1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone Suomesta 2000e!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Josse_Psz 18.05.2015.

  1. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Budjetti?: 1400-1600 euroa. Katto 2000e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: En
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: En
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei, vaan Suomesta ja mielellään samasta liikkeestä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Netin selailu, musiikin kuuntelu ja pelailu max settingseillä ja kaikki tämä samaan aikaan :p. Pelejä gta v, crysis ja bf4.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
    Muita vaatimuksia: core i7 4790k prossu ja gigabyte gtx 980 windforce 3x gpu ja hyvä virtalähde tohon 3 fanin näytönohjaimeen. 1tb kovo riittää.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2015
  2.  
  3. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Onko i7 4790k turha, koska en todennäköisesti ylikellota prossua? Olisiko Intel Xeon E3-1231 v3 parempi vaihtoehto?
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Tollasta:

    upload_2015-5-18_14-10-13.
    upload_2015-5-18_14-10-32.

    Gigabyteä en Systemalta löytänyt, mutta tuokin on ihan liian kallis. Kannattaisi tosiaankin katsella tulevat Radeonit ja uudet hinnat. 4790k on huono valinta kaikkeen käyttöön.
     
  5. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Pari euroa yli 2 tonnin ja valmiiksi kasattuna ja ajurit. Mielipiteitä? Ja vinkatkaa miten linkkaatte kuvat nätisti foorumin seinälle ;P
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
  7. olmura

    olmura Member

    Liittynyt:
    29.03.2009
    Viestejä:
    71
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Wwallun xeoni mielummin ku i7 jos et aio kellottaa ja säästetyt rahat taskuun tai johonkin muuhun osaan?
     
  8. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    120€ nextin painamisesta? Mitä v****a täällä tapahtuu :eek:
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Tämä on kyselystäsi tuolta ylhäältä.
    Nyt listasi sisältää käyttiksen ja asennuksen.
    Ei mielestäni tuota hintaa kannata maksaa käyttiksen asennuksesta, vaikka sisältää myös ajurien ja päivitysten asennuksen.

    EDIT: sisältyykö tuohon tosiaan Käyttöjärjestelmä + sen asennus ja ajurit ja päivitykset.
    Ei se sitten paha hinta ole.
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2015
  10. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    @S11l1 Joo, 120 euron asennuspalveluun ei tosiaan kuulu sitä n. 115 euron Windows-lisenssiä. Äly hoi.
     
  11. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Ei toi 10-15 euroa Windowsin asennuksesta ja ajurien päivittämisestä ole paha hinta xD.
     
  12. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    @Calade Katsos kun väsyneenä lukee niin ei huomaa kuin kauhian hinnan ja asennuspalvelun. Ei siitä tartte hernettä nenään kuitenkaan ottaa, ihmisiä täällä vain ollaan.

    Mutta on toi 15€:akin aika paljon siitä nextin painamisesta.
     
  13. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Aika on rahaa.
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Just siks kannattaa asentaa itse. Se sun konees seisoo kasausjonossa kunnes joku duunari saa sen asennettua. Vai, että asennat itse, saat osioida kovon itse eikä valmikks päin peetä osioituina. Ja Windowssin asennuksessa painetaan lähinnä Next painiketta.

    Jee.
     
  15. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Eiköhän se duunari joka tosiaan hihnalta noita kasaa ja asentaa osaa hommansa paremmin kuin minä, ensikertalainen? Teen omatkin duunit puolihuolimattomasti nopeammin ja paremmin kuin joku varovainen, rauhallinen työharjoittelija.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tuskin osaa ja vaikka osais, opettele. Varsinki osiointi on sellanen jossa jokasella tuntuu olevan oma mielipide.
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Hmmm... Se osiointikin on vähän niin ja näin.. Monikaan ei osioi kun ei nää järkeä. Omasta mielestä alle teran kovoja ei oo järkeä osioida. Tosin nyt on osioitu yks 500:nen mutta vaan siks että sain musaprojektit täysin erilleen...
     
  18. Josse_Psz

    Josse_Psz Member

    Liittynyt:
    18.05.2015
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Mitä osioinnilla edes pyritään saamaan aikaan?
     
  19. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Mitä milloinkin, itse en nää kotikäytössä siinä juuri mitään järkeä kun kansiot on keksitty. Mutta jos pelkää että jollakin firman asentajalla on pakkomielle osioida tyhjiä kiintolevyjä, niin voi kirjoittaa vaikka sinne tilauksen lisätietoihin että ei osioida. Niin helppoa se on kun tehdään eikä spekuloida.
     
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Haluatko että sulla on vain C: asema, jossa on kaikki ? Windows menee sököks ni siinähän sit oot.

    Vai...?

    C: asema käyttikselle ja ohjelmille
    D: asema peleille
    E: asema lefffoille ja muille kuville jne.

    Noiden lisäks voit jättää osioimatta 100-200Gt jos haluat, nimittäin pystyt lisäämään sen mihin tahansa osioon joka on samalla kovalevyllä. Eli osio on sama asia kuin tuossa vaikkapa D: tai E:

    Voin heittää sun kohdalles sopivampaa ohjeistusta jos kiinnostaa.
    Ja kyllä, koneen kasaaminen ei oo kovin riskialtista ellet omaa hallitsemattomia raivopuuskia. Silloinkin asennuksesta voinee maksaa, mutta windowssin asennuksesta ei.

    Miten asennat Windowssin osiomattomalle kovolle saanko kysyä ? Pakko sun on se C: osioida jos et tajunnut.

    Tossa nimenomaan puhuttiin windowssin asennuksesta, sekä siitä kannattaako siitä maksaa jos osiointi on "vaikein" kohta asennusta.
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2015
    BPVest kiitti tästä.
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jos on 1 kovo, siihen 2 osioo.

    Jos on 1 kovo ja pieni SSD, kovolle 2 osioo ja SSD:n voi jättää yhteen osioon.

    Jos on 1 kovo ja iso SSD (500 gigaa tai yli), molemmille 2 osioo.

    Syynä käyttis ja sen mahdollinen sekoominen.
     

Jaa tämä sivu