1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone+näyttö n 1500-1600e max

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi FinalEclipse 05.03.2012.

  1. FinalEclipse

    FinalEclipse Member

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro
    Uutta pelikonetta tarviisin (myös näyttö ja hiiri) budjetilla 1500-1600e maksimissaan, alle sen saa mennä myös. Tuossa alla on vähän pohjaa, mitä silent rigsistä katselin.
    Onko hyvä ja mitä parannusehdotuksia?

    =================================================================
    1 205,00 Intel Core i5-2500K, 4 x 3.30GHz, 95W, boxed
    2 21,90 TeamGroup Elite 4GB PC3-10667U CL9-9-9-24 (DDR3-1333)
    1 79,80 Western Digital Caviar Blue 500GB, SATA 6Gb/s
    1 45,00 Kokoamispalvelu yhden vuoden takuulla
    1 184,90 ASUS VE247H, 23.6"
    1 134,80 Cooler Master HAF 932 Advanced
    1 107,90 Super Flower Golden Green Modular 600W
    1 49,80 Logitech Gaming Mouse G500
    1 345,00 ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5
    1 189,80 ASUS P8Z68-V PRO/Gen3, Z68
    1 82,90 LG Electronics BH10LS30 BD-RW
    =================================================================
    Yhteishinta: 1468,70e

    Siinä nyt on näyttö myös mukana, mutta varmaan kannattaa jimssistä ostaa se näyttö erikseen, eikö (n 200e). Virtalähdekin taitaa olla turhan iso, mutta ei rigissä ollu pienempiä superkukka modulaareja?

    Ja ihan yleisestikkin, onko kuinka hyvä rigsistä ostaa, että onko kuinka pitkiä jonoja tai kestääkö siellä yleensä kuinka kauan sellaisten osien saanti, mitä ei ole varastossa? Vai olisiko järkevämpi ostaa suoraan jimssistä koko setti?

    Tuossa ei nyt ole käyttistä paketissa, koska en ole ihan varma haluanko win 7 64bittistä. Jo win7 32bittisen kanssa ollu säätämistä ja ongelmia vanhemman materiaalin kanssa niin pelottaa ajatellakin mitä helvettiä se voi olla 64bittisellä. Että onko se 64bittisen ottaminen kannattavaa, mitä hyötyä siitä on käytännössä? Niin, saa enemmän muistia, mutta onko siitä suuremmasta muistimäärästä näkyvää hyötyä (paketista tietty muistit vaihettava pienempiin, jos en ota 64bittistä)? Tai voiko 64bittinen ja 32bittinen mitenkään järkevästi elää rinnakkain?
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. GamerAce

    GamerAce Regular member

    Liittynyt:
    05.03.2011
    Viestejä:
    283
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Totta kai 64bit käyttis, muuten maksat turhasta kun 32bittinen tukee vaan ~3Gb keskusmuistia. Vista nyt olikin alunperin surkea mutta W7 oikein hyvä. Nykypäivän muistien hinnoilla kannattaa otaa vähintään tuo 8GB.

    Näyttis kannattaa vaihtaa GTX560TI 448cores, koska se pyörii viileämpänä ja maksaa reilusti vähemmän ottaen huomioon että se on vain noin 5% hitaampi kuin GTX 570.

    Emolevyksi riittää halvempi: http://www.silentrig.com/product/1409/asrock-z68-pro3-gen3-z68 tai jos SLI tuen haluat niin tämä: http://www.silentrig.com/product/1365/asrock-z68-extreme3-gen3-z68

    Toki pienempikin poweri piisaisi mutta jos ei kerran muita modulaarisia superkukkia löydy voi tuon ottaa.
     
  4. Funtcase

    Funtcase Regular member

    Liittynyt:
    24.01.2011
    Viestejä:
    196
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Mielestäni kannattavia muutoksia GamerAcelta. Täältä myös ääni 64-bittiselle Windowsille.

    Näyttiksessä säästäisi monta kymppiä ja saisi uudempaa teknologiaa edustavan ja vain hieman tehottomamman, esim tämä: http://www.silentrig.com/product/1805/asus-engtx560-ti-448-dcii2di1gd5-geforce-gtx-560-ti-448-cores

    Mites olisi poweriksi hieman halvempi Corsair: http://www.silentrig.com/product/1542/corsair-enthusiast-series-modular-tx550m-550w
    Revikkaa: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=261
    Hyötysuhde "vain" bronze tasoa. Säästäisiköhän sähkölaskussa hintaerotuksen vertaa vaikkapa 5 vuoden käytössä??
    Edit: Toki kokonaisbudjettiin nähden niin pieni säästö että ehkäpä tuo loistava superkukka olisi omakin valintani.
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2012
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    7,374
    Kiitokset:
    185
    Pisteet:
    123
    Täältä myös ääni tuolle 64bit win7,ainut vika jonka itse olen huomannut,on että jotkin vanhat (huom.Vanhat.) ohjelmat eivät oikein halua toimia,mutta niitä varten onkin sitten jo virtualboksit yms,joten mikäli sinun on pakko käytää joitain vanhempia ohjelmia,niin suosittelen ottamaan 64bit windowsin,siihen 8gt ram,ja käyttämään niitä vanhoja ohjelmia virtuaalialustojen kautta.
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    1,073
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    58
  7. FinalEclipse

    FinalEclipse Member

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joskus 1997, 2001, 2006 ja siltä väliltä julkaistut pelit ja ohjelmat - onko ne vanhoja? No kyllä minun mielestä ne aika vanhoilta tuntuu, ja näyttää seiskan 32 bittinenkin sitä mieltä olla, kun kerta saanu aina säädellä, että sais värit ja videot toimimaan ja kaatumisten määrän pienennettyä.
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    14,504
    Kiitokset:
    269
    Pisteet:
    143
    Win 7 ei tue 16 bittisiä ohjelmia. Riippuu täysin ohjelmasta onko 16 bit vai ei.
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2012
  9. Datanen

    Datanen Senior member

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,172
    Kiitokset:
    59
    Pisteet:
    108
    Mutta eikös Windows 7 käyttiksessä ole "yhteensopivuus" tila? Sieltähän voi määrittää esimerkiksi että sovellus toimii koneessa Windows 2000 käyttiksen lailla.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    14,504
    Kiitokset:
    269
    Pisteet:
    143
    Ei noin. 16-bit softat ei toimi vaikka olis mikä tila.
     
  11. Kuupola

    Kuupola Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    956
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eikös ne 32bittisen käyttiksen kanssa toimi?
    Muistaakseni ne toimivat 32bittisen kanssa 98/ME compability modessa.
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    14,504
    Kiitokset:
    269
    Pisteet:
    143
    Noilla compatibility modeilla ei oo paljookaan tekemistä noiden käyttisten kanssa. 32-bit Windowseissa toimii 16 bit softat joo, eikä tarvitte ees compatibility modee-
     
  13. Kuupola

    Kuupola Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    956
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ok, kiitos täsmennyksestä.
     
  14. FinalEclipse

    FinalEclipse Member

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No jos tulee ongelmia 64-bittisen kanssa, niin eikös se onnistu sitten jos asentaa siihen vierelle 32-bittisen käyttiksen? Eikö?
     
  15. Datanen

    Datanen Senior member

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,172
    Kiitokset:
    59
    Pisteet:
    108
    Kyllä, jos sinulla on lisenssi toiseen Windows 7 Home käyttikseen.
     
  16. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Aivan turhaan huolehdit sen Windows 64-bittisen kanssa. Enemmän pitäisi huolestua, jos oikeasti ottaisit 32-bittisen, joka on muinaismuisto. Rinnakkain niitä ei kannata missään nimessä asentaa. Jos toisen haluat, niin voit alkaa kokeilla uutta kasin kokeiluversiota virtuaaliasennuksena seiskan rinnalla.

    Mutta tässä sulle Jimssistä pakettia. Oleellista tässä on tuo HP:n hemmmetin upea 24-tuumainen näyttö, joka vähän vie budjettia yli eikä jätä hiirelle tilaa. Mutta älä hiireksi missään nimessä ajattele LogiTechiä, vaan jotain Razerin oikeata pelihiirtä kuten Imperatoria, jollainen mulla on tässä vehkeessä.

    [​IMG]
     
  17. Kuupola

    Kuupola Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    956
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Robustus pisti hyvän, näytöstä en tiiä mutta muuten erittäin asiallinen paketti. Kotelo jos ei omaa silmää miellytä niin voit sen toki valita uudestaan.
     
  18. FinalEclipse

    FinalEclipse Member

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mietinkin tossa, että kannattaisko millanen SSD-kovo ottaa, jos nuo näytönohjaimen ja emolevyn noihin halvempiin tiputtaa.

    Mikäs vika Logitechis on? Kyllä ne on aina mukavasti käteen sopinu :)

    Ja mitenkäs näytön kannalta tuo LG 23" IPS236V-PN?
     
  19. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    LogiTech vaan on niin epäluotettava. Viime viikolla asentelin appiukolle uutta läppäriä ja siihen LogiTechin bluetooth-hiirtä (oli taas päässyt LogiTechin vinkeet unohtumaan), ja kaikki näytti hyvältä, hiiri pelasi yhden päivän oikein mainiosti, mutta sitten se otti avioeron Asuksen lääpäristä. Vaikka minkä tein, niin en saanut niitä naitettua takaisin yhteen. Kului muutama tunti, käytiin välillä kaupassa ja tulin hakemaan hiirtä viedäkseni sen takaisin Verkkokauppaan ja katohan perkelettä, sehän rupesikin toimimaan. Kopu kopu, on toiminut nyt muutaman päivän, mutta saa nähdä, miten kauan. Googletapa mouse problems Logitech, niin saat lueskella lisää.

    Tuo LG:n näyttö on varmaan hintaisekseen oikein hyvä ja suositeltava ostos. Laitoinkin tuon HP:n eholle, jotta voisit mietiskellä miltä tuntuisi omistaa todella oikeasti hyvä näyttö. LG on puolet halvempi, joten pääsyt varmaan siihen. Sekin on kuitenkin IPS, joten ei hätää.

    Tässä muutamia muita hyviä IPS-näyttöjä, joista valita.
    [​IMG]

    Samsungin 830 SSD on yksi parhaista, ellei paras SATA3 SSD tällä hetkellä ja tuohon hintaan aivan ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2012
  20. FinalEclipse

    FinalEclipse Member

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    CoolerMaster HAF 932 Advanced ATX-kotelo, Musta 1 kpl 139.00 eur

    Intel Core i5 2500K, LGA1155, 3.3 GHz, 6MB 1 kpl 216.00 eur

    Kingston HyperX 2x4GB, DDR3 1600MHz, CL9 1 kpl 49.00 eur

    Western Digital 1TB Caviar Blue, SATA III, 7200RPM, 32MB 1 kpl 129.00 eur

    LG 23" IPS236V-PN LED LCD E-IPS, Full HD, 16:9, 5M:1, D-SUB/DVI/HDMI 1 kpl 199.00 eur

    Samsung 128GB 830 Series SSD-kiintolevy, 2.5", SATA III, Bulk 1 kpl 169.00 eur

    Virtakaapeli tietokoneeseen 1 kpl 3.90 eur

    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit EN DVD, SP1, OEM 1 kpl 109.00 eur

    Nexus 630W RX-6300 ATX-virtalähde, PFC, 80Plus Bronze 1 kpl 82.00 eur

    AsRock Z68 Extreme3 Gen3, LGA1155, Intel Z68, DDR3, PCI-E 3.0, ATX 1 kpl 139.00 eur

    Razer Imperator 4G Gaming Mouse 1 kpl 55.00 eur

    Asus NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 448 Cores DirectCU II, 1280MB GDDR5 1 kpl 269.00 eur

    LG Blu-Ray BD-R /DVD±RW LS 12x SATA, Musta Retail (Murotarjous!) 1 kpl 85.00 eur


    Tuommonen tuli sitten tilattua. Koko paketilla hintaa reilut 1600e. Menikö nyt pahastikin pieleen? :D
     
  21. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Enpä havaitse yhtään vikatikkiä ainakaan laadun puolesta. Mihin tarvit toisen virtajohdon (virtalähteissä on aina johto mukana)? Mikä niissä Gainwardin 560 ti 448:ssa ja Barracudan kovossa oli vikana? Olisit säästänyt usioita kymppejä. Nuo 448:t ovat kaikki referenssikortteja käsittääkseni, ettei niissä hirveästi eroja ole ja kellotusvaraa kaikissa yhtä julmasti. Gainward olisi ajanut saman asian 30 euroa halvemmalla.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2012

Jaa tämä sivu