1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Parempi prosessori pakettikoneeseen?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi raipeli 14.12.2014.

  1. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Terveppä terve !

    Mulla olisi sellainen pieni huoli että tekisi mieli päivittää tätä pakettikonetta vähän paremmaksi ja ajattelin hankkia parhaimman prossun minkä tähän saa kiinni ilman virtalähteen / emon päivittelyä.

    Eli kone on Acer M3400 ja tän hetkinen prosessori on AMD Phenom II X6 1035T, 2,6GHz ja 6 ydintä. Taitaa olla käsittääkseni AM3 kanta mutta en ole varma. Jos tohon saa huomattavasti paremman prossun niin miten paljon suoritusteho paranee? Kyseinen prosessori vie käsittääkseni 95W joten pitääkö se olla max. toi sama että ei tarvitse vaihtaa virtalähdettä? Mites jäähdyttimen laita, riittääkö vakio vai pitäisikö sekin vaihtaa? Mistä tiedän mahtuuko se?

    ps. näyttiksen jo päivitin jostain täysin paskasta GTX 750 Ti:hen, joka on suunniteltu viemään vähän virtaa joten edes virtalähdettä ei tarvinnut uusia (300W, jonka tää näyttis vaatii).

    Kiitos paljon jo etukäteen vastanneille!!
     
  2.  
  3. fallout_

    fallout_ Regular member

    Liittynyt:
    05.08.2007
    Viestejä:
    603
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Jos tähän manuaaliin on uskominen, niin tuohon emoon kävis 130W AM3 prossu.
    E: Ja myöhemmin manuaalissa mainitaan yhteensopivuuden kannalta "Support AM3 6-core Thuban CPU (140W)", että jompikumpi noista.

    En itse lähtis päivittämään ollenkaan, koska tuohon ei taida olla kun marginaalisesti nopeempaa prossua tarjolla, ja nekin käytettynä. Tuo 1035T ei kuitenkaan oo huonommasta päästä tuolle kannalle. Mutta jos päivityskuumetta on yli 39, niin sitten uusiks menee emo + prossu (ja poweri, jos koneessa on pakettikoneen virtalähde).
    E2: Käytettynä jos jostain löytyy 1100T, niin tuo vois olla harkittava päivitys. Tuon manuaalin pitäs mennä suoraan kiinni.

    Ja prossujäähyistä sen verran, että kuulemani mukaan vakiojäähyn korvaamatta jättäminen luokitellaan tietyissä osavaltiossa Yhdysvalloissa rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Tästä esimerkkinä perusluokan jäähy.
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2014
  4. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Sanoisin että mielummin pidetään nykyinen prossu ja ostetaan emo jolla kellotetaan nykyinen prossu sinne minne se kulkee, kulkuja noilla ollut sinne 3.5Ghz tietämiin varmaan, ja ehkä enemmänkin
    clock-to-clock:ssa tuo pesee FX6300:llan (Itsellä 3.865Ghz Phenom II 1055T voitti 4.4Ghz FX6300:llan)
     
  5. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo, tein vähän tutkimuksia niin eihän tää vakio prossu mikään paskimmasta päästä ole. Tosin, mitä tohon emon vaihtamiseen tulee niin multa löytyy kyllä eräs toinen vähän vanhempikin pakettikone, johon olen ostanut uuden emon.

    Gigabyte, GA-MA78GM-US2H

    [​IMG]

    Tossa on vaan toi AM2+ kanta, eli prosessorin siirtäminen tohon ei varmaan ole mahdollista. Mutta mietin että onko kannattavaa vaihtaa tähän vanhempaan koneeseen ja ostaa uusi prossu tohon? Vai onko toi emolevy yhtään sen parempi? Ainakin ton vakio prossua voisi varmaan kellottaa, mutta onko tarpeeksi hyvä vai olisiko parempi hankkia uusi prossu tähän (HP m7540)? Nopeella googletuksella tossa olisi AMD Athlon64 3500+

    Olen ihan pihalla että mitä tässä kannattaisi tehä, kiitos taas vastanneille !
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kyllähän 1035T tohon emoon sopii. AMD:lla noi yhteensopivuudet aika hyvät.
     
  7. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo, purkasin jo molemmat koneet, mutta nyt vasta tajusin kun aloin RAM kampoja vaihtaa, että tää emo ei tue ddr3... Mulla on 2x 512mb ddr2 ja 3x 2gb ddr3.. Mitähän sitä nyt tekis? Mitä eroa ddr2 & 3 on? Kaupasta vaan ddr2 kampoja sitten?
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    DDR2 ja DDR3 ei sovi samaan muistikantaan eikä toimi samaan aikaan samassa emossa. Kaupasta DDR2 maksaa paljon, käytettynä vaan.

    Toi emo syö DDR2 ja DDR3 ja AM2+/AM3 prossuja http://www.jimms.fi/tuote/960GC-GS-FX
     
  9. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En mä molempia ajatellutkaan laittaa samaan aikaan, kunhan selvesin tilannettani. Mutta nyt on emo vaihdettu, ja kun pistän käyntii niin näyttöön ei tule mitään eikä hiiri ja näppäimistö aktivoidu (usb),enkä voi sammuttaa ilman että otan johdon irti koneesta. Nyt oon kyllä sormi suusaa, että mitäs nytten?
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Emon vaihto yleensä edellyttää käyttöjärjestelmän uudelleen asennusta, muuten voi tulla vaikeuksia.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koita resetoida BIOS.

    Voi olla et BIOS pitäis päivittääkki.
     
  12. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Voi helkutti, arvelinki et ehkä täytyy. Mitenköhän mä sen teen, kun ei ole windows levyä, vaan kovolla on se W7? Miten sen BIOSin voi resetoida kun näyttö on pimeenä? En millään haluis asentaa windowsia uusiksi..
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Biossin voi resetoida, ottamalla muistinvarmistuspariston vähäksi aikaa irti emolta.
     
  14. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No sitten se on tainnut resetoida, kun päättelin että se batteri on loppunut koska kello ei ollut oikeassa ajassa, niin vaihdoin sen. Miten kauan se pitää olla irti, riittääkö parikyt sekunttia?

    Mut jos windowsia pitää asentaa nyt uusiksi, niin miten mä sen teen ilman levyä ja kun näyttöön ei edes tuu mitään? Vai pitääkö nyt ekaks ratkaista se että tulis jotain edes näyttöön? Laitanko muuten näytön näyttikseen kiinni vai emolevyyn? Kumpikaan vaihtoehto ei kyl toimi edes.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Resetoitu on jos kello on palannut alkuasetuksiin. Riittää, kun paristo on irti 10 sek. Resetoi kuitenkin varmuuden vuoksi vielä kerran uudella kokoon panolla.

    Win7:n voit ladata täältä enkun- tai suomenkielisenä. Versio on Win7 Pro 64bit. Laittamalla sen USB tikulle ja poistamalla sen jälkeen tikun sources kansiosta ei.cfg tiedoston, voit Windowsin asennuksen alkupuolella valita sen version, joka sinulla on käytössä, johon sinulla on tuoteavain.

    Tällä ohjelmalla voi tehdä boottaavan Win7 asennusmedian.

    EDIT: sinuna ottaisin aluksi näytönohjaimen kokonaan pois koneesta, niin kauaksi, että saat kuvan näyttöön ja pääset biossiin. Näyttö niin ollen kiinni emolevyyn pistokkeeseen.

    Joissakin vanhemmissa biosseissa on muistaakseni niin, että lisänäytönohjain pitää sieltä ottaa käyttöön. Uudemmissa valitsee mielestäni automaattisesti, kun koneen eka kertaa käynnistää.

    Windowssia et tietysti voi asentaa ennen, kun saat näytön herätettyä henkiin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2014
  16. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksestasi. Tosin näyttöön ei tuu edelleen mitään, eikä mitään piippauksia edes kuulu. Irrotin kaikki muistit ja prossunkin siin toivos et tekis jotain ääntä, mutta ei. Kaikki tuulettimet alkaa pyörii, mutta siihen se sit jääkin enkä voi sammuttaa konetta ilman johdon irroitusta. Rikoinko emon vai mitähän ihmettä?
     
  17. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Luultavasti vaatii emo biosin päivityksen siis, vanha prossu kiinni ja latailemaan emoon uusin bios, ja asennella se sitten siihe emolle,
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Samaa mieltä.
    Onko emosi nyt tämä: http://www.gigabyte.fi/products/product-page.aspx?pid=2995#ov
    Tuolta voit katsoa prosessorituet ja tarpeen mukaan ladata uusimman biossin ja ajurit.
     
  19. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jep, näin oli kuteet. Monien tuntien ja sekoilujen jälkeen sain homman kuntoon. Nyt on uusin beta päivitys, todennäköisesti ikuinen beta kun näyttäis 2010 lopulla tulleen ulos. Nyt seuraava etappi uutta windowsiaa kehiin!

    Olisiko jotain vinkkejä kellottamiseen, kun olen täysin kokematon asiassa? Sekä mikä jäähdytin tähän soveltuu hyvin, vaikka verkkokaupasta kun se on ajomatkan päässä? Ostan samalla käytettynä 6gb ddr2 muistia, onko isokin ero ddr3 verrattuna?

    Kiitti vielä uudestaan avusta!
     
  20. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,394
    Kiitokset:
    103
    Pisteet:
    143
    En ymmärrä mitä täällä on sekoiltu. Tuo sun emo on mATX kokoluokkaa, eikä siinä ole kummoinen virransyöttö. Emokin on vanha joka vaikuttaa suoraan sen kestävyyteen. Kaikki merkit sanovat selvästi että tuosta ei ole kellottamiseen. Eikä se kellottaminen välttämättä edes onnistu beta-tason biosilla. Turhaan vaihdoit emon ja jokainen euron panostus menee hukkaan.

    Todennäköisesti sulla nyt koneessa huonompi emo paikallaan...
    Unohdetaan nämäkin ohjeistukset. Oletuksena pakettikoneiden emoihin ei kannata vaihtaa enemmän tehoa kuluttavia prossuja. Yleensä käyttävät juuri kyseiseen pakettiin räätälöityjä halpis emoja. Sitten kun sinne lyödään enemmän tehoa kuluttava prossu paikalleen niin toimintasavut tulevat yllättävän nopeasti pois.

    Homma on eri jos valmistaja käyttää ns. tavallisia emoja tai samaa pakettia myydään enemmän tehoa kuluttavilla prossuilla.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2014
    JTPN kiitti tästä.
  21. raipeli

    raipeli Newbie

    Liittynyt:
    14.12.2014
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole kummoinen virransyöttö, tarkottaen mitä? Ei voi kellottaa vai? Emo on "vanha" mutta uusi siinä mielessä että ei ole paljoakaan käytetty, kyllä tämä emo kestää vielä useita vuosia. Mitkä merkit ja miksi mulla on nyt huonompi emo? Faktoja kehiin!
     

Jaa tämä sivu