1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

pelikone max 780e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi IsmoFI 18.11.2014.

  1. IsmoFI

    IsmoFI Newbie

    Liittynyt:
    18.11.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Budjetti?: Max 780
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: kunhan palikat mahtuu sisään
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei ole
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: ei välttämätön
    Haluatko koneeseen SSD:n?: En
    Koneen käyttötarkoitus: Pelailuun ( wow, diablo 3, dota yms)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponentteja jo valmiiksi?: Ei ole
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: mieluiten jimmsin kautta :)
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    [​IMG]

    DVD:n voi jättää poiski.
     
  4. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Päätin sitten ajankulukseni antautua haasteeseen tai no haaste ja haaste, kuitenkin heittäytyä sekaan taas pitkästä aikaa, ettei kaikki unohdu, BPVestin kokoonpanossa on parempi emolankku, prossu, kireemät muistit AM3+ setissä, tosin ei Jimm'siltä koska BPVestin kokoonpano on edullisin hinta laatusuhteeltaan sieltä, eli käydään Systemastoressa http://www.systemastore.fi/index.php AM3+ setti lähinnä hinta vertailun vuoksi koottu tähän.

    APU setti onkin sitten oma sarjansa, tosta voi tutustua apuhin.
    http://muropaketti.com/uusi-artikkeli-amd-a10-7850k-a10-7800-a6-7400k-kaveri
    Ihan tuore testi, just eilisen puolella julkaistu APU setistä saa tietty halvemman vielä kun vaihtaa prossun ei GPU piirin omaavaan, eli ilman integroitua näytönohjainta olevaan prossu malliin, jos sellainen masiina riittää.
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_570&products_id=70304
    ja muisteiksi siinä vaiheessa
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=51461
    jos pienempi kiintolevy riittää
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=122277

    [​IMG]

    [​IMG]

    Näytönohjaimenahan tuo R280 on varsin tehokas ainakin 1920 x 1080 resoluutioille, eikä tule vastaan siinä vaiheessa kun alkaa tehdä mieli pelailla muitakin pelejä joissa sitä voimaa tarvitaan, kun kuva tykitetään näytölle niin että ympyrät alkaa näyttää muttereilta jne. tuossa nyt on suuntaa antavaa GPU markkia.
    http://www.anandtech.com/bench/GPU14/815
    Siinä prossu = CPU markkia.
    http://www.anandtech.com/bench/CPU/39

    Toki muitakin vaihtoehtoja löytyy mutta hinta tehosuhteeltaan taitaa olla markkinoiden kärkeä tällä hetkellä, lähellä kulkee nvidian gtx 760, mihin tulokseen mahdollisesti päätyy, R280.nen nyt vaan on oikeasti se järkevin valinta jos olet tuonkin rahan valmis käyttämään koneeseen, mutta tuossa on mistä valita.
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=104271
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_541&products_id=99767
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_541&products_id=105047

    http://hinta.fi/787270/point-of-view-geforce-gtx-750-ti-2gb
    http://hinta.fi/723880/zotac-geforce-gtx-750-ti-2gb
    http://hinta.fi/743147/xfx-radeon-r9-270x-2gb
    http://hinta.fi/5578/asus-hd7850-dc2t-2gd5-v2
    http://hinta.fi/583324/gigabyte-geforce-gtx-660-2gb-windforce-2x
    http://hinta.fi/502162/asus-gtx660-dc2ocph-2gd5
    http://hinta.fi/555305/asus-r9270x-dc2-2gd5
    http://hinta.fi/745930/gigabyte-geforce-gtx-760

    RatCon heitti hyvän pointin juurikin onko kaikki ostettava samasta paikasta, kun osilla saattaa melkoisia hinta eroja, kattaen toimituskulutkin, tuossa esim.
    http://hinta.fi/6295/antec-hcg-520
    tuolta voi alustavasti katsella http://hinta.fi/ & http://hintaseuranta.fi/osasto/komponentit/235492

    Jos vaikka päätyy esim. AMD.n FM2 (+) kata eli apu settiin ja gtx750Ti, HD 7850 tai gtx 660 kokoonpanoon riittää poweriksi hyvin tämä.
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_445&products_id=103172
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2014
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Jos kasausta ei tarvi, miks kaikki on tilattava samasta paikasta eikä ostoksia voi hajauttaa pariin kolmeen liikkeeseen, jolloin saadaan enemmän potkua APU mallina ?

    SystemaStore.fi ja alla Jimms.fi

    [​IMG]

    Yhteensä 721 euroa + sytemalta 5 postikuluja.
    Ainakin prossun näyttiksen pitäs noita pelejä pyörittää hienosti. Näyttäis vieläpä tukevan 2133Mhz muisteja, joten niillä mennään. Jatkossa todella helppo päivitys laittaa erillinen näytönohjain, jos ja kun sille tulee tarvetta.

    Tossahan jää budjettia viel käyttämättä, jos haluaa jo nyt parempaa koteloa, esim:
    http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-DEF-R4-BL

    Asennat kotelon vakiotuulettimet taakse ja kattoon, eteen näitä kaks:
    http://www.jimms.fi/tuote/SM1425XT12M
    (Edessä jännitekytkin 5V, 7V ja 12V. Eli saat myös about 800rpm ja 1000rpm asetukset)

    Toikin on vaan yks esimerkki, sitähän voi käyttää mihin tahansa. Toinen vaihtoehto on Gold hyötysuhteen poweri:
    http://www.jimms.fi/tuote/S12G-550
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2014
  6. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
  8. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Katos vaan liian hätäinen taas, sehän on klokattu 4.3GHz, korttikin tosin on tuota r280x vastaava eli 7970 vastaava, no tuo 6600K onkin sitten jo 3.9GHz tehtaalta lähtiessään, mutta näköjään aika tasoissa kulkevat, setti taitaa olla äärimmilleen venytetty :oops: mutta jos se käy, käy?????
    Tosin AM3+ ei tuu CPU.n rajat vastaan

    http://www.cpu-world.com/Compare/92/AMD_A8-Series_A8-6600K_vs_AMD_Athlon_X4_750K.html
    ja siinä toinen
    http://www.cpu-world.com/Compare/176/AMD_A10-Series_A10-7700K_vs_AMD_Athlon_X4_750K.html

    Tukeeko tuo 7700K sitten kun sen 1866MHz muistejakaan.
    http://products.amd.com/en-us/DesktopAPUDetail.aspx?id=101
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series A10-7700K.html

    Tai vaikka suoraan muropaketista:
    http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/amd-a10-7700k-kaveri,2
    "Kaksikanavainen muistiohjain tukee virallisesti maksimissaan DDR3-2133-muistikellotaajuutta"

    E:
    Nuo valmisvertaukset ei kerro oikeesti mitään. Kaikki ei ole suoraan verrannollisia hertseihin tai ytimiin. 750K Athlon tuli vuonna 2012, 7700K on uusin kaveri sarjan prossu vuodelta 2014.

    Technology (micron) 0.028 (7700K) vs 0.032 (750K)
     
  10. IsmoFI

    IsmoFI Newbie

    Liittynyt:
    18.11.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei!

    Kiitos kaikille vastanneille! Arvostan todella paljon panostanne tuntemattomien ihmisten auttamisessa. Päädyin tilaamaan ratconin linkkaaman paketin. Yhdestä kaupasta tilaamiseen en oikein muuta keksinyt kuin sen, että olen aina tilannut jimmsiltä, ja tykkään sieltä myös tilata. Rikoin kuitenkin tällä kertaa kaavaa ja luulen olevani tyytyväinen osien saavuttua. Suuri kiitos kaikille auttaneille!
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    No problem. Pistä vaan lisää viestiä jos jokin tuote onkin loppunut tms. niin katotaan jotain muuta tilalle. Pistä myös kun oot saanu paketin kasaan että miten pelit pyöri.

    Tossa vielä varmuuden vuoks SSD:n indeksoinnin ja ehetytyksen poistamiseen ohjeet, joka kannattaa tehdä heti windowsin asennuksen jälkeen: http://muropaketti.com/artikkelit/ssd-asemat/opas-nain-otat-ssd-aseman-kayttoon,3
     
  12. IsmoFI

    IsmoFI Newbie

    Liittynyt:
    18.11.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt ois ainaki systemastoren paketti matkassa ja näyttäs olevan kaikki osat tuloillaan. Tunnetusti jimms ei ole saanut edes tilausta käsiteltyä tai edes vahvistettua :D jospa sit ens viikolla pääsis kasailee. (Tiedän, olen hätäinen)
     
  13. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Mulla ainaki tähän mennessä tullu jimssiltä tavarat nopeesti. 2-3 päivää tilauksesta.
    Että etköhän ehdi tällä viikolla kasailemaan jos niillä vaan on osat varastossa :)
     
  14. IsmoFI

    IsmoFI Newbie

    Liittynyt:
    18.11.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moro! availen uusiksi koska olisin pientä päivitystä vaille. Kaikki pelit jotka olen halunnut pyörivän ovat toimineet mahtavasti, mutta nyt tekis mieli kokeilla tätä uutta zombie survivalia nimeltään H1Z1. Pyrkisin saamaan kyseisen pelin toimimaan smoothisti väh. medium/high settingeillä. Ymmärsin että tartteis ainakin ostella uutta näyttistä ja prossua. Heitelkääpä huvikseen prossu ja näyttisvaihtoehtoja tähän perään :)

    Laitan noiden osien vaatimukset alle:

    VIDEO CARD
    Recommended: nVidia GeForce GTX 560 series or higher / AMD Radeon HD 6870 or higher

    CPU
    Recommended: Intel i5 Quad Core or higher / AMD Phenom II X6 or higher
     
  15. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Eipä Free to play pelistä ole järkeä maksaa 20 euroa...
    ihan vain näin ohimennen...

    Ja koska peli on early access, voi se olla ties mitä siinä välillä, myös toimivuuden kannalta (DayZ *Kröh*)
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Depens tosi paljon, kuten tossa aiemmin sanottiin niin DayZ on surullinen esimerkki siitä miten asiat voidaan kusta. Ei se toimi oikeen millään koneella tarpeeks hyvin. Jos kuitenkin haluat konetta päivittäää, niin sinuna odottaisin että Radeonin 380X (taikka 370X) malli pamahtaa ulos.
     
  17. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Mitä IsmoFI tarjoat erittäin vähän käytetystä MSI gtx 660 ohjaimesta, jäi tuossa yhdestä koneesta kun kaverille riitti itegroitu ohjain alle 100 tuntia reilusti käytetty vaan käytetty, pelaamista siitäkin käytöstä ollut varmaan alle puolet.

    Eli tuollainen ohjain http://www.msi.com/product/vga/N660-2GD5OC.html#hero-overview käytön vähyyden takia pitäisin korttia vielä jossakin 100€ tuntumassa hinnaltaan, mutta otan tarjouksenkin vastaan, takuuta taitaa olla vielä noin vuosi jäljellä, löytyy alkuperäisessä laatikossa, muut hilut taitaa olla myös laatikossa ajurilevyjä myöten.
     

Jaa tämä sivu