1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pientä tökkimistä ja viivettä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi RatCon 12.02.2015.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kun kirjoitan esimerkiksi tätä, teksti ilmestyy alkuun normaalisti ja vaikka näpytän lisää niin kirjainten ilmestyminen pysähtyy kahdeksi sekunniksi, ja jatkuu taas. Tämä on siis toistuvaa. Samoin youtuben kaltaiset videolinkit (esim. iltalehden nettisivuilla) töksähtää sekunniksi aina vähän väliä. Ääni kyllä kuuluu normaalisti.

    Selaimena Opera, mutta samaa tapahtuu Chromella.

    Raudasta ei johdu, kyseessä i5-2500, 8Gt, SSD, 280X
    Windows ja selain SSD:llä (Crucial), joka on ostettu muutama kuukaus sitten. Tökkiminen alkoi tässä viikko takaperin. Päivitykset ok, niin windows kuin Opera.

    E:
    Tosiaan, myös scrollaamisessa tapahtuu tökkäystä, samoin kun sulkee välilehtiä, niin klikkauksen jälkeen 1-2 sekuntia menee ennenkuin sivu sulkeutuu. Ennen sai klik, klik, klik sulkea välilehdet pois.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2015
  2.  
  3. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Kuullostaa samalta oireelta kuin itsellä oli taannoin.
    Vika oli viallisessa usb-hubissa, jossa oli näppis ja hiiri kiinni.
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Suoraan emon liitännöissä, mutta se ei oikeen selitä miks videot tökkii samanlailla jos näppiks lagittais.
     
  5. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Luin hätäisesti, en hokannut tuota videon tökkimistä.

    Ati hotkey poller? Päällä vai pois?
    Sehän tunnetusti tekee lagia joissain kookoonpanoissa.
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Mikä ? Missä ?

    E:
    Lisäinfona myös, että giffit pätkii myös samanlailla. Tuntuu että joka 5s kohdalla tökkää sekunniksi. Muutenkin giffit latautuu hitaammin kuin aikaisemmin.

    Ja malwarebytesin ajoin toissapäivänä, ei mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2015
  7. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,262
    Kiitokset:
    334
    Pisteet:
    93
    Tuolla yhdellä kaverilla on ollut samat oireet, 15$ näyttiksellä, näyttiksen vaihto ja ajurien uudelleen asennus auttoi.
     
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kuule, sun ei tarvitse vastata mun ketjuihin. 15$ näyttis ja 280X on hieman eri asia.
     
  9. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Näyttiksen perusteella arvelin että saattaisi olla tuo hotkey palvelu.
    ....services.msc
    Näkyy siellä jos on moinen ominaisuus.

    Edit: taitaa olla tänäpäivänä nimellä "AMD External Events Utility".
    Kokeiles pysäyttää se palvelu
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2015
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Client ja Service löytyy, ei utility.
     
  11. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,262
    Kiitokset:
    334
    Pisteet:
    93
    Jos vilpitön apu ei kelpaa, niin ei sitten. 15$ ja 500$ näyttisten toimintaperiaate on kuitenkin sama. Oireet olivat samat 1-1: een.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Miten näyttis liittyy mitenkään videon tai giffin tökkimiseen ? Pelit pyörii täydellisesti, mutta eeeei pakko se näyttiksessä olla vika. Tää sun vilpitön apus on lähinnä saivartelua sekä avautumista. Ja hyvä, hyvä että tajusit ettei apusi kelpaa.
     
  13. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Tökkiikö jos asentaa selaimen toiselle kovolle tai "portablena" usb tikulle?
    Onko vaikutusta jos selaimen asetuksista ottaa laitteistokiihdytyksen pois?
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2015
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Mielenkiintoista sinänsä, että kokeilin asentaa Firefoxin (jota ei ennen tällä koneella ollut) ja näyttäis toimivan vähän paremmin. Ainakaan youtube videot ei enää nyi yhtään, pitää tutkia tarkemmin vielä onko vika nyt pelkästään Operan käytössä. Nimittäin samalle SSD:lle asensin firefoxin.
     
  15. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Hmm...
    Kokeilitkos että oliko sillä laitteistokiihdytyksen pois laitolla mitään vaikutusta?
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    No testasin vasta nyt (Operalla), mutta sama tökkiminen jatkui. Ehkä vähän myöhemmin, kun aikaisemmin tökkäs joka viides sekunti, niin nyt joka kahdeksas (lonkalta arvio).

    Firefox näyttäis pelittävän paremmin jostain syystä.
     
  17. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
    Sangen mielenkiintoista.
    Joku 'chrome johdannainen' koodinpätkä siellä taitaa sotia sinun kokoonpanon kanssa jos kerran firefoksi pelaa.
    (eikös opera pyöri tätänykyä chromen moottorilla?)
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Toi saattais selittää kyllä jotain ?
    Esimerkiks firefoxilla typot häviää kokonaan, nimittäin ton tökkimisen takia saan korjata kymmenkunta typoa tämänkin pituisesta viestistä. Firefoxilla toimii ok.
     
  19. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kokeile ladata ns. puhdas profiili Chromeen tai Operaan. Jos olisi joku lisäosa kyseessä mikä tuota tökkimistä aiheuttaa. Muuten vaikuttaa aika mystiseltä ongelmalta. Samantapaisia mystisiä vikoja on kyllä välillä Firefoxin betassakin jota itse käyttelen. Poistuvat yleensä yhtä nopeasti kuin ilmaantuvatkin (uusi ff betaversio tulee melkein kerran viikossa). Esim. tässä 36 version betassa koko selain menee satunnaisesti täysin jumiin ~30 sekunnin ajaksi ja sitten toimii taas normaalisti. Tapahtuu yleensä kun välilehtiä availee ja sulkee nopeasti.

    https://support.google.com/chrome/answer/142059
    http://acidx.net/wordpress/2012/08/temporarily-running-opera-with-a-clean-profile/
     
  20. ugge

    ugge Regular member

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    1,146
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    48
  21. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Firefoxin kohdalla selain ainakin lataa rekisterin kautta/tms. jo olemassaolevan profiilin vaikka on kuinka portable versio käytössä tai asennat sen uudelleen koneeseen. Tietysti tuo uusi profiili/portable versiokaan ei välttämättä ota pois käytöstä järjestelmään asennettuja selaimen lisäosia (flash/java/tms.) vaan ne kummittelevat puhtaissakin selaimien asennuksissa valmiina.

    E: Yksi mikä tuli myös mieleen, niin joku antivirus-/palomuuriohjelmisto voisi jotenkin haitata selaimen muistinhallintaa/väliaikaisten tiedostojen poistoa/luontia. Osa niistä vahtii vähän turhankin tehokkaasti mitä ohjelmat puuhailevat.
    E2: Suorita... -ruutuun msconfig ja Ohjelmat -välilehdeltä kaikista ruksit pois. Sitten reboottia ja yksi kerrallaan käynnistelet softia kunnes alkaa tökkimään. Palveluissa (services.msc) voi myös olla piilossa jotain kolmannen osapuolen softia.
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2015

Jaa tämä sivu