1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone 1400€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Itron 25.07.2015.

  1. Itron

    Itron Member

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Näyttää siltä että vanha rauta alkaa hyytymään uusien (ja ehkä vähän vahojenkin) pelien edessä. Tarkoituksena on siis hommata uusi kone, jonka tulisi pystyä pyörittämään pelejä, sekä mahdollisesti paikallista serveriä päällekkäin: esim. Minecraft, 7 days to die, killing floor 2, jne. Tämän lisäksi konetta käytetään devaukseen, leffojen katselemiseen ja satunnaiseen virtuaalikoneiden pyörittämiseen.

    Tällä hetkellä näytön resoluutio venyy 1920 x 1200 asti, mutta vuoden sisään olen hakkimassa 2560 x 1440 näytön. 4k:n jätän alan pioneereille. :)

    Budjetti?: 1400€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä (Aikaisintaan vuoden päästä)
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mielellään alle 41 dB. Tarkoituksena on käydä henkeviä keskusteluja mikrofonin avulla, joita vieressä käyvä lehtipuhallin häiritsee.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Ei (Semmoinen on jo)
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Witcher 3, GTA V tai mitä vaan)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:
    Samsung SSD 840 PRO 256 GB SATA 6Gb/s
    LG GGC-H20L SATA blu-ray/DVD+-RW (valmistajan sivu)
    Antec Nine Hundred kotelo (specs)
    Creative X-fi Xtremegamer (specs)
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Täytyy olla 16GB RAM

    Mindfactoryssa sain koottua tämmöisen paketin. Erityisesti tässä kiinnostaa, että toimivatko nuo muistit kyseisen prosessorin kanssa, kun niiden voltit on 1.6 ja prosessorin speksien mukaan 1.5 +5% olisi maksimi. Toisaalta XMP:n asettaminen BIOSista kuulemma korjaa tämän (en tarkalleen tiedä mikä XMP on). Olisi myös hyvä tietää onko virtalähde riittävä.

    Kaikki palaset ovat toki vaihdettavissa eikä mitään ole vielä tilattu. Kaikki ehdotukset/kommentit (koskien tietokonetta) tervetulleita. :)

    cart-mindfactory.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Ei nyt neljän säikeen prossua sentään tuollaiseen koneeseen. Tästä: http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Xeon-E3-1231v3-4x-3-40GHz-So-1150-BOX_960054.html. Kerroinlukittu kyllä, mutta ei Intelin kellottamisesta nykyisin mitään hyötyä saakaan.

    1600MHz muistit koska prossu ei nopeampaa tue: http://www.mindfactory.de/product_i...Sport-DDR3-1600-DIMM-CL9-Dual-Kit_798853.html.

    Palitilla on ainakin aikaisemmin ollut yksilökohtaisia eroja jäähyissä. Hiljaisempaa: http://www.mindfactory.de/product_i...g-G1-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1005048.html.

    Poweri riittää, mutta onko sen pakko olla modulaarinen? Tässä roikat kiinni niin ei huku: http://www.mindfactory.de/product_i...2II-Bronze-Non-Modular-80--Bronze_640838.html.
     
    Itron kiitti tästä.
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Vaihda muistit 1600Mhz 1.5v eli prossulle sopivaksi.
    Oletko ajatellut jättää SSD:n kokoonpanosta pois?
    Muuten ei huomautettavaa.
     
    Itron kiitti tästä.
  5. Itron

    Itron Member

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En edes tajunnut, että 4690K:sta puuttuu hyperthreading. Vaihdan Xeoniin.

    Vaihdettu.

    Näyttää hyvältä tuo Gigabyten kortti, laitetaan vaihtoon.

    Opin juuri mitä tarkoitetaan modulaarisella virtalähteellä ja ei, en tarvitse sitä ominaisuutta.

    Kiitos näistä päivityksistä! Kone on taas astetta parempi.

    Muistit vaihdettu. SSD löytyy omasta takaa. Se on kyllä aika pieni, mutta riittää toistaiseksi.

    Onko tarvetta vielä tuolle jäähylle ja emolevylle jos kellottaminen jää pois?

    Tässä vielä liitteenä kokoonpano nykyisessä muodossaan:
    cart-mindfactory2.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Itron kiitti tästä.
  7. Itron

    Itron Member

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Viimeksi muokattu: 25.07.2015
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Noissa hommissa ytimille on käyttöö varsinki jos pelaa samaan aikaan. Intelin puolelta prossuks vähintään i7-4930K tai AMD:lta 8 ytiminen FX-8350.

    Nykysen näytön hertsit? En näe pienintäkään järkee hommata 1920*1200 (16:10 kuvasuhteesta plussaa) resolle 700 euron näyttistä. Nykyset näyttiksethän on ikivanhaa 28nm tekniikkaa ja tolle resolle riittää mainiosti esim http://www.mindfactory.de/product_i...X2-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_964843.html

    ja sit ku vuoden päästä hommaa uutta näyttöö, on saatavilla 14/16nm näyttikset jotka hakkaa nykyset 100-0.
     
  9. Itron

    Itron Member

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Näytönohjaimen mukana tulee adapteri, joten kaapelit riittävät kyllä. Pitäisin itse tuota Seasoniccia parempana powerina.
    Tuo kone vie maksimissaan jotain 350 wattia virtaa, käytännössä reilusti alle 300, joten 520 wattinen riittää helposti.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No jaa, näyttishän vie yksinään yli 300 wattia. Ei muuten tarvittais 2*8 pinnisiä liittimiä, 1*6 ja 1*8 pin riittää 300 watille.

    Eikä muutenkaan tossa näyttiksessä tipan vertaa järkee, niinku jo sanoin.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Tuosta katsoin:

    [​IMG]

    Tuskin tuo kovin paljon enempää voi viedä, varsinkaan xeonin kanssa. Kovasti kyllä ihmettelen tuota 290x:n lähes 100 wattia kovempaa kulutusta.
     
  13. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Kannattaa ottaa kyllä sellainen virtalähde missä on valmiina tarvittavat liittimet.
    Suositeltua 600W : tia ei kannata alittaa. Noissa testeissä olevat maximi kulutukset kuvaavat vain keskiarvoja johtuen käytetyistä mittalaitteista, vain oskiloskoopilla näkee nopeat virtapiikit.
    [​IMG]
    Jossa todelliset huiput 290W, vain näyttisestä GTX 980.
    Lähde: http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-970-maxwell,3941-11.html

    Referensin tiedot joissa on annettu tuo keskiarvo 165W:
    http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-980/specifications
    Ja GTX 980 TI: n tiedot, keskiarvo 250W:
    http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-980-ti/specifications

    Ikä paistaa armotta läpi.

    Lisäys: GTX 980 Ti: llä pärjää todella piiiiitkäääään.
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2015
    Itron kiitti tästä.
  14. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Aloittajalle ; viitsitkö tarkistaa kotelosi linkin , noita Anteceja on muutama kehitysversio , mutta niihin kaikkiin modu-poweri olisi helpompi asentaa.

    Mitä tulee ikuiseen säästämiseen powerien tehoissa ja laaduissa niin tuossa GiByssä on 2x8-pin > max piikki voi olla 150+150+100 wattia, jos poweri ei riitä niin pätkii , mieti kannattaako uuteen ja isoon hommata tuollaisia ominaisuuksia jos muutaman kympin panostuksilla ne voi välttää.

    Oletko verrannut http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Core-i7-5820K-6x-3-30GHz-So-2011-3-WOF_974991.html ja tämmöisen vaihtoehdon mukanaan tuomaa voimaa ja vääntöä
     
  15. Itron

    Itron Member

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tarkotin lähinnä sitä et 8-pinninen Pci express liitin antaa 150W kipale ja korttipaikka 75W. Eli toi kortti vois viedä 275W. En oikeen tajua mikä järki pistää max 250W näyttikseen 2*8 pin Pci express. Ainoo mikä tulee mieleen on säästää emon korttipaikkaa.
    Pärjäähän sillä mut GTX980Ti 1920*1200 pelaamiseen on typerää, katto asiaa miltä kantilta vaan.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,841
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Taitaa olla lähinnä mainostemppu. Autokin näyttää ärsymmältä jos siinä on useampi pakoputki.
     
  18. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Turha sinun nyt enää täällä on pettymystäsi purkaa, kun valinta ei osunut AMD:n näyttikseen. Kuten kysyjä jo kirjoitti, osat on tilattu ja valinta oli erinomainen.
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ai sun mielestä kantsii hommata 732 euron näyttis 1920*1200 pelaamiseen? Annakko perustelut vielä? Kai saa kysyjää neuvoo ettei tee tyhmää ostosta???
     
  20. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,187
    Kiitokset:
    41
    Pisteet:
    128
    Lopetetaan se turha riitely samantien ettei tarvi muihin toimenpiteisiin ryhtyä.
     
    i7Extreme kiitti tästä.

Jaa tämä sivu