1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone 1100-1300e Ensikertalaiselle

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Kipee 24.10.2017.

  1. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Aika siirtyä Playstationilta koneen puolelle ja hakusessa ensimmäinen PC jota ei kuitenkaan heti tarvitsisi päivittää. Jonkun verran olen tutkinut netistä osia, mutta yhteensopivuus,hinnat yms askarruttaa. Kysyin myös paikalliselta liikkeeltä Kuopiosta custom peeceetä tähän budjettiin. Tälle plussa, liikkeestä saisi tietysti pakettialennuksen kun ottaisi pcn hiiret näppikset ym paikanpäältä. (voin liittää linkkinä, saa kertoa mielipiteen)


    Budjetti?:
    1100-1350
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä, Jostakin taisi saada windodwsin netistä halvempaan hintaan? legit?
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei, Luultavasti kasautan paikallisessa liikkeessä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Eei
    Ylikellotatko prosessoria?: En
    Kotelon koko: Ei merkitystä
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei ole
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei haittaa vaikka vähän kuuluu ääntä, mutta ei häiritsevän kovakaan
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei, Mieluiten suomesta luotettavilta sivuilta
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Rainbow six siege, PUBG, ei mielellään olisi rajoja)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Hiiren ja näppiksen ostan erikseen mutta Hyviä vaihtoehtoja voi ehdotella.
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei ole
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Vähän infoa windowsin asennuksesta.

    Kiitos vastauksista jo etukäteen :)!
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,847
    Kiitokset:
    2,800
    Pisteet:
    223
    1350 euroa maksimibudjetti? Muutaman kolikon yli siitäkin:

    upload_2017-10-24_16-3-19.
     
    Tää ei toimi vai toimiiko ja Kipee kiittävät tästä.
  4. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei vaikuttaisi hyvältä, mites tuon windowsin kanssa? Saako jostain ns. parempaan hintaan ja onko kuinka helppoa? Tosiaan ensimäistä kertaa PCtä hommaamassa. Riittääkö että hommaan windows lisenssin ja vien osat liikeeseen.

    Vielä jos saisi porukan mietteitä tuosta setistä mitä suoraan liikkeestä tarjosivat vs Wwallun ehdotus :)!
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,847
    Kiitokset:
    2,800
    Pisteet:
    223
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,060
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    1. Älä vie liikkeeseen
    Todella harva firma kasaa, jos osat ei ole ostettu samasta firmasta. Ja vaikka ne ottaiskin sun osat jostain syystä, voi lasku olla melkoinen. Näin esimerkikkinä yks firma antaa omille osilleen halvimmillaan 45e kasauksen, kun taas voinen firma velottaa 70-80e vaikka osat oiski sieltä.

    2. Kysele kavereita, tai mieti kasaamista itse.
    Se kasaaminen ei ole vaikea juttu. Jokainen piuha ja niiden vastakappeleet on tehty ihan omaan muottiinsa. Sä siis et saa kytkettyä osias oikosulkuun, ellet vedä piuhoja poikki ja tarkotuksella tee oikosulkuja. Jos sä osaat kasata ikean huonekalun, niin luultavasti osaat kasata tietokoneen (tämä siis edellyttää sitä, että osaat seurata ohjeita)

    Tossa yks esimerkki siihen, kuinka konetta kasataan. Säästät nimittäin selvää rahaa kun kasaat itse. Kattele eka tää kaikes rauhas, sekä sano sen jälkeen näyttääkö liian haastavalta:

    E:
    Toi firma mikä sun kohdallas on, velottaa 45e pika-asennuksesta sekä 70e perusteellisemmasta asennuksesta (ero on kuinka huolellista jälkee ne tekee). Itse kasaamalla teet aika lähelle tota 70e arvosta jälkeä, kun kerran on kasannu niin ens kerralla menee helpommin. Lisäks toi windowssin asennus on kans sellanen mistä en nää järkee maksaa. Levy sisään, painele "seuraava" nappulaa ja korkeintaan osioinnissa joutuu vähänmiettimään. Sun tapauksessa C: asema tuo 128Gt SSD asema, yksi osio C:. Sitten toi isompi 1Tb aseman laitat vaikkapa peleille asema D: johon mättäät 200Gt. Sit loput siitä asemaks E: mitä jää jäljelle, sinne viskot kaikki videot, kuvat jne krääsän.



    View: https://www.youtube.com/watch?v=djFCsl5SP9Q


     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2017
    Kipee ja Tää ei toimi vai toimiiko kiittävät tästä.
  7. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    759
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Liikkeen ehdotus aivan järjetön ja suurin osa komponenteista pahasti ylihintaisia, wwallun paketti huomattavasti parempi
     
    Tää ei toimi vai toimiiko kiitti tästä.
  8. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu katsoin videot kasauksesta ja käyttiksen asentamisesta. Ei mitään rakettitiedettä joten otetaan haaste ja kasaan koneen itse!
    Tästä itse setupista vielä. Kuinka hyvin tämä amd:n prosessori pärjää esim inteliä vastaan / olisiko tämän tilalle jotakin mahd hieman parempia / vastaavaa prossia. Onko siinä sitten niin hyvä hinta/laatu vai? edit: Kiitos kaikille jo vastanneille teistä on ollut suuri apu!
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,060
    Kiitokset:
    516
    Pisteet:
    173
    Mulla oli sama ekalla kerralla, ajatus tuntu kokonaisuutena pelottavalta mutta kun otti rukarin käteen niin siitä se alkoi. Nyt kasailen broidille ja kaverille koneita samaan aikaan, yleensä kavereilta veloitan kaljakorin verran. Vinkkinä myös sen verran, että itse asennan tyhjään koteloon yleensä ekaks emolevyn, sit virtalähteen. Miksi? Koska tuolloin on suht helppo päätellä mihin johtoja tarviit, eli mistä ne kandee vetää. Monissa koteloissa on "takaseinän" välissä tilaa, sekä johtoaukot sinne. Jos ihmettelet miks kotelossa on sisällä aukkoja tai "reikiä", niin monet näistä on tarkotettu johtojen vetämiselle.

    Ohessa pari kuvaa siitä, kuinka paljon tarkkaavaisuus voi auttaa. Mutta jos haluat tosi siististi vetää piuhat, siihen kandee kiinnittää huomioo kasauksen alkuvaiheessa. Pelkästään kun katot mimmonen kärki piuhassa on, niin löydät kyllä vastakappaleen sille. Jos et muuten, niin tsekkaa video uudestaan.

    E:
    Jotkut vetää myös osan piuhoista (ohuimmat) emolevyn takaa, vaikka väliseinää ei ois. Emolevyn asennuksen aikana laitetaan korokepaloja eri kohtiin, joten emolevy ei koskaan ole kosketuksissa takaseinään kuin näiden korokeruuvien kautta. Tällöin, virtalähde tulis asentaa ensin, päätellä piuhat emon alta ja emo kiinni. Et välttämättä hiffaa tätä nyt, mut sit kun sul on koppa, poweri ja emo käsissä niin hiffaat heti mitä tarkotan.

    Tolla piuhahelvetillä siis ei ole muuta merkitystä, kuin että ilma virtaa paremmin. Lisävinkki, osta nippusiteitä. Niillä saat solmittua kasan piuhoja yhteen nipuun, jolloin saat niputettua piuhoja sieltä täältä. Sieltä kotelosta löytyy paljon paikkoja, jolloin voit vetää piuhat nippuun esim. CD/DVD aseman alapuolelle jäävään ylimääräseen tilaan.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 24.10.2017
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,847
    Kiitokset:
    2,800
    Pisteet:
    223
    Hinta/laatu on tuossa prossussa ylivoimainen. Ryzen 7 olisi prossuna parempi, mutta sen kaksi lisäydintä ei vielä juurikaan näy pelaamisessa. Pelkkään pelikoneeseen vähän turha investointi, varsinkin kun tuolle emolevylle voi päivittää vielä kolmannenkin sukupolven Ryzenin. Intel on julkaissut pelkkään pelikäyttöön ihan kilpailukykyisen malliston (joskin kalliimman), mutta myyntiin ne tulevat kunnolla vasta ensi vuoden puolella.
     
    Kipee kiitti tästä.
  11. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    noniin nythän kävi tietenkin niin että kun aamulla meinasin ruveta osia tilaamaan niin tärkeimmän eli näyttiksen hinta olikin noussut yön aikana 100e. Ilmeisesti enää tukkurilta hintaan 699e (Eilinen 599). Kysymyksenä siis että kannattaako tuota samaa mallia (nyt siis 100e kalliimpana) ottaa tuohon wwallun ehdottamaan setuppiin vai vaihtaa johonkin toiseen?
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,847
    Kiitokset:
    2,800
    Pisteet:
    223
  13. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  14. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vielä häiritsen yhden kerran! Voinko heittää tuon uuden ehdottamasi näyttiksen tilalle 'msi gtx 1080 gaming x' mallin kun nyt löytyi paikallisesta liikkeestä avajaistarjouksessa hintaan 579e. Jos saisi vielä sen verran tilausta muutettu.

    Edit: nyt menee kaikenmaailman ajotukset vähän heikosti
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,847
    Kiitokset:
    2,800
    Pisteet:
    223
    Voit vaihtaa näyttiksen. Tilaustahan voi muuttaa siihen asti kunnes postittavat.
     
  16. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin kone tuli eilen ja sain kaikki kasaan. Kaikki tuntuisi pyörivän ja toimivan. Ongelmakohdaksi muodostuu ensimmäinen buuttaus. Kone lähtee käyntiin ja näytölle ilmestyy teksti "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". Jos pääsisin BIOS:siin saakka niin voisin laittaa ensisijaiseksi windowsin sisältävän usb tikun. Ongelma on siis että BIOS ei aukea ohjekirjan (ja muutenkin internettiä tutkimalla) mukaan painamalla/klikkailemalla delete nappia. Ohjeita otetaan vastaan!

    Edit: Emolevyn mukana tuli levy, mutta en ole hommannut levynlukijaa.
     
  17. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    759
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Minkälainen näppis sulta löytyy, onko siinä mitään valoja, jos on niin sytyykö ne kun koneen käynnistää? Vaikuttaa vähän sille että emo ei tunnista näppistä bios vaiheessa jolloin se deleten hakkaus ei auta. Kannattaa kokeilla sitä näppistä myös muissa usb-porteissa, joskus on niinkin että jossain ei pelitä ja jossain pelittäää.

    Niin ja varmistukseksi vielä hakkasit sitä deleteä silloinkun ruudulla oli gigabyten logo?
     
    Kipee kiitti tästä.
  18. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Näppis kunnossa ja ongelmakin löytyi! gigabyten logo tosiaan on/oli ruudulla noin 0,5sek käynnistyksen jälkeen. Eli deleteä piti rämpätä samantien. Pääsin siis eteenpäin ja kiitokset! Kyselen lisää jos tulee ongelmia mutta uskon että saan nyt homman hoidettua loppuun :)!
     
  19. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone melkein täysin toiminnassa! Sain tosiaan kasattua koneen edellisen viestin aikaan perjantaina, mutta ainoaksi ongelmaksi jäi se, että HDD (tarkka malli ylhäällä kuvissa) ei jostain syystä näy ollenkaan. Olen vaihtanut sata johtoa (+ johdon pään paikkaa emossa) ja kokeillut eri virtajohdolla/samalla joka tulee SSD:elle mutta kone ei jostain syystä tunnista sitä. Pitääkö se siis jotenkin erikseen määrittää käyttöön vai missä ongelma on? Vinkkejä otetaan vastaan :)!
     
  20. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    759
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    Mene levynhallintaan, pitäisi näkyä siellä. Sieltä sitten alustat levyn ja luot siitä uuden aseman. Googlesta löytyy ohjeita jos menee sormi suuhun aseman luonnissa :)
     
  21. Kipee

    Kipee Newbie

    Liittynyt:
    24.10.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1

Jaa tämä sivu