1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Peruskonepaketti 600-700€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi VisitorQ 01.04.2015.

  1. VisitorQ

    VisitorQ Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Saanko kasaamalla koneen paljon etua tähän valmispakettikoneeseen http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=126612

    Jos saan niin voisin ottaa ehdotuksia vastaan. Kone tulee pääasiassa valokuvien editointiin ja jos Cities:skyline sais kanssa pelattua:) Koneen budjetti 600-700€ (ei näyttöä)

    Tarvitsen kasauspalvelun, käyttöjärjestelmän, näppiksen ja hiiren. Ei kellotuksia. Kone mielellään Suomesta. Näyttö on erillisessä budjetisssa, joka on 150€. Siihen otetaan myös ehdotuksia vastaan.

    Budjetti?: 600-700€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä (käyttis siis esiasennettuna)
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Ei väliä koolla, mutta usb-portteja väh. kaksi etupaneelissa
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?:
    Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Mielellään ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Ilmeisesti ei mahdu järkevästi budjettiin
    Koneen käyttötarkoitus: Valokuvauseditointi (photoshop), Peleistä Cities: Skyline
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Hiiri ja näppis kuuluu budjettiin. ulostulo äänikortissa
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2015
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Jonkinlainen APU-setti voisi olla mahdollinen, mutta kun itse koneeseen jää käytettäväksi jotakin 500 euroa, eipä sillä kovin kummoista kasata. Emoa ja poweriahan tuossa paketissa ei ole mainittu, joten niistä kannattaa kysyä ennen ostopäätöstä. Lisäksi tuplaydinprossu on aina tuplaydinprossu, mutta senhän saa vaihdettua myöhemminkin jos tuntuu että ei riitä.

    Näyttö tästä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=120286.
     
  4. VisitorQ

    VisitorQ Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kiitos vastauksesta. Paljonko tarvitsee laittaa lisää, että saa edes jonkinmoisen paketin noihin käyttötarkoituksiin? Mitään pelikonetta en sinäänsä tarvitse, kun ei toi Skylines vissiin tarvitse mitään älyttömän tykkiä konetta.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    [​IMG]

    Nyysin RatConin aiemmin linkkaaman paketin kun en sattuneesta syystä pääse itse kasaamaan (plagiointihan on imartelua joten tuskin tuo suuttuu). Kannattaisi varmaan ostaa ennemmin tuo kuin mainitsemasi paketti - hintakin menee seitsemään
    sataan kun ottaa SSD:n pois ja asentaa windowsin itse (pelkkää nextin hakkaamista).

    Edit: Wlanlappunen joutaa pois myöskin. Sen hinnalla Logitech mk120 näppis-hiiripaketti.
     
    VisitorQ kiitti tästä.
  6. VisitorQ

    VisitorQ Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Vaikuttaa hyvältä. Onko toi käyttiksen asentaminen itse tohon SDD:hen jotenkin haastavaa? (sori tyhmä kysymys:)) Kerran toi SDD maksaa ton 60€ niin eikös se käyttis kannata siihen asentaa?
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2015
  7. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Kannattaa, eikä vaadi mitään erityistä tavalliselle kovalevylle asentamiseen nähden.
     
    VisitorQ kiitti tästä.
  8. VisitorQ

    VisitorQ Member

    Liittynyt:
    31.03.2015
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kiitos! Tällä paketilla taidan mennä eteenpäin.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Sellainen huomio että kovalevy kannattaa irrottaa windowsin asennuksen ajaksi. Silloin koko roska menee SSD:lle.
     
    Axu_ kiitti tästä.
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Joo tämä aina asennuksessa. Windows sekoilee joskus ja asentaa boottifiluja toiselle levylle, jos niitä on kytkettynä useampia asennuksen aikana. Sitten ihmetellään, kun yksi datalevy puuttuu koneesta ja käyttis ei toimi. :D
     
  11. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Mikään ei tietysti oo mahdotonta kun on koneista kyse, mutta en oo yhtään kertaa törmänny tuohon tilanteeseen. Windowseja on kuitenkin tullu asennettua yks jos toinenkin. Ehkä pientä vikaa voi olla myös asentajassa itsessään kun on noin päässyt käymään?

    Toki tuo muiden levyjen irroittaminen on varmin tapa säästyä tärkeiden tiedostojen formatoinnilta, mutta en näkis tuota mitenkään pakollisena toimenpiteenä.
     
  12. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    En minäkään usein ja useita kertoja eri käyttiksiä on tullut asennettua. Pari kertaa kuitenkin törmännyt siihen, että Windows ei käynnisty ilman, että joku datalevy on kytkettynä.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Minulle on noinkin päässyt käymään. Sehän on windowsin ominaisuus että se asentaa jotakin tauhkaa sinne missä on eniten tilaa.
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,325
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Mikäli vanhalla levyllä on Windows asennus, niin uuden levyn boot-osion kanssa voi tulla sekaannuksia vanhaan. Tämän tyyppisiä ongelmia muistaakseni täällä on esiintynyt.
    En tiedä johtuuko asentajasta tai mistä, mutta jos ei ole kun yksi levy paikoillaan asennuksen aikana, niin ei tule tätä ongelmaa, eikä pelkoa siitä, että tuhoaa toisen levyn tietoja vahingossa.
     
  15. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,394
    Kiitokset:
    103
    Pisteet:
    143
    Vaikken pakettikoneita kannatakkaan niin nyt mennään ehdotuksissa metsään. Tuo pakettikone kun on nopeampi kuin tuo ehdotettu kasattava kone. Tuplaydin vs neliydin keskustelu ei toimi AMD:n ja Intelin välillä. Raakana yleistyksenä voidaan ottaa että kaksi Intel ydintä vastaa neljää ydintä kun puhutaan FX prossusta. Sitten ku huomioidaan vielä nopeusero Intelin hyväksi niin 150€ "neliydin" APU:sta on karmea hinta. Katastrofaalinen hinta se on siinä vaiheessa kun mietitään millaisen FX prossun saisi samaan hintaan.
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Samaan hintaan ei saa minkäänlaista FX-prossua näytönohjaimella.
     
  17. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    tarjous FX4300+joku kuppainen kyllä onnistunee, mutta näyttis ei olisi häävi kyllä... ja hyvät am3+ emot kalliimpia vrt fm2+, sekä myöskään emoja ei olisi matx kokoluokassa oikeastaan, hyviä ainakaan
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tämän helvetin paskan AMD:n hinta näytönohjaimen kanssa on 150e (koska APU).
    Kuinkas hyvän yhdistelmän meinaat saada 4130 + GTX 750 ?
    Kumpikohan voittaa pelitehoissa ?

    Aivan. Se paska AMD vetää 2-0 pelikäytössä. Sais olla vähintään Ti malli tosta 750:stä ennenkuin kandeis edes harkita. Muista puutteista puhumattakaan, huono kotelo, SSD:tä ei ole vaan se on epätoivonen SSD+HDD viritelmä. Ja prossulle tietenkin vakiocooleria. Ja tätä suosittelet ? Ei tod.

    Ja mites se WLAN ? Ei näy pakettikoneessa. Jee, tosi hyvä hei.

    Tommoseen 7850K taas pystyy:
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2015
  19. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,394
    Kiitokset:
    103
    Pisteet:
    143
    Se ei muuta sitä tosiasiaa, että tuo ehdotettu APU on todella heikko prosessoriteholtaan ja ylihintainen.
    Tuo AMD:n prossu on todellakin paska. Siinä olet oikeassa. 720p pelaaminen ei taatusti kiinnosta ketään vuonna 2015.

    GTX 750 on tehoiltaan ihan kohtuullinen.
    http://www.anandtech.com/show/7764/the-nvidia-geforce-gtx-750-ti-and-gtx-750-review-maxwell/14
    Tehot riittää helposti toivottuun peliin.

    Ehdotettu pakettikone on jokatapauksessa tehokkaampi. Tehkää kasattu kone joka tehoiltaan vastaa tuota pakettikonetta niin valitaan sellainen. Neliydin APU on roskaa eikä 150€ hintalappua voi sille mitenkään oikeuttaa.
     
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,014
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Riittää, kun vertailussa käytetään aivan muuta kuin tuplaydintä. Et siis voi verrata suoraan tähän settiin.

    Lisäksi perustat yhteen linkkiin ettei 7850K pärjää kuin 720p pelaamisessa. Haluutko 1080p peliä ? Tosta:

    Hyvin riittää, itse tietenkään et halunnu tätä myöntää tai kaivaa.
    Hyvin tää roska näyttää pelaavan, ei mitään ongelmaa BF4
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Kakka ja kakka:

    [​IMG]

    HT auttaa parhaimmillaan 40 prosenttia, joten tuo pakettikoneen i3 on optimaalisessa tilanteessa CPU-tehoiltaan rahtusen parempi, mutta isoa eroa noiden välille ei saa sitten millään. Lisäksi i3 vaatii erillisnäyttiksen kevyeenkin pelaamiseen.

    Kun APU-setti riittää kysyjän tarpeiseen enemmän kuin hyvin, voidaan katsoa muutakin kokonaisuutta. Pakettikoneesta löytyy Asuksen halvin emolevy (mallia ei ole iljetty edes kertoa) ja poweri on varmuudella jokin Timbuktun insinööriosaamisen kruununjalokivi. Kotelo vaikuttaisi olevan ihan perus peltiritilä, mutta siitäkään ei tiedä mitä virityksiä sisältä paljastuu (olettaen että sen saa avata). Eikä edes SSD:tä. Joten ei todellakaan tuota, vaikka meinasin itsekin sanoa että sen kun ostat. Onneksi järkiinnyin.
     

Jaa tämä sivu