1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone n.1000e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Nikolai 20.04.2015.

  1. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Elikkäs ensimmäinen pelikone itselle olisi mielessä. Voisiko joku auttaa näitten komponettien hankinnassa ja neuvoa mitä ostaa... kiitos.

    Budjetti: noin 1000 euroa (voin laittaa esim 100e lisää jos se vaikuttaa suorituskykyyn selvästi)
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Valmiiksi kasaus: Ei
    Ylikellotanko: Mielellään, ei pakollinen
    Kotelon koko: Ei väliä, kuhan on hyvä
    Kotelon väri: Musta mielellään, mutta ei pakollinen
    Kotelon ulkomuoto: Ei väliä
    Tietokoneen hiljaisuus: Tosi hiljainen saisi olla
    Langaton verkkoyhteys: Kyllä
    Ulkomailta tilaus: Ei
    Blu-Ray\DVD: Ei pakollinen jos kerta asennus hoituu muutenkin
    SSD: Kyllä
    Käyttötarkoitus: Pelaaminen (Diablo 3, Battlefield 4) Netti ja yleiskäyttö
    Hiiri, näppis yms: Ei kuulu budjettiin
    Valmiita komponentteja: Ei ole

    Eli tarkoitus olisi saada kone jolla voisi esim Diablo 3 ja Battlefieldiä pelata 1080p\60fps parhailla asetuksilla ilman minkäänlaisia nykimisiä tai droppeja. Onko mahdollista? Kone jota voi helposti jatkossa päivitellä tehokkaammaksi ettei heti menis kaikki uusiks. Onko liikaa vaadittu tuohon budjettiin?
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,093
    Kiitokset:
    2,889
    Pisteet:
    223
    upload_2015-4-20_17-3-11.

    Hintaa tuolle tuli 1002 euroa.
     
    BPVest kiitti tästä.
  4. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    onko siinä nyt jotain mistä sais huomattavasti parempaa jos sijottaa 100e vielä johonkin?
    ja kysymys vielä tosta äänimaailmasta että pitääkö itse koneelle tehä jotain et saa 7.1 tai 5.1 äänet ulos?
    kiitos vielä

    ja tuo sivusto mistä noi saa tilattua?
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2015
  5. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Jos meinaat pelata langattoman yhteyden kautta, niin vaihda tuo wlan-sovitin. Tuo on halvin mahdollinen jolla saa kyllä langattoman yhteyden, mutta jos haluat vakaamman ja toimivamman signaalin niin parempiakin on.
     
  6. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    oisko ehdotuksia sen tilalle sitten?
    muuten kone siis on ihan OK?
     
  7. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  9. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    joo.. vaihan ton kovon tuohon ehdottamaasi ja mikäs sit ois se parempi wlan?
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tossahan sellanen oli mun viestin yläpuolella ;)
     
  11. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    niinpäs olikin :)
     
  12. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    En näe oikein mitään syytä AMD:n prossulle tuolla budjetilla, kun saat melkein samaan hintaan paremman Intelin.

    [​IMG]

    Itse vaihtaisin vielä näytönohjaimeksi GTX 970, mutta budjetti alkaa paukkua: https://hardwarium.com/product/38/35/msi-geforce-gtx-970-gaming-4g-twin-frozr-v. Vaikka siinä kuinka on muistibugi, niin se on silti parasta vastinetta rahalle tällä hetkellä.

    Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto olisi myös jättää normikovo kokonaan pois ja hommata 500GB SSD. Ei tule kovin paljoa kalliimmaksi, ja pelkkään pelailuun 500GB riittää hyvin.
     
  13. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Kuulostaa hyvältä.. voisitko laittaa tuon kokoonpanon sillä isommalla ssd:llä
    ja onkos tuossa nyt se wlan? Oon noobi näissä asioissa joten joudun kokoajan kyselee :)
    paljonkos se 970 viel maksais tohon?
    tuosta muististakin täytyy vielä kysyä kun niissäkin noita eroja tuntuu olevan ni onko tol suuri ero 1600 vai 2133mhz
     
  14. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Jos haluaa isomman SSD:n, ottaa vain 500GB version tuosta Crucial BX100 -levystä.

    Tuossa Gigabyte WB867D-I -laajennuskortissa on sekä nopea WLAN että Bluetooth 4.0.

    Linkkaamani GTX 970 on 160 euroa kalliimpi kuin R9 280.

    Muistien nopeuden vaikutus pelitehoon on hyvin pieni, ja siinä merkkaa kellotaajuuden lisäksi CAS-arvo. Noissa Kingstoneissa se on 9, G.Skilleissä 11 (pienempi siis nopeampi).

    Kotelostahan tuossa voisi vielä tinkiä (ja olisi järkevääkin tinkiä) ja laittaa esim. jomman kumman näistä. Molemmissa hyvin tilaa ja ilmanvaihtoa.

    https://hardwarium.com/product/20/2/silentiumpc-gladius-x60-pure-black-gd-x60
    https://hardwarium.com/product/33/2/silentiumpc-brutus-m23-pure-black-bt-m23

    Myös virtalähteeksi voisi laittaa edullisemman:

    https://hardwarium.com/product/27/6...gold-550w-80plus-gold-tela-hiirimatto-tarjous
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
  16. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    GTX 970 on muistiongelmasta huolimatta erittäin kova näyttis. Hyvin harva tarvitsee niin paljoa näyttömuistia, että asiasta koituu ikinä haittaa.
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    No miksi ostaa muistiongelmainen ylipäätään ?
    Uusia näyttiksiä tulee parin kuukauden sisään, niin GTX 980 Ti kuin 370X, 380X jne. Onhan se kiva ostaa auto jossa vitosvaihde ei toimi, kyl se kaupungissa pärjää, ei kaupungissa mennä vitosvaihteella eiks niin ?

    Pelit kehittyy kokoajan, lisää pelejä tulee kokoajan. Voitko luvata että kun seuraava Battlefield tai muu vastaava ilmestyy, ettei se tarvi yli 3,5Gt ? Se on nimittäin jo huomattu, että ongelmaa tulee jo. Jos nyt jo esiintyy ongelmaa, niin miksi maksaa tämmösestä epäkeskosta ?

    "Kuitenkin osa käyttäjistä on raportoinut tökkimisestä ja hidasteluista, kun peli käyttää yli 3,5 Gt näyttömuistia."

    Ostaa mielummin 160e halveman nyt, niin tulee 160e halvemmaksi päivittää parempaan, eikö ?
     
    NH91 kiitti tästä.
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,093
    Kiitokset:
    2,889
    Pisteet:
    223
    Tuota Caladen prossua ei sitten kellotella. Enkä nyt muutenkaan missään nimessä suosittelisi maksamaan varsinkaan kerroinlukollisesta i5:stä 8-ydin fx:ää enempää. Voihan sillä keulia vanhojen pelien kanssa (eroa ei käytännössä huomaa), mutta vähän veikkaan että hymy hyytyy kun dx12 -pelejä alkaa tippumaan.

    Näyttiksistä sen verran, että vaikka 970 sinänsä onkin aivan erinomainen fullhd -näyttis, suosittelisin silti jättämään sen hyllyyn. Itse odotan saavani parin kuukauden kuluttua 980:n jokseenkin samaan hintaan, ja siinä on ihan oikeasti ne ominaisuudet mitkä 970:stä löytyy vain vanhoista mainoslehdyköistä.
     
    NH91 kiitti tästä.
  19. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Nyt mä alan olee jo ihan sekasin et mitä teen :)
     
  20. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Ja näitten prossujen ero sit.. kumpi niistä nyt sitten on tehokkaampi?
     
  21. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Ja nämä kahden kokoonpanon komponentit sopivat toisiinsa? Molemmista maailmoista voisi yhdistellä? Vai joutuuko kaiken laittaa uusiksi?
     

Jaa tämä sivu