1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikonetta, n. 1500e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jonihh 15.02.2017.

  1. jonihh

    jonihh Member

    Liittynyt:
    28.12.2014
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Budjetti?: 1500-1600e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?:
    Kotelon koko: Tavallinen
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Yksinkertainen ja tyylikäs, esim. Fractal Design Define R5 miellyttää silmää
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mahdollisimman hiljainen, tulee olemaan päällä pitkiä aikoja
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä, jos siitä hyötyy oikeasti
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (CSGO, OW, H1Z1, Witcher, yms.) ja striimata mm. CSGOta myös, normaali netinkäyttö, musiikin kuuntelu yms.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: -
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    jonihh kiitti tästä.
  4. jonihh

    jonihh Member

    Liittynyt:
    28.12.2014
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Itellä on Gigabyte ja tykkään kovasti, nopea ja käytännössä äänetön. Kuitenkin kaikki 1070:t on hyviä, joten kovin kummoista lisähintaa ei kannata maksaa.

    Vielä varoitus noista prossuista. Näyttäisi siltä että tämän http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Core-i7-6900K-8x-3-30GHz-So-2011-3-WOF_1042107.html tason prossun saan ensi kuussa reilusti 7700k:ta halvemmalla.

    Edit: Tai suunnilleen 7700k:n hintoihin taitaa mennä kun tarkemmin räknää.
     
    jonihh kiitti tästä.
  6. jonihh

    jonihh Member

    Liittynyt:
    28.12.2014
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kaippa sitä sitten kuukauden odottelee vielä jos kerta tuon hinta onpi tippumassa varmasti
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
  8. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Ei varmasti noilla kelloilla pelatessa pärjää i7-7700k:lle jossa isommat kellot +0,6GHz (pelit kun ymmärtää niiden päälle). Ja tuon AMD:n suomihinta n.300-350€, jenkkihinnat kun on aina verottomia. Toki voi odottaa...
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    No kuule 1500 maksais 229$ ja 6-core /12-thread. Hassua ettei edellisvuosina sun mukaan Ghz:llä ollut väliä, kun AMD vs Ivy Bridge:stä puhuttiin. Nyt näköjään onkin.
     
  10. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,036
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Varmasti tuo 1400x häviää 7700k:lle vakiona. Tuossa kuitenkin on XFR-ominaisuus jolla kellot saa ylös. Itteä ei ainakaan kiinnosta häviääkö 7700k:lle kellotettunakin, jos hinnassa on 100-150e ero amd:n hyväksi :)

    e: ja jos tuohon 199 dollarin hintaan mätkäsee 24% alvin niin sillonkin hinta jää noin 250e.
    Tosin alkuhuumassa voi olla että hinnat ovat korkeammalla
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Ryyseni kellottaa itte ittensä. Macho päälle niin eiköhän tuo ole silläkin saralla 7700k:n tasolla.
     
  12. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Vain 3,9GHz: iin asti.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Mistä tuo tiedonjyvä tipahti?
     
  14. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    AMD itse ilmoittaa 3,5GHz->3,9GHz.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    3,5 peruskellot, turbo 3,9. XFR:llä pitäisi tulla vielä tuon päälle niin paljon kuin lämmöt mahdollistaa. Pianhan tuo selviää miten hyvin kulkee.
     
  16. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    AMD on vain nimennyt kellottelun uudelleen ja kyllähän Intelliäkin voi kellottaa.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Madaltaa vaan kynnystä monilla jos kone hoitaa kellottelut omin päin.
     
  18. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Aivan samoin toimii Intellin turboboost, ei tuossa ole mitään uutta, kun kerran kuitenkin ilmoittaa 3,5-3,9GHx.
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    On siinä tuon lisäksi xfr 3,9+. Mielenkiinnolla odotella mitä tuo plussa hyvällä jäähyllä tarkoittaa.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Tuskin sentään +GigaHertzin nostoja mitä vanhemmilla amd:n vehkeillä. Tai mistäpä tuotakaan vielä tietää. Skylakella kyllä jarraa mikäli haetaan maksimeja, aika pieni on nostovara ottaen huomioon kunnon testauksen (rasituksen). Onko sitten lätkäisty jo tehtaalla sellaiset kellot että nostovara loppuu.
     
  21. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Niin että osaa säädellä kertoimet ja voltit yms. itsekseen? Ja kaikki yksilöt menee samoilla spekseillä, ilman yksilöeroja? Kenties oppiva prossu?
     

Jaa tämä sivu