1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone kohtuuhinnalla

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Hekza 05.06.2015.

  1. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moro!

    Ei oo tässä tullu pelailtua oikeen vuosikausiin juurikaan, mutta nyt oon innostunu uudestaan pelailee esim. Arma 3 ja tämä konevanhus ei oikeen jaksa enää pyörittää kun fps pyörii 15-20 kieppeillä. Pitäs hommata siis vähän parempaa tilalle, ei mitään huippuvehettä mutta kuitenki semmonen että sillä uudetki pelit pyörii. Budjetti noin 800e, mutta ei haittaa yhtään vaikka menee alle. Mahdollisimman halvalla hyvä, ulkonäöllä ja äänekkyydellä ei ole mitään väliä kunhan jäähdytys on kunnossa ja osat ovat laadukkaita. Jos hommaan nyt uuden koneen ja siihen tulee windows 8 niin sen pystyy ilmeisesti sitten ilmaiseksi päivittämään siihen 10? Vai kannattaako ottaa 7?

    Budjetti?: n. 800e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Tavallinen
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?:
    Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä jos se on helppo homma, en ole koskaan tilannut
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Jonkulainen DVD asema varalta
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Eikö tämä SSD kannata ottaa, ei tarvitse olla järjettömän suuri
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei, entisen koneen osat ovat kaikki jo niin vanhoja ettei kannata käyttää
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,468
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
  4. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitoksia nopeasta vastauksesta! Ei tuo pieni yli meneminen haittaa. Oon aivan pihalla nykyään näistä koneen osista niin kysyn vielä sen verran että onko tuo emolevy hyvä vaikka onkin noin halpa? Kun muistelin että kun viimeksi ostin niin se oli paljon kalliimpi. Ja onko tuossa nyt sitten kaks kiintolevyä vai hä :D Kasasin viimeksi koneen mutta en kyllä siitä paljoa enää muista kun siitä on aikaa viitisen vuotta. Tarvitseekohan minun tilata jotain työkaluja samalla jolla saan tuon kasaan? Jotain erikoismeisseileitä tms? Ja meneekö se homma vaan niin että kasaan koneen ja pistän windows levyn sisään, asennan sen ja homma on selvä?

    Niin ja saisinkin kaverilta ehkä halvalla amd fx 8350 prosessorin. Se on kyllä pari vuotta vissiin vanha että kannattaako ostaa? Onko nuo prosessorit semmosia että kestävät pitkään?
     
    Viimeksi muokattu: 05.06.2015
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,468
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Hyvä emo tuo on. Parempaa tarvitsee vain jos aikoo kovasti kellotella. Kovalevyjä kovasti laskeskelin, mutta ei niitä tuohon hintaan edes saa kuin yhden. SSD:lle windows ja ohjelmat, pelit ja luontodokumentit perinteiselle kovolle. Kasaus menee ihan kuten arvelitkin. Ihan perus ristipäämeisseli riittää.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emo kohtuullinen, parempi emo http://www.mindfactory.de/product_i...AM3--Dual-Channel-DDR3-ATX-Retail_743730.html

    FX-8350 käytettynä kuulostaa hyvältä kaupalta.
     
  7. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos teille, näillä mennään!
     
  8. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Semmonen kyssäri vielä että jos ostan kaverilta sen prosessorin ja en ota sitä vakiojäähdytintä niin onko siinä prosessorissa piitahnajäänteitä ja pitääkö ne saada pois jotenkin ja laittaa uudet piitahnat? Vai käytetäänkö koko tahnaa enää? Kannattaa varmaan mieluummin tilata tuo uus jäähdytin eikä laittaa sitä vanhaa?
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossussa on tahnajämiä jotka putsaat pois vaikka vessapaperilla ja jollain liuottimella. Laitat uudet tahnat. Uus jäähdytin vaan ellei satu nykysessä koneessa oleen jotain kunnollista.
     
  10. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Selvä homma! Tilasin jo osat google kääntäjän avulla :D paitsi en tuota prosessoria.
    Tuleekohan joku seurantatunnus sähköpostiin kunhan ne osat lähtevät? Minkälainen takuu noissa on?
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Sähköpostia pitäis tulla. Takuu on se mikä osissa on.
     
  12. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Panes vähän täsmällisempää tietoa , jos viitsit
    MUTTA Apteekista isopropyylialkoholia pikku pullo , se on puhdistukseen ei juotavaksi , maksaa jotain 3€
     
  13. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Täsmällisempää tietoa mistä?
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Apteekista, niinhän siinä sanottiin ?
     
  15. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli vielä mieleen että kannattaisikohan minun uusia näyttökin. Tällä hetkellä on käytössä tämmöinen:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod..._source=RatingsAndReviews&utm_content=Default

    Tuo toimii samalla televisiona. Paraneeko kuvanlaatu huomattavasti jos hommaan paremman näytön tilalle ja siirrän tuon syrjään pelkästään televisioksi? Onko tuo jo niin vanhaa tekniikkaa että kannattais hommata parempi näyttö?
    Suunnilleen saman kokoinen ja 100-200e väliin hinta.
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,468
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Kyllähän maailma IPS:n välittämänä on ihan toisen näköinen. Tuosta halvalla: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=120286.
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Itte vissiin menisin tolla niin kauan, että saat jonkun 200-250e kasaan. Sitten hommaat vielä vähän paremman kuin tuo 129e näyttö on.
     
  18. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tänä aamuna paketti tuli kotiovelle asti ja kohtuu kivuttomasti sain koneen kasattua :) Asentelin windowsin ja sen jälkeen päivitin biosin ja ajurit. Nyt vaan on jostain syystä "suttuinen" tämä windows. Peleissä kyllä hyvät grafiikat. Oon koittanu katella asetuksia catalyst control centeristä mutta onkohan mulla jääny joku huomaamatta? Jostakin luin että vika saattaa johtua siitä kun on HDMI johto mutta tässä näytössä ei ole paikkaa muulle kuin hdmi johdolle ja sitte sille vanhemman malliselle johdolle. Eli ei siis löydy DVI liitäntää. Siis käytössä on yhä vanha näyttö ja ajattelin hommata uuden vähän myöhemmin.
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Voi johtuu näytöstäki. Olisko DVI-VGA adapteri + VGA piuhalla näyttöön mitään?
     
  20. Hekza

    Hekza Member

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pitänee tuommonen adapteri hommata jos muu ei auta ja kokeilla vanhalla VGA piuhalla :) Vanhassa näyttiksessä oli paikka VGA piuhalle mutta se oli minulla myös HDMI johdolla kiinni eikä silti mennyt näyttö suttuiseksi.
     

Jaa tämä sivu