1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paras läppäri n.600 €

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi tumbzzz 10.09.2012.

 1. tumbzzz

  tumbzzz Member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi, ajattelin että kannattais kysyy ennen kun menee ostaan turhaan ylihinnoteltua konetta. Elikkäs läppäri 500-600 euron budjetilla jolla pystyy hoitaan nämä nettisurffailut ja arkirutiinit hyvin, pelikäyttöön läppäriä ei oikeastaan ole tarkoitettu. Läppäreiden hinnoista vähän pihalla. Yksinkertasesti mikä on paras läppäri tuolla n.600 budjetilla. Voisko jopa viidelläsadalla selvitä, kun tärkeintä on että esim. leffat pyörii, ja vaikkapa skypet ja tollaset perussoftat.

  Hyvä olis jos kone olis esim. Gigantista, Verkkokauppa.comista tms. Kiitoksia etukäteen.
  Viimeksi muokattu: 10.09.2012
 2. AfterDawn

  AfterDawn Ilmoitus

 3. Datanen

  Datanen Senior member

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,006
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  108
 4. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,785
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  pakko kommentoida mutta noi kaikki oli ihan syvältä :D
  ainakaan ei pelit toimi jos edes Hd videotkaan.
 5. Rooster3

  Rooster3 Regular member

  Liittynyt:
  30.04.2012
  Viestejä:
  206
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miksi syvältä? Nuo integroidut jaksaa kyllä helposti hd leffoja pyörittää ja aloittajakin laittoi ettei ole pelikäyttöön "oikeastaan tarkoitettu". Mitä tuo sitten tarkoittaa on tulkinnan varaista mutta kyllä noillakin esimerkiksi fifat pyörii.. Yhtä tuotteista ei enää löytynyt mutta ainakin lenovo ja toshiba noista on laatu vermeitä joskin lenovo menee yli budjetin.

  Jos koneella ei tosiaan mitään raskaampaa tehdä niin 600 euron budjetilla ostaisin itse reilun 400 euron läppärin ja vaihtaisin siihen 256 gigaisen ssd-kiintolevyn. Näin tehtiin kaverille kun hommas uuden budjetti kannettavan ja vikkelä kone siitä tuli.


  600 euron budjetilla esim tämä:
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/MBX2BMX.html
  i5-3210M, HD4000, 2,35kg, 15,6" mattapintainen näyttö joka omasta mielestäni tekee kuvasta rauhallisemman. "Miinuksena" sitten windows 8 jonka kyllä oppii nopeasti.

  500 euron budjetilla esim tämä:
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/X501A-XX021V.html
  i3-2350m, HD3000, 2,07kg Näitä löytyy samaan hintaan jimmssiltä ilman toimituksia väreinä musta, valkoinen ja pinkki sekä win7 että win8 versioilla.


  edit,
  Tuossa asuksessa ei olekkaan optista asemaa laisinkaan eli jos leffoja haluaa dvd:ltä katsoa niin sitten vaikka tämä
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/MBT23MX.html
  Hypätään jo i-sarjan prossuista pois mutta kyllä tuo mainitut hommat hoitaa. Tuo olisi myös se minkä itse hommaisin tuolla budjetilla ja lykkäisin ssd:n sisään ;) mattanäyttö on mielestäni hintansa arvoinen ja kyllä, olen katsellut leffojakin sillä. Joidenkin mielestä taas kirkas on parempi.

  Näissä kaikissa on 15 tuumainen näyttö eli jos isompaa näyttöä haluaa niin Vingerin ehdottama toshiba on passeli
  Viimeksi muokattu: 23.11.2012
 6. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,785
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Omasta näkökannasta en heti tajua mikä noissa maksaa kun on näin pc rauta puolelta itselle tullut tärkeäksi koneen nopeus. Näyttö,näppis,kiintolevy ja piirilevy kuitenkin ajaa asiansa kaikissa nyky kannettavissa. painoarvo siis jää suurimmaksi osaksi prossulle ja näyttikselle.

  Erityisesti paremman näyttiksen omaavat läppärit maksaa pienen omaisuuden..

  Tausta tutkimusta ja lukuisia arvosteluja lukiessani tulin tulokseen että juuri itselleni sopivin kone taisi löytyä (vierssäolevassa topikissa tuosta kyselinkin mutta vastaus oli myös goglessa)

  Hp, G6-2109

  AMD A8-4500M prossu 4ytimellä ja 2.8ghz kelloilla oli kohtalaisen kykenevä ja jopa vastaavia i3 prossujakin nopeampi eli ihan ok koneen hintaan nähden

  4gb ddr3 muisti riittää ihan hyvin

  HD 7640G- ja 7670M "crosfiressä" piisaa köykäseen pelailuun, ja jos ei tukea löydy crosfirelle pelissä niin voi käyttää 7670m yksinään.
  low-med asetuksilla voi sulavasti pelailla uusimpia pelejä kuten (skyrim,mass effect 3,dirt jne) eli vaikuttas pikku peli tarkotukseen hinta/laatu suhteeltaan parhaalta. Lapussa lukee 469e ei ollenkaan paha :)
 7. Rooster3

  Rooster3 Regular member

  Liittynyt:
  30.04.2012
  Viestejä:
  206
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ihan hyviä pointteja viestissäsi, mutta itse olen eri mieltä tuon listauksen näyttö ja näppis osiosta jotka voivat kyllä "ajaa asiansa" mutta riippuen käyttötarkoituksesta sekä kohteesta voi olla asiallista niihin panostaa hieman enemmän tehojen kustannuksella. Tuohon listaan pitää myös laittaa vähintäänkin toucpad mukaan painon ohella. Edellä mainituilla on silti vain merkitystä tietyissä tilanteissa esimerkiksi kantaako kannettavaa mukana ja käyttääkö erillistä hiirtä, näppäimistöä tai näyttöä.

  Mm. Lenovoissa on hyvä näppäimistö sekä mattanäyttö joka ei rasita silmiä niin paljon kuin kiiltäväpintainen. Edellisestä lauseestakin voidaan olla eri mieltä ja varmasti ollaankin, jotkut suosivat kiiltäväpintaista koska katsovat leffoja siltä ja ne näyttävät, taas joidenkin mukaan, paremmalta kuin mattanäytöltä.

  Täytyy ymmärtää että 500/600 euron budjetilla ei kannettavaan kaikkea voi saada ja jos kannettavan yksi osa-alue on vahva on silloin mitä luultavammin säästetty toisaalla.

  Aloittaja kun ei ole palannut täsmentämään mitä esimerkiksi tarkoitti sanoilla "pelikäyttöön läppäriä ei oikeastaan ole tarkoitettu." on vaikea sanoa mikä on tällä budjetilla aloittajalle paras läppäri koska on mahdotonta sanoa yhden ja tietyn läppärin olevan paras. Käyttötarkoituksia kun on monia.

  Aloittajalle,
  Kaikki tässä keskustelussa mainitut kannettavat on hyviä, riippuen jos taivut enemmän peli puolelle niin ota Dawordin mainitsema HP, jos pelit on lähinnä mallia fb:n lammasfarmi on silloin näiden läppärien ero lähinnä ulkonäössä.

  edit, typot
  Viimeksi muokattu: 24.11.2012
 8. spinmasta

  spinmasta Member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mistä ostit?

  Olisin ostamassa läppäriä pääasiassa opiskelua/työskentelyä varten, joten koneen tulisi pyörittää hyvin mm. 3d-mallinnusohjelmaa, mutta myös satunnaiseen pelailuun ja elokuvien katseluun. Tuo kone vaikuttaisi siihen sopivalta. Vai onko tuohon hintaluokkaan jo parempia vaihtoehtoja saatavilla?

  Millainen Intel HD graphics 4000(1,6GB jaettua muistia) on verrattuna esim. tuohon HD 7670m:n? Olen nimittäin katsellut myös gigantista tällaista
  Viimeksi muokattu: 15.01.2013
 9. Prjanik

  Prjanik Regular member

  Liittynyt:
  24.08.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jeps, kun itse käytän konetta työssäni, niin kommentti siitä miten näyttö ja näppis aina "ajavat asiansa" kuulostaa lähinnä absurdilta. Mitä kovalevyyn tulee, niin käytännön työssä levy ja levy i/o ovat koneen käyttöä eniten hidastavia pullonkauloja. Siten en viitsisi väittää, että nekin "ajavat asiansa". Rooster3:n mainitsema SSD:n asennus korjaa juuri tämän ongelman ja tuo todellista nopeutta koneen käyttöön. Sen sijaan näytönohjain ja prosu ovat komponentteja jotka ovat aina "ajaneet asiansa"...

  Pelimiehet ovat eri asia. Niissä ympyröissä koneelta vaaditaan eri ominaisuuksia. Mutta kuten niin monesti on sanottu, ensin pitää katsoa mihin sitä konetta tarvitaan, mitä sillä halutaan tehdä - ja vasta sitten voi keskustella siitä mikä on "parempi".

  Esimerkiksi HP G6-sarja, joka on "Dawordin" kannalta hänelle itsellen parhaiten sopiva kone - ja varmastikin on sitä. Samainen konesarja on kerännyt vähemmän mairittelevia arvoita ammatikseen koneita testaavilta. Tässä näkee, miten yksi on hyvä yhdelle, toinen toiselle.

Jaa tämä sivu