1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pinnacle Studio 17 - ääni ei toimi

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Jari11 22.08.2014.

  1. Jari11

    Jari11 Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olen kuvannut materiaalia Zoom Q4 kameralla. Kun laitan tätä materiaalia Pinnacle Studio 17 editointiohjelmaan, ei ole ääntä eivätkä ääniraidat liiku - kuva toimii. Minulla on pari clippiä, jotka on kuvattu toisella kameralla ja ääni toimii silloin Pinnaclella normaalisti. Zoom Q4 materiaalin ääni toimii muissa medioissa, mitä olen kokeillut (VLC, WindowsMediaPlayer).

    Pinnaclen tuki antoi vastauksen, josta ei ollut mitään hyötyä.

    Osaako kukaan auttaa? Tässä on materiaalin äänitiedot:

    PMC
    1536 kBit/s
    48kHz
    stereo
    16 bits
    Stereo
    PMC

    Mikähän siinäkin on, kun Pinnaclen omalle foorumille ei pääse kirjautumaan, koska Sing in nappi ei toimi: http://forums.pinnaclesys.com/login.aspx?ReturnUrl=
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,791
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    En tunne Pinnaclea, joten minun vastauksestani on todennäköisesti vielä vähemmän hyötyä. Nuo antamasi äänitiedot kertovat, että kyseessä on näytteenottotaajuudella (sample frequency) 48 kHz tehty 16-bittinen stereoäänen PCM-tallennus, joka vaatii tuon 1536 kBit/s bittinopeuden. Lopputuloksena on kompressoimaton äänitiedosto, jonka tiedostomuoto Windowsissa on WAV.

    Ehdin jo todetakin, etten tunne Pinnaclea, mutta oletko tarkistanut sen asetuksista, että äänimuoto vastaa em. asetuksia erityisesti näytteenottotaajuuden (48 kHz ja bittien määrän (16 bit linear) ja stereoasetuksen osalta. (Tuo tallennettava bittivirta määräytyy edellisen arvojen mukaan perusteella eli 48*16*2 = 1536 kBit/s).

    Jos Pinnaclen ääniasetuksista ei löydy mitään, mikä olisi ristiriidassa edellisen kanssa, täytyy ongelmaa lähestyä toisella tavalla, eli mikä on toisella kameralla tallennetun videon äänimuoto, jonka Pinnacle siis tunnistaa.

    Koita valita yläriviltä United Statesin tilalle United Kingdom.
     
  4. Jari11

    Jari11 Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos Pertti vastauksesta. En ole löytänyt ainakaan vielä, mistä Pinnaclen asetuksia vaihdetaan. Toisella kameralla tallennetun videon äänitiedot:

    Koodekki Dolby Digital
    Bittinopeus 256kBit/s
    Mittausnopeus 48kHz
    Kanavat Stereo
    Resoluutio 16 Bitti
    Näytetyyppi Stereo
    Formaatti PMC
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,791
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Ero näyttää olevan siinä, että jälkimmäinen kamera koodaa äänen Dolby Digital -koodekilla. Ääni on siis voimakkaasti kompressoitu, jolloin alkuperäinen 1536 kb/s on puristettu 256 kb:iin sekunnissa. Tuo kuulumaton ääniraita oli kompressoimatonta PCM-ääntä ja yleensä editoinnissa käytetään juuri alkuperäistä pakkaamatonta ääntä ja kuvaa, eli varmasti Pinnacle voi wav-muodossa olevaa ääntä käsitellä.

    En sitten tiedä, olisiko Pinnaclen asetuksissa valittu pelkästään mp3-ääni, vai mistä tuo PCM-äänen puuttuminen johtuisi.
     
  6. Jari11

    Jari11 Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En löydä Pinnaclesta paikkaa, missä äänen asetuksia voi tuolla tapaa säätää. Laitan tähän heidän asiakaspalvelun vastauksen (josta jouduin maksamaan 30 dollaria):

    With regards to your inquiry are you using a capture device such as dazzle in capturing the video file from your camcorder. Technically studio software needs this device to get the video from the source this is to avoid problem in the file compression and to be recognize by the software. Hope to advise accordingly and we would love to hear from you again.

    Lähetin lisäkysymyksen, mutta he eivät ole vastanneet.

    Eli tuon mukaan kun kopion videoita kamerastani, silloin pitäisi tehdä jotain. Niitä videoita ei ole enää kamerassani, koska muistikorttia pitää tyhjentää välillä.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,791
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Olipa todella tyhjänpäiväinen vastaus ja miten on mahdollista, että siitä piti vielä maksaa? Tuo vastaushan liittyy analogisen videon digitoimiseen. Tuo "dazzle" on juuri tuollainen videokaappari, jolla analogisen kameran tai VHS-nauhurin kuva ja ääni muutetaan digitaaliseksi ja tallennetaan tietokoneelle.
    http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/products/dazzle/dvd-recorder-hd/

    Tämä alla oleva linkki löytyi Googlella Pinnacle Studio 15:n kohdalta, mutta varmaan sitä voi soveltaen kokeilla myös uudemman version kanssa.
    http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Troubleshooting/en214049
     
  8. Jari11

    Jari11 Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ilmainen tukiaika oli mennyt umpeen.
    Olen itsekin löytänyt tuon saman Troubleshooting linkin. Ei siitä ollut apua. Kiitos kuitenkin.
    Nyt sain toisen vastauksen Pinnaclelta. Kyllä he ovat sitä mieltä että dazzle on ratkaisu:

    We have two ways that we can use for the video file to be recognize by the studio software.
    1. To use the dazzle device which i have mentioned from my previous mail or
    2. To convert the video file as an mpeg or avi with the use of a third party software before loading it up to studio.

    Tietääko kukaan mitä Pinnacle tuolla dazzlella tarkoittaa?
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,791
    Kiitokset:
    466
    Pisteet:
    143
    Minun varmaan pitäisi lopettaa arvaaminen, kun en ko. ohjelmaa tunne. Näyttää kuitenkin, että video- ja ääniasetuksiin pääsee ylärivin Setup-painikkeella ja valitsemalla sitten Project Preferences.


    Toinen lähestymistapa voisi olla muuttaa kameran asetuksista äänikoodekkiksi aac, kuvata lyhyt klippi ja kokeilla, kuuluuko ääni nyt.

    Kai ne tarkoittaa tuota videokaapparia, johon edellä jo linkkasinkin.
    http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/products/dazzle/dvd-recorder-hd/
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2291/djttf/Pinnacle-Dazzle-Video-Creator-Platinum-HD
    Tuo on siis tarkoitettu analogisen videon digitointiin eikä siitä ole mitään apua digitaalisen videon siirrossa tietokoneelle.

    Jään kanssasi odottamaan, että joku Pinnaclen käyttäjä keksisi ratkaisun ongelmaasi.
     
  10. Jari11

    Jari11 Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuo on vanha video, Pinnacle näyttää aivan erilaiselta nykyään.

    En usko että ratkaisua löytyy muuta kuin nuo kaksi, mitkä Pinnaclen asiakaspalvelu kirjoitti. Niistä konvertointi taitaa olla paras tapa. Onneksi minulla on paljon clippejä, joissa en tarvitse ääntä.

    Jos joku voi vinkata hyvän konvertointi-ohjelman, olen kiitollinen.
     
  11. Jari11

    Jari11 Newbie

    Liittynyt:
    22.08.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Löysin hyvän ratkaisun ongelmaan. Konvertoin videot Any Video Converterilla. Mutta en konvertoi niitä videoksi, vaan audioksi. Näin voin käyttää alkuperäistä videoclippiä. Äänen vielä parannan äänenkäsittelyohjelmalla iZotope (tuli Pinnaclen kylkiäisenä).
     

Jaa tämä sivu