopun juhlinnan päätteeksi olen taas palautunut kotia, ja kyllähän tuo palikka aikalailla saman näköinen näyttäisi olevan, ei toki ihan identtinen mutta "pääasiassa" kumminkin samankaltainen
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    ^ Oorrait. Kokeillaan toimiiko se tuossa asiassa.

    Viihde ottaa aina oman osansa, jälkeenpäin. :rolleyes:
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Rääpäleen persiille potkimista...

    Nooh oli hieman epäkorrekti tuo aloitus mutta pikkumasiina tuntui kuin olisi jarrannut joka vaiheessa, varsinkin nettikäytössä. Koska kellotus on optio tässäkin niin tuumailin joskos auttaisi asiaa yhtään. 3.7 -> 4.2GHz ja kylläpä virkistyi kummasti, oikein hanakkana lopsahtaa sivut auki ja muutenkin käyttö on jouhevampaa. Taas tuli mieleen miksi hommata apu prossusta esim. a10 7890K (4.1GHz) kun pari minuuttia biosissa roplatessa saa saman efektin. Noin ainakin suurin piirtein mutta hinnan säästö on merkittävä.

    Jostain syystä ei vain näytä cpu-z:lla eikä hwmonitorilla kelloiksi kuin n. 4GHz. Täytynee kokeilla vielä Speccyä.

    Tuossa ^ #2126 noita romppeita.
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,246
    Kiitokset:
    445
    Pisteet:
    93
    Nyt tuli pikarahtina prossu Amazonista kun eka katosi järjestelmän syövereihin. Emo pitäs tulla tänään postissa. Nyt vaan en oikein tiedä, että pitäiskö hommata väliaikasesti joku 20e pikkunen ilmajäähy jolla aluksi kasata kone ilman vesipalikoita testin vuoksi. Ilman näyttistä olis sitten kun en jaksa alkaa irrotella tota vesiblokkia siitä. Sitten taas integroidulla tarvin jonkun adapterin tota koreanäyttöä varten kun siinä on vai dl-dvi ja tossa emossa on vaan hdmi ja displayport...
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    ^ Sillälailla. :)

    Eikö sulla ole intelin vakiopirraa noin alkajaisiksi? Yllättävän ok tuo vakiogpu mitä itsekin alussa testailin masiinaa kasatessa. Hmm jostain tosiaan palikkaa että kuvakin näkyisi. Onko alan liikettä lähistöllä mistä kävisi nappaamassa adapterin?
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,246
    Kiitokset:
    445
    Pisteet:
    93
    Porukoilla jemmassa jossain miljoonalaatikossa saattaa olla vakiojäähy, en osaa varmaan edes sellasta asentaa :D ei ole koskaan tullut edes kokeiltua.

    Minkähänlainen adapteri tossa hommassa voisi toimia. Ei oikeastaan paljon aavistusta tostakaan asiasta.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Kävisiköhän jokin tuollainen. Näytön persiiseen ja hdmi piuhalla kiinni. Äänet saattavat kadota matkan varrella, ne sitten vaikka emon line/out -> vahvariin tms.

    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...teri-hdmi-19-pin-n-dvi-i-n-kullatut-liitokset

    muoks

    ^ Tuohan onkin naaraspuoleinen, my bad. Unohda ylläoleva. Mulla olisi sopiva adapteri mutta postituksessa menisi toki jonkin aikaa. Tuli näyttiksen mukana... *vink*

    adapteri 1. adapteri 2.

    Romppeet tulee sitten kun niitä on saatavilla.

    vermeitä.PNG

    Tämäkin vielä:
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/31493/dqnjj/Coollaboratory-Liquid-Ultra-lampotahna :cool::D
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2017
  17. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,246
    Kiitokset:
    445
    Pisteet:
    93
    Toi sinun adapteri on single link dvi, toi näyttö ei toimi sellasella käsittääkseni. :(
    Varmaan lainaat tota korkkaustyökalua korvausta vastaan joskus? :)

    Otin muuten samaa lämpötahnaa jäähyn ja ihs väliin.
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    9,430
    Kiitokset:
    2,138
    Pisteet:
    223
    Pitäis tuon adapterin toimia. Ainaskin luulen niin.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Jaah no tuo adapteri ei sitten taida toimia siinä.

    Juu lainaan työkalua toki sitten.

    e. Justiin wwallu pukkasi viestin. Niin, miksei toimisi...
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,246
    Kiitokset:
    445
    Pisteet:
    93
    Taitaa olla single linkin maksimit 1920x1200 @60hz, pitäs saada läpi 2560x1440 ja vähintään 60 hz näin alkajaisiksi.

    Ei viitsi alkaa resoa ajaa alaspäin... Muistin just, että onhan minulla tossa yks 1440x900 näyttö joka jotenkin toimii. Eihän toi mikään häävi ole kun välillä tulee pientä häiriötä kuvaan, jotain vikaa siinä. Täytyy kaivella omia kätköjä, saattaa olla tollanen hdmi->dvi muunnin jossain.

    edit. mielenkiintoista, kokeilin radeon-asetuksista muuttaa kokeeksi reson 1920x1080 ja tulee vain jotain herjaa, "mukautetut tarkkuudet eivät ole yhteensopivia tämän näytön kanssa"... jaa, kyllä mielestäni nvidian kortilla sai vaihtaa mitä halusi...
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2017
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    6,896
    Kiitokset:
    626
    Pisteet:
    173
    Kokeilumielessä kerran testasin tuota palikkaa ja se tosiaankin rajoitti resoja. ^

    Hdmi:
    upload_2017-2-22_13-41-34.

    e.
    Tarkoittanet jäähyn ja hs:n väliin. :rolleyes:

    Tuossa nyt näkee hyvinkin intelin purkkatahnan vaikutuksen. 4.5 --> 4.6GHz primellä niin siru huutaa lämpöjänsä muttei tahna anna johtaa sitä prossun kanteen josta ok coolerilla se lähtisi harakoille. Noh ompa dokumentit tallessa ja sitten korkattuna + nestemetallit välissä verrataan vaikutusta asiaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2017

Jaa tämä sivu