1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Peruspöytäkoneen päivittäminen pieneen pelikäyttöön

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi aimbuster 02.06.2015.

  1. aimbuster

    aimbuster Newbie

    Liittynyt:
    02.06.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tervehdys. Ostin viime syksynä Jimm's:ltä pakettinuhapumpun (http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/77603) peruskotikäyttöön sillä ajatuksella, että koska tietokonepelaamiseni oli vuosikaudet ollut vähäistä, en tulisi jatkossakaan tarvitsemaan pelikelpoista myllyä. Sittemmin olen kuitenkin ryhdistäytynyt pelaamaan hiukan aktiivisemmin Counter-Strike: Global Offensivea, ja vaikka kyseinen masiina suoriutuu tehtävästä sinänsä kelvollisesti, tippuu FPS tiukoissa paikoissa vähän turhan matalaksi.

    Kysymys kuuluu, saisiko tuollaisesta pakettikoneesta PIENELLÄ taloudellisella panostuksella sellaista pelikoneen raakiletta, jolla CS:GO pyörisi stabiilisti esimerkiksi ~70-100 FPS:n taajuudella? Tällä hetkellä FPS-luvut ovat 5 vs. 5-peleissä 30-60 hujakoilla, ja ongelmat liittyvät "aallonpohjiin" varsinkin ampumistilanteissa ja savukranaattien lähistöllä. Käytännössä kyseeseen tulisi todennäköisesti prosessori-näytönohjain-kombon päivitys tavalla tai toisella. Riittäisikö pelkkä ulkoinen näytönohjain vai onko prosessori ko. pelin kohdalla pullonkaula? En pelaa muita pelejä eikä sellaista ole näköpiirissä, joten mainitsemani vaatimustaso on riittävä.

    Lyhyesti: Haussa siis minimaalinen taloudellinen panostus, jolla CS:GO pyörisi ilman FPS-droppeja esimerkiksi FPS:llä 70-100.

    Kiitos etukäteen siltä varalta, että joku vaivautuu lainaamaan asiantuntemustaan.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,510
    Kiitokset:
    2,666
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 02.06.2015
  4. aimbuster

    aimbuster Newbie

    Liittynyt:
    02.06.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asia selvä, kiitoksia. Jatkokysymyksenä vielä: löytyisikö äkkiseltään koneeseen sopivaa näytönohjainta, joka olisi tehoiltaan ja hinnaltaan noiden mainittujen välissä, esimerkiksi alle 100 euroa?

    Edit: Entä onko mainitsemassani tilanteessa yleensä ottaen selkeitä rajoituksia esimerkiksi sen suhteen, millainen näytönohjaimen on oltava? Toki siis sen ohella, että näyttiksen tulee olla emon kanssa yhteensopiva.

    Edit2: Esimerkiksi tällainen lienee vaihtoehto (?): http://murobbs.muropaketti.com/threads/asus-gtx-560-ti-2x2gb-ddr3-rauma.1222095/
     
    Viimeksi muokattu: 03.06.2015
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,510
    Kiitokset:
    2,666
    Pisteet:
    223
  6. aimbuster

    aimbuster Newbie

    Liittynyt:
    02.06.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Aivan. Kiitän kauniisti.
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Älä sulje ketjua vielä.
    Tuo prossu on valitettavasti niin pientä ja vanhaa sarjaa ettei tuolla duol-parituksella jota wwallu esittää saa tehoja
    ( suositus olis HD 6450 mikä on tyhjänpäiväinen räpytin)

    Eli käytettyä ATI-korttia vaanimaan , mutta tarvittais pikkusen tietoa emosta ja powerista , otatko kyljen auki ja katot silmällä ?
    Radeon sentähden ettei ajurit vedä umpisolmuun
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,510
    Kiitokset:
    2,666
    Pisteet:
    223
    Tulipahan melkein mokailtua. Onneksi nuoremmat ja virkeämmät oikaisevat pahimmat töppäilyt. Toki tuo r7 250 olisi yksinäänkin integroitua tehokkaampi, että ei se hukkaan menisi.

    Yksi helppo tapa saada tuohon puhtia lisää olisi vaihtaa muistit. Eli tällaiset: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_16_533&products_id=55246. Mitäkähän lie Jimmsillä mietitty kun on tungettu 1333MHz:n muistit APU -pakettiin?
     
  9. aimbuster

    aimbuster Newbie

    Liittynyt:
    02.06.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Enpä ehtinyt hätiköityjä ratkaisuja vielä tekemään, no harm done! Nappasin kyljen auki, seuraavaa tuli vastaan. Emo on Asus A55BM-E PCIe 3.0-väylällä, poweri SilverStone SST-ST40F-ES 400 W. Huikatkaa jos lisää speksejä kaivataan.
     
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tuolla sinun powerillasi ei paljon riehuta , malli käytetystä http://murobbs.muropaketti.com/threads/m-2x4gb-kingston-1600mhz-hd-7790-2gb-oc.1142527/ kuvausta tuosta kapineesta http://geizhals.eu/gigabyte-radeon-....html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu tuo on semmoinen välimalli joita on vähän liikkeellä

    Uutena tälläistä http://geizhals.eu/asus-r7250x-2gd5....html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu
    Suomalaiset valikoimat näille vähäwirtasille näyttää huonoilta , mutta sinulle max 1 x6-pin PCI-E virta, vähintään 2GB / GDDR5 muistia, melko pieni koko ja sopiva hinta.

    Jos silmään sattuu jotain niin pistä sivulle, kysy kaikesta, ei tämä oikeastaan ole mikään pakko ostaa palsta
     
    aimbuster kiitti tästä.
  11. aimbuster

    aimbuster Newbie

    Liittynyt:
    02.06.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Selvä, ryhdyn katsastelemaan moisia. Ymmärsinkö nyt oikein, että integroidun kanssa parittaminen ei siis noilla vehkeillä onnistu?
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu