1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Pitkä viive käynnistyessä Win7

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 23.08.2017.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,613
    Kiitokset:
    774
    Pisteet:
    173
    Heip. :)

    Alkoi tuossa eräänä päivänä yksi masiinoista oireilemaan siten että kun koneen käynnistää niin Windowsin logo kyllä tulee joutuisasti näytölle mutta "Tervetuloa" - ruutuun jää vain pyörittämään palloa liki minuutiksi. Sen jälkeen seuraa musta ruutu jossa näkyy hiiren nuoli joka liikkuu ok näytöllä. Tätä vaihetta kestää myöskin sen minuutin verran. Tämän jälkeen Winukka avautuu normaalisti ja koneen yleisessä käytössä ei ole minkäänlaista tahmailua. Sama efekti on mikäli tekee uudelleen käynnistyksen (esimerkiksi päivitysten jälkeen).

    Aikoinaan oli samaa huomattavissa rankkojen kellotuksien kohdalla johtuen BSOD:sta. Nyttemmin vakiokellot.

    En oikein osaa pähkäillä mistä moinen johtuisi. Biosissa default - asetukset. Toki boottijärjestys ja sellaiset huomioitu. Osat tuossa alempana.

    Asus M5A99X evo r2.0
    FX 8350
    Macho Direct - jäähy
    4x4GB 1600MHz
    Crucial MX100 250GB
    WD 1T hdd
    XFX R9 270
    Super Flower 500W
    Win 7HP

    Asia ei ole kovin akuuttti mutta jos tuollaista joku viitsisi tuumailla tai on vastaavaa sattunut omalle kohdalle. :)
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,428
    Kiitokset:
    303
    Pisteet:
    93
    Joku viallinen USB laite voi hidastaa käynnistystä.
    Tuossa voisi tehdä eri laitetestejä, Crystal Disk Info kovalevylle, memtest86 muistille.
    Voisi johtua myös näyttiksen tai jonkun muun laitteen vialliseta ajurista. Tuon tyyppiselle vialle mahdollisuuksia on monia.
    Voi kokeilla myös palautusta sellaisen ajankohtaan, jolloin ongelmaa ei esiintyntyt, jos ohjelmallinen tai päivityksen aiheuttama ongelma.

    Vaihtoehtoja on monia, mutta kokeilemalla ja testaamalla varmaan selviää.
    Ehdotukseni ei ole missään tärkeysjärjestyksessä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,075
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    173
    Tapahtumien valvonnasta voisi myös etsiä syytä eli sellaista toimintoa, joka käynnistyksen yhteydessä päättyy aikakatkaisuun (time-out), koska sitä ei voitu suorittaa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,613
    Kiitokset:
    774
    Pisteet:
    173
    No hittolainen... :rolleyes:

    Tuossa kun kerran latailin langattomia kuulokkeita usb:n kautta niin sitten langaton näppäimistö lopetti toimintansa siinä portissa. Uudelleen käynnistyksen jälkeen näppis toimi taas. Nyt ollaan kohta asian ytimessä, jokin yhteys tällä vissiin on. Laitehallinnassa ei kuitenkaan ole herjoja. Kattelen tuon tapahtumien valvonnan vielä, nyt toisella masiinalla.

    Kiitos näistä kummallekin. :)
     
  6. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,428
    Kiitokset:
    303
    Pisteet:
    93
    USB-laiteviat ei välttämättä näy missään, siksi laitten poisto tai vaihto on oiva keino todeta vika. Olen huomannut, että nuo Bluetooth kuulokkeet ovat olleet minulla kovin herkkiä tulevien päivitysten suhteen. USB-palikka on Targus.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,613
    Kiitokset:
    774
    Pisteet:
    173
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,428
    Kiitokset:
    303
    Pisteet:
    93
    Yleensä vikakohdan paikallistaminen kannattaa aina aloittaa USB, ym. liitetyistä lisähärpäkkeistä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,613
    Kiitokset:
    774
    Pisteet:
    173
    Kiitos, pitääpä tänään myöhemmin tutkailla näitä juttuja. :)

    lisäys
    Jaahas, pääsinkin jo tutkimaan tuota ja nyt vaikuttaa sillälailla että käyttämätön videokaappari Dazzle DVC100 ajureineen aiheutti tuon ongelman. Härpäke ei ollut kytkettynä masiinaan kun sillä ei ole enää mitään käyttöä, kiitos uudemman telkkarin ja siihen liitetyn ulkoisen kiintolevyn. Poistin kaapparin ja ajurin ohjauspaneelin kautta ja kohta vielä ajella CCleaner. Nyt pukkaa melko ripeästi windows-logon jälkeen tervetuloa-tekstin ja sekunnissa sen jälkeen onkin jo työpöytä auki. :cool:

    Nuo hommat täytyy kyllä laittaa tulevaisuudessa ns. korvan taakse.

    lisäys 2

    Juu nyt kyllä toimii yhtä ripeästi kuin aikoinaan.

    @tarantella
    @1pertti

    Kiitoksia teille kovasti!
    happy.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2017

Jaa tämä sivu