1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone n.900e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Valmet Man 17.12.2014.

  1. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli uutta konetta hankkisin pelaamiseen. Saisi olla tehokas ja sellainen että ei tarvitse päivittää hetkeen.

    Budjetti?:
    n.900e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei hirveästi
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen, simulaattoripelejä ja FPS pelejä aika laidasta laitaan.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: löytyy jo nuo
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: EI
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hiukan liian kallis on kyllä. Mites tolla sitten pyörii nämä uudet pelit?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
  6. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Kyllähän tuolla medium (ehkä high) -asetuksilla uudetkin pelit pelattavasti pyörii (riippuen tietysti pelistä).

    Tuota edullisemmin et "kunnon" pelikonetta saa, ellet tilaa Saksasta ja kasaa itse.

    Ja samaa näytönohjaimen vaihtoa olisin ehdottanut kun wwallukin; Asus -> Sapphire - säästää 20e

    Ja jos ei se kellotus missään nimessä tule kysymykseen voi emonkin vaihtaa ei-EVO-malliin:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=54485
    Systemasssa kampanjahintaan 79,90e eli säästää siinäkin sen 20e.

    Ja samalla BPVestin ehdottama edullisempi cooleri ja taas säästää parikymppiä.
     
  7. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No millaisen koneen Saksasta saisi tuolla 900 eurolla? Netistä varmaan löytyy hyviä ohjeita koneen kokoamiseen että ei se ihan mahdottomuus ole.





    Edit: Lisäystä vielä että mitä mieltä olette kaverin koneesta jonka se meinaa tilata

    http://gyazo.com/ee5fdbb521e5c757d4ac20398ab841cf
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2014
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Okei, tehäänkö överi setti, katotaan paljon se maksaa ja siihen päälle mahdolliset halvennokset ?

    [​IMG]

    + kotelo sekä käyttis suomesta:
    http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-DEF-R5-BK
    http://www.jimms.fi/tuote/WN7-00617

    Saksan tilaus + saksan postimaksut + jimssin tilaus = lopullinen yhteissumma noin 1120 euroa

    Mitä sillä saa ? Erona aikaisempaan:
    - Pikkusen nopeempi prossu
    - Parempi virtalähde, lisäks modulaarinen
    - Parempi näytönohjain (280X malli)
    - Monipuolisempi sekä muutenkin parempi kotelo
    - Jokseenkin paremmat muistit (Eroa ei huomaa, mutta jotkut pitää Fury kittejä parhaimpina tällä hetkellä)

    Jos toi hinta on liian suolanen, tässä optioita karsimiseen:

    - Pykälän hitaampi prossu, mutta ei paljon. Hintaa pois 30e
    http://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-FX-Series-FX-8350-8x-4-00GHz-So-AM3--BOX_818298.html

    - Heikompi poweri, mutta tämäkin luokitellaan ihan laatuvehkeeksi, Hintaa pois 35e
    http://www.mindfactory.de/product_i...2II-Bronze-Non-Modular-80--Bronze_640838.html

    - Astetta heikompi näyttis, mutta ei tosiian mopo kuitenkaan. Hintaa pois vajaa 50e
    http://www.mindfactory.de/product_i...-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Lite-Retail-_956461.html

    E:
    Ja voit myös säästää itse kotelossa, otat ton kotelon ja noita tuulettimet:
    http://www.jimms.fi/tuote/BFC-SNB-150-KKN1-RP
    http://www.jimms.fi/tuote/BFF-SCF-12025KK-RP (ota 2kpl, asenna kotelon eteen)
    http://www.jimms.fi/tuote/BFF-SCF-14025KK-RP (ota 1kpl, asenna kotelon kattoon)
    Kotelossa tulee yks flekti mukana, joka on takana.

    Säästöä kotelon vaihdossa vähän yli 40 euroa. (silti parempi mitä suomen ehdotuksessa)

    Mitä vähemmän säästät sen parempi suorituskykyyn nähden. Kotelo on vissii ainoa mitä suosittelisin vaihtoon jos jotain on pakko vaihtaa. Miltä vaikuttais tähän mennes ?

    E2:
    Lisätarkennuksena, vaikka ottaisit noi kaikki halvennokset, on paketti silti parempi kuin suomesta ostettuna. Silti mitä vähemmän sen parempi. Jos voit budjettia nostaa ni tosta lähtis kova setti.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2014
    Valmet Man kiitti tästä.
  9. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kuinka paljon parempi tuo sitten on kuin tuo Systemastoren setti? Vähän mietityttää tuo kun en ole koskaan konetta koonnut. Ennen ollut vain jotain pakettikoneita ja nyt ajattelin ostaa kunnon koneen.
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kyl se menee muutaman askeleen ohi, varsinkin tolla näyttiksellä. Toi systemastoren setti ei oo huono, suomessa vaan on suht korkeet hinnat, sille ei voi mitään. Jos haluut panostaa pelitehoon, karsi mun ehdotuksesta halvennoksiin poweri, kotelo sekä prossu noihin mitä ehdotin tilalle. Silloin menee ohi systemastoren ehdotuksesta, hintaa karkeesti 1000-1020 yhteensä. Onko vielä liikaa ?
     
    Valmet Man kiitti tästä.
  11. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mä taidankin nyt tyytyä vain Suomesta tilaamiseen koska tuolta ei ilmeisesti pysty osamaksulla maksamaan muuta kuin saksalaiset.
    Eli siis tuo systemastoren setti on parasta mitä tuohon hintaan saa suomesta? Tuota on varmaan myös helppo päivittää jos ei tehot riitä sitten joskus.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Äkkiseltään katottuna joo, periaatteessa kotelon voi päivittää kalliimpaan jos haluaa:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_21_549&products_id=123498

    Toinen vaihtoehto on toi halvempi kotelo, ja vaikka teipata avonaiset tuuletinpaikat umpeen. Halvemmassa tosiaan niissä ei taida olla mitään pölysuojia tai vastaaavaa. Silti sekin voi olla ihan pätevä kotelo pienellä kikkailulla.

    Mutta joo, ei tossa SystemaStoren paketissa mitään vikaa oo.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Tosiaankin, tuo aikaisemmin linkkaamani halvempi näyttis ja säästyneillä rahoilla prossuksi fx-8350.
     
  14. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Vaikka tämä jo unohdettiin, niin pakko näyttää, että kyllä sieltä Saksasta ihan oikeasti tehokkaampaa ja halvemmalla saa (RatConin paketissa muutama turhan hinnakas osa budjettiin nähden):
    Capture.JPG
    Näyttis oikeasti tehokas R9 290
    Prossu edullisin FX-8320, josta saa tarvittaessa 8370 vastaavan tai yli parilla klikkauksella
    Edukas cooleri kuitenkin 120mm flektillä
    Emo, joka omaa kunnon "äänikortin" ja vahvistimen ja mahdollistaa 8320 -> 8370 kellotuksen (Asuksen emot Saksassa kalliimmat kuin Suomessa)
    Erittäin nopeat muistit ja hinta/laatu-suhteeltaan parhaat SSD ja HDD
    Edullinen laatupoweri ja perus polttava DVD-asema

    Tohon vielä parinkympin postikulut ja edullinen koppa ja winukka Suomesta, niin ei paljon yli budjetin mentäis...
     
  15. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Onko noilla fx-8320 ja 8350 suurta eroa?
     
  16. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    pieni kellotaajuusero, sen pystyy korjaamaan biosissa käynnillä helposti, eli ennemmin ottaisin fx8320+panostaisin prossujäähyyn, kuin ottaisin FX8350:ppisen
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Niin varmaan itsekin tekisin, mutta jos ei halua kellottaa, tuosta 500 megahertsistä kannattaa kyllä pari kymppiä maksaa. Pikaisesti päässä laskettuna 15 prosenttia nopeampi kuitenkin.
     
  18. Valmet Man

    Valmet Man Newbie

    Liittynyt:
    17.12.2014
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No meinasin nyt pistää tilaukseen tuon BPVVestin koneen paitsi että prossuna fx-8350 ja näyttis tuo sapphiren r9 280 dual x 179. Mulla on tuo paketti tallennettuna ostoskorissa mutta kun koitan mennä tuon powerin sivulle, niin tuotetta ei löydy eli onkohan sitä enää saatavilla

    Edit: Itseasiassa tuo saksasta tilaus voisi olla mahdollista koska yksi tuttu rakentelee koneita ihmisille ja osien tilaus saksasta on kait mahdollista hänelle.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2015
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  20. kaipa69

    kaipa69 Newbie

    Liittynyt:
    03.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    lähes identtisen kokonpanon hankkineena pari viikkoa sitten harmittaa todella että AMD kannalla ei sitten voi päivittää paremmaksi kokoonpanoa ellei sitten uusi koko sisuksia koneessa, kannattaa huomioida!
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,486
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Sehän se on, mutta kyllä päivitettävyysongelmat ovat enemmänkin Intelin riesa (he kun vaihtavat kantaa kahdesti vuodessa). Penan voi päivittää paremmaksi, mutta siinäpä se.

    AMD:ltähän ei edes löydy parempia prossuja (eikä kyllä käytännössä Inteliltäkään), joten mihinpä sitä päivittäisi?
     
    kaipa69 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu