1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys pingi

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi omppu123422222222 20.11.2017.

  1. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    moi. minulla on dna joku super 4g ja wlanilla tplinkkin joku matka wlani. kuukausi sitten pingi on ollut jotain 20, mutta kuukauden sisään pingi on alkanut olemaan 100-300. ja se on ihan pirun rasittavaa jos pelaa esim cs
     
  2.  
  3. Zhark

    Zhark Regular member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    322
    Kiitokset:
    37
    Pisteet:
    38
    4G kanssa joudut valitettavasti totuttelemaan tuohon pingin hyppimiseen. Jos haluat nopeuden ja pingin vaihtelun kuriin niin ainoa vaihtoehto on hommata kiinteä liittymä, jos sellaisen järkevään hintaan saa asuinpaikkaasi
     
  4. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    mitäs eroa kiinteällä ja tuolla 4g on?
     
  5. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,779
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Kiinteä tulee valokuitua tai kaapelia pitkin. Siihen verkon ruuhkaisuus ja tai liikenteen kuormitus ja kenttävoimakkuus ei vaikuta.
    Siinä mobiililiikenteen ongelmat lyhykäisesti ja siksi se on hyvin epäkiitollinen pelaamiseen, koska hidas ja vaihteleva ping ja välillä ruuhkaa liikenteessä.
     
  6. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    eli jos ostaisi vaikka sellaisen asuksen reitittimen missä wlan ja ethernet portti ja vetäisi kaapelia pitkin sen tietokoneeseen ja netille/dnalle ei tarvitse tehdä mitää?
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,779
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Enpä tiedä, ymmärsinkö sinua nyt ollenkaan.
    Muuttaaksesi asian, sinun pitää tehdä sopimus palvelutarjoajan kanssa laajakaistayhteydestä ja luopua tuosta 4G yhteydestä.

    Ymmärsin viestisi niin, että aiot kuitenkin käyttää tuota 4G yhteyttä reitittimen kautta. Ihan sama minkä kautta sitä käytät jos se kuitenkin on mobiiliyhteys, ei mikään muutu nykyiseen.
     
  8. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Siis pitääkö minun tehdä uusi ns liittymä ja sitte langallisesti tietokoneseen vai miten ja olen huomannut ettei tuo netti toimi oikein edes internet selailussa
     
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,779
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Yritän vielä kerran vääntää tätä ymmärrettävään muotoon.

    Sinun nykyinen yhteys on 4G yhteys eli mobiiliyhteys, joka on ongelmallinen Pingin hitauden takia, siihen vaikuttaa verkon ruuhkaisuus eri vuorokauden aikoina, samaten ongelmia voi olla kenttävoimakkuuden kanssa.
    4G yhteys on langaton, mutta sitä ei pidä sekoittaa Wlan yhteyteen.

    Kiinteä yhteys on valokuidulla, kaapelilla tai vanhaa tekniikkaa käyttäen puhelinlinjalla, joka on tuotu kotiin asti.
    Tätä yhteyttä voidaan käyttää joko langallisena tai langattomana yhteytenä. Tämän liittymän etu on hyvä (nopea) ping, tähän verkkoon ei ruuhkaisuus vaikuta ruuhkaiaikoina.

    Ei siis pidä sekoittaa 4G mobiiliyhteyttä laajakaistalla toteutettuun langalliseen tai langattomaan verkkoon, ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

    Jos haluat luopua tuosta 4G verkosta, sinun pitää tehdä palveluntuottajan kanssa uusi sopimus tuosta laajakaistayhteydestä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2017
  10. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Kiitos nyt ymmärsin
     
  11. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Kysyin iskältäni tuota juttua niin se sanoin ettei tänne tennilään tule valokuitua ja sitten se sanoi ettei noi puhelin langoilla saa kun 1gigan nettiä
     
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,779
    Kiitokset:
    450
    Pisteet:
    93
    Operaattorien sivulta voi tarkistaa osoitteen perusteella, mitä yhteyksiä pystyvät tarjoamaan teille.
    Tarkoitit varmaan tuolla puhelinlankayhteydellä 1megaa (eikä gigaa, koska siihen se ei pysty), kyllä sillä 1megaa nopeampaan yhteyteen yleensä päästään, riippuen operaattorin tarjonnasta.

    Jos ei muita yhteyksiä saa, niin sitten on tyytyminen mobiiliyhteyteen ja sen ongelmiin. Suurempien keskusten ulkopuolella on hyvin usein tuo tilanne.
     
  13. omppu123422222222

    omppu123422222222 Newbie

    Liittynyt:
    15.11.2017
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Siellä ei ollut kuin jotain tuplakaista 5 (dsl)
     

Jaa tämä sivu