1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone n.500€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi marksavv 18.06.2015.

  1. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Budjetti?: 550 max
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä myöhemmin
    Kotelon koko: Ei koteloa
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: jos mahdollista, ei pakollinen
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Ei
    Haluatko koneeseen SSD:n?:
    Ei väliä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Final Fantasy XIV/Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:On kotelo ja windows
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    256Gt muistia riittää
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2015
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    upload_2015-6-18_15-54-10.
     
    marksavv kiitti tästä.
  4. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    "Ei koteloa"? Siis tarvitset vai löytyy jo?


    wwallun tekemälle paketille +1

    Tosin mihin tarvitsee noin järeetä jäähyä, kun emolevy ei ole ehkä sitä varten tehty.


    Prossu
    AMD A10-7850K -- Jimms -- 169,00€
    AMD A10-7870K -- CDON -- 165,95€

    Hieman parempaa emolevyä
    Gigabyte GA-F2A88X-D3H -- ATX -- 96,00€
    MSI A88XM-E45 -- mATX -- 95,00€

    Halvempi SSD:
    Crucial 250GB BX100 -- 111,00€

    Halvempi jäähy (riippuu kotelosta):
    Raijintek Themis -- 157mm -- 27,90€
    Thermalright True Spirit 120M -- 145mm -- 31,90€

    Parempi poweri:
    Seasonic 520W S12II-520 -- Bronze -- 74,90€
    XFX 550W TS -- Gold -- 89,00€
     
    marksavv kiitti tästä.
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Aattelin että sama maksaa 15 euroa enemmän tuohon Systeman cooler masteriin verrattuna. Tosin jos ostaa jäähyn Jimmsiltä niin sitten tuo true spirit.

    Ymmärsin että tuo XFX on TS.
     
    marksavv kiitti tästä.
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Se on, ei tosin TS Gold.
     
    marksavv kiitti tästä.
  7. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kotelo löytyy jo. Pyörittääkö varmasti hyvin ilman erillistä näytönohjainta? Jos SSDn laskisi 120~ gigaan, varmaan riittää, niin mitä kannattaisi ensimmäisenä päivittää? (alle550€)
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Tuon mukana tulee ihan kohtuullinen näyttis (mm. bf4:n pelaaminen onnistuu).

    Kannattaa ottaa isompi levy ettei tila ihan heti lopu. Noiden hintaerolla kun ei oikein saa mitään parannusta.
     
  9. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  11. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Tuolle Gigabyten levylle uskaltaa myöhemmin vaihtaa 8 ytimisen prossun. Poweri on selkeästi huonompaa sarjaa joten väärä paikka säästää kymppi.
     
    marksavv kiitti tästä.
  13. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ok, käykö muistit gigabyteen kuitenkin?
    Onko mitään hyvää poweria systemasta joka saapuisi parin arkipäivän päästä?

    E: Sitten kun tarvitsee parempaa prossua niin vaihdetaan varmaan emo samalla, vakiona riittää tällä hetkellä ja myöhemmin kellotan jos tarvitsee.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
  15. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ok, sitten vielä emolevy, kumpi? Ei siis ole väliä millanen prossu myöhemmin käy paremmin
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Kyllä tuo Gigabyten levy muutenkin sen verran laadukkaampi on että itse maksaisin siitä 15 euroa enemmän.
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ideahan tossa FX-4300 prossussa on se et myöhemmin isketään FX-8320 tilalle.
     
  18. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kiitti kaikille, toi FX4300 paketti tilattiin ja kasattiin, hyvin toimii :D Paitsi...
    Noi 2133mhz kammat aluks toimi 1600mhz ja ajattelin että pitää biosista vaihtaa, no kun yritän biosista vaihtaa joko XMP profileen (nostaa 2134mhz ja 1.6V) tai itse laittaa 2132mhz niin kun biosista boottaa niin tuleekin virheilmoitus että ei pysty boottaamaan joko prossun tai ramin kellojen takia, ja ram-asetukset Autolla boottaa hyvin mutta 1600mhz. ?

    E: Mites noi ''timingsit'', vaikuttaako kuin paljon jos alkaisi manuaalisesti säätämään vai tarvitseeko edes? Tässä viel CPU-Z http://puu.sh/iCII6/067f4e7ecb.png
     
    Viimeksi muokattu: 26.06.2015
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Prossu tukee 1866 MHz muisteja, että ei enää siitä yli.
     
  20. marksavv

    marksavv Regular member

    Liittynyt:
    17.02.2012
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Vai puhuitko vain emolevystä D:
    Ja testasin käynnistää 1866mhz, sama ilmoitus tulee.
    Jimssin sivuilla näyttää että muistien toi timing juttu ois 11-11-11-30 mut automaattiseen biosis näyttää 11-11-11-28. Vaikuttaakse mitenkään?
    Meneekö toi 2133mhz paljon hukkaan? Jos annan kaverille omat 1600mhz ja otan itse noi 2133mhz :D
    Käykö 2133mhz tohon mun allekirjoituksessa olevaan settiin?
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,847
    Kiitokset:
    2,466
    Pisteet:
    223
    Kyllähän nuo muistit sopivat, ne eivät vain toimi fx-prossuilla täydellä nopeudella. Sikäli kuitenkin sama ottaa nopeampia kun kerran samoissa hinnoissa pyörivät.

    Tuon kyllä pitäisi toimia 1866 MHz nopeudella. Kokeile nostaa viimeinen luku 30:een ja yritä sitten uudelleen.

    Muistit sopivat tuohon Inteliinkin, mutta siinä nopeus olisi vain 1600.
     

Jaa tämä sivu