1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Ferti 28.01.2015.

  1. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Olisi uusi pelikone hakusessa.

    Budjetti?:
    2000€ Saa olla allekkin.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä, jos ei saa kopioitua Win 7 uuteen koneeseen lisenssi tarran avulla, että toimi uudessa ja vanhassa.
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Tumma
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Keski Hiljainen
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä jos kasattuna
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Blu-Ray
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä ja perinteisen
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Star Citizen mahdollisimman hyvin pelin tässä vaiheessa.)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Kyllä (Näyttö)
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    Jos jotenkin järkevä yhdistelmä niin jimm´s olisi "tarjous" AMD R9 sarjan ostajalle star Citizen alus kylkijäiseksi.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Klassinen onko pakko käyttää kaikki rahat heti?

    AMD vai Intel? Nvidia ei ainakaan koska Star Citizen ja DP tarkkuudesta voi olla hyötyy.
     
  4. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei ole käyttää, mutta ajatuksena olisi että kolme vuotta menisi kohtuu koneena ja sitten vasta uuden perään haikailisi, Enpä osaa muutenkaan päivittää koneen komponetteja palikka tasolla. Nyt tosiaan mennään kannettavalla (R780) joka on tullut tiensä päähän jo jonkun aikaa
     
  5. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Toisaalta niin, kyllä siihen palikoiden vaihteluun myös voisi perehtyä, Riippuen tietenkin siitä kuinka innokasta porukkaa täälä on vastamaan sitten joskus tyhmiin kysymyksiin :)
    Ja vaikka AMD
     
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ferti kiitti tästä.
  8. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ajaJako tosta kortista, ymmärrän koneen kasaamisesta yhtä paljon, kun pässi tähdistä. Yksitäisten palikoiden liittäminen suurempaan kokonaisuuteen on itsellä Lego tasolla. Uros liitin naarasliittimeen ja mieluusti vielä ettei saa väärin päin.

    Ja mikäs juttu tossa liivin koneessa on kun hinnasta on käytetty n.65%?
    En toki valita jos toi on hyvä kokonaisuus, tietenkään. :D
    Mikäs toi komponenttien kasaus ilman ohjelmia on?
    Ja toki tossa ei ole käyttöjärjestelmää.
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,116
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tuo kortti on iso ja pirun tehokas pelikortti , mutta kyse on tuosta AMD n Never Setle pelikuponki kampanjasta joka loppuu, siihen tarvitaan tuon kortin coodi jolla se voidaan aktivoida, mutta tuolta tuo kasaus tarkoittaa 2-3 viikon odottelua jonka jälkeen valmis kone on lähipostissa , eli kyse oli että tilaat koneen tuolta ja niiden aspa aktivoi nuo pelicoodit,
    Lisäksi pistän tähän lisää hintaa , tuonne on nyt tullut laatupovereita http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=120807
    Kuten jo RatCon ehti huomauttamaan tehokkaampaa emoa http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=46282 tämä olis tehokkaammalla piirisarjalla kuuluen ns " kevyet kellotusemot" luokitukseen
    Systemassa on hyvin huonot ja kalliit AM3+ emolevy valikoimat

    Voiko sinun vanhalla koneellasi polttaa DVD -asennus levyn Win7 http://www.huuto.net/kohteet/aito-windows-7-pro-lisenssimicrosoft-ja-64-bitasennuslevy/333196955
    kasia ei paljon kannata ja se tuleva kymppi on vielä vaiheessa
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Hyvää hintalaatusuhdetta hain. Komponenttien kasaus tarkottaa et ne pistää koneen kasaan. Käyttis läppärin pohjasta.

    Ihan tarkotuksella. Ei kelloteta jollon toi ei-evo piisaa hyvin. En maksais siitä 20 euroo ylimäärästä. Evon hinta noussu jostain syystä, luultavasti viedään käsistä.

    Ellei kellota tai pistä kahta näyttistä, en näe järkee hassata emoon tota M5A97:a enempää. Toki budjetti kestää vaikka millasen emon.
     
  12. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ajatuksena olisko sitten Intel parempi? Kummassa on enemmän vastinetta rahaoille? Taitaa mennä aikalailla tasan varmaan.. Oma budjetti vaan kasvoi alkuperäisestä suunnitelmista, kun varsinkin selasin juurikaan mitään ymmärtäneenä, valmiita konepaketteja. Tuli vastaan sellainen 1650€ kone ja google kertoi koneen ja star citizenin perusteella ettei kannata, ei pyöri. Synkäksi muuttui eilinen päivä. Toki tänään taas iloksi jos kerta vajaalla 1300€ kokoon panolla toimisi. Plus näytöllä. Toki herää kysymys, että kuinka paljon niissä valmis koneissa on hinnoissa ylimääristä?

    Ja saan poltettua tarpeen vaatiessa DVD kyllä
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,116
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Prossu jota voi kellottaa, jolloin harkitsisin EVO mallia aika paljon. Myöskin siksi, että tulevaisuudessa voi harmittaa jos kellotus tulee oleelliseksi. Budjetti on sen verran iso, että tämän takia se kannattaa ottaa. Tähän lisäksi myös parempi virransyöttö, joka on yksi osa yleistä luotettavuutta. Myös kun rauta käy vanhaksi, on EVO:n myynti huomattavasti helpompaa kuin normaalin.

    Tai jos emo siirtyy kakkoskoneeseen, tai mitä tahansa. Siinä mielessä se parikymppiä ei ole niin paljon. Itsellä nimittäin menee parikymppiä perjantaina biljardiin ja jukeboksiin heittämällä. Joskus jopa yhteen pitkävetoon.
     
    BPVest kiitti tästä.
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Intel vs AMD mut se on ton ketjun asia http://keskustelu.afterdawn.com/threads/satasen-prossut-ja-yleinen-amd-intel-ketju.235000/

    Star Citizen on vielä betassa. Valmiskoneissa ei ikinä oo mitään järkee tossa hintaluokassa.

    Asian voi nähdä noinki. Tosiaan budjetti sitä luokkaa et voi pistää Evonki. Ja FX-8350 jos huvittaa.
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,116
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Indeed, FX-8350 vois olla fiksumpi 290X:n kaverina.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  17. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Professional x64 Finnish http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/
    Tutustumista http://www.w7forums.com/threads/how-to-get-four-versions-of-windows-7-x64-from-one-dvd.2911/
    Kone tuohon http://code.kliu.org/misc/winisoutils/
    räpellykseen http://www.gohacking.com/use-windows-7-without-activation/

    Mitä tulee Intel vaihtoehtoon niin LGA 2011-3 maksaa ; emo+prossu+muisti = n tuhat
    Ilmaa löytyy http://www.jimms.fi/tuote/PG278Q tätä myytiin sata ale ja mahtavalla mainostuksella

    Tässä taas olis pelinäyttö http://www.jimms.fi/tuote/GB2488HSU-B1 mutta löytyy noita
     
    Ferti kiitti tästä.
  18. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No niin, kone meni tilaukseen. Eli Bitti kiitokset taas teille ja muutenkin afterdawnille.
    Toki jouduin tekemään pienen muutoksen SSD kanssa, kun ton mikä on ostoslistassa toimitus aika oli yli 50 arkipäivää.
    Ostin sitten KINGSTON V300 240GB SSD 450/450Mb/s 2.5" SATA3 tuskin metsään meni? niin toimitusajaksi tuli 16 arkipäivää
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    En tota suosittelis mut aika vähän vaihtoehtoja niissä joita heti saa.
     
  20. Ferti

    Ferti Member

    Liittynyt:
    24.06.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ehkä pikkasen väärä alue kysyä, mutta mutta mitenkäs kuules..

    Kävikin niinkin hassusti, että tilasin uuden ssd:n mallia crucial erikseen. Eli siirrän sen sitten tohon kasattuun koneeseen kuhan vaan saapuu ja siitä sen kingstonin emännän koneeseen. Onnistuuko win 7 asennus jotenkin usb kautta suoraan ssd:lle? Tarvittavat piuhat kyllä on ja crucial näkyy laitehallinnassa varaamattomana. Professional x64 Finnish on ladattanu .isona ja koneelta löytyy daemontools. Mitähän vielä siihen pitää olla ja kannattaako se osioida?
     
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,116
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Siis, asennat windowsin imagen usb tikulle tai DVD levylle, ja asennat ihan normaalisti. Kovalevy sekin on. Asennuksen jälkeen nappaat indeksoinnin ja automaattisen eheytyksen pois päältä:
    http://muropaketti.com/artikkelit/ssd-asemat/opas-nain-otat-ssd-aseman-kayttoon,3

    Itte asensin yhdelle osiolle, mutta jätin 60Gt osioimatta kokonaan. Esimerkiks jos kone sekoo, niin ompahan valmiiksi tilaa asentaa käyttis uusiks sinne.

    Toinen tapa on kaks lohkoa, jos sulla on esimerkiks origin ja siellä pelkästään battlefield. C: asemalle lykkäät 150Gt ja loput sille originille. Sekään ei hyödytä kuin nopeempaan latautumiseen, pelin FPS ei nouse juuri ollenkaan.
     
    Ferti kiitti tästä.

Jaa tämä sivu