1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Palvelinta ei löytynyt ongelma

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi masalskis 04.05.2017.

  1. masalskis

    masalskis Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2017
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toissapäivänä käynnistin tietokoneen uudelleen ja nettiin ei enää päässyt, resetoin reititintä ja yhdistelin uusiksi mutta ei auttanut. joskus mulla toimi netti sen jälkeen kun palautin windowsin 7 palautuspisteeseen, tällä kertaa ei auttanut. Reititin on ok, ainakin kännykällä ja muilla laitteilla wlan toimii, tietokoneella vaan ei. No sitten asian ytimeen: Mozillan avatessa tulee "palvelinta ei löytynyt" ja troubleshooting sanoo että wireless network connection 4 kanssa on ongelmia. Kun kurkkaan tämän connectionin tilaa, ipv4 ja ipv6 yhteys:ei yhteyttä, median tila käytössä, nopeus 600 megaa, vastaanotettu ja lähetetyt paketit nollissa.

    Sitten tuolta asetuksista laitoin ipv4 välillä osoitetta manuaaliseksi ipksi, mikä reitittimen pohjassa lukee. Dns palvelinta laitoin googlen perus 8.8.8.8.

    Ja siis kone löytää kyllä wlanin ja antaa "rajatut oikeudet" mikä on pelittänyt vuosia eli ei siitäkään kiinni ettei verkkoa löytyisi. Mikä mahtaa mättää asetuksissa tai jossain muussa? sillon kun koneen käynnistin uudelleen, niin ennen sitä netti toimi normaaliin tapaan.
     
  2.  
  3. masalskis

    masalskis Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2017
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ja siis toinen troubleshootingin virhe on "win ei pystynyt tunnistamaan tämän verkon välityspalvelinasetuksia automaattisesti". Ja tietokonetta kun koitin yhdistää kännykällä jaettuun verkkoon ni näytti että verkossa ollaan mutta taaskaan palvelinta ei löytynyt
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,972
    Kiitokset:
    518
    Pisteet:
    173
    Ei kai sinulla ole Internetasetuksissa määrätty käytettäväksi välityspalvelinta? Jos kuvan kohdassa "Käytä välityspalvelinta lähiverkossa" on valintamerkki, niin ota se pois.
    upload_2017-5-4_20-24-0.
     
  5. masalskis

    masalskis Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2017
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ollut rastia siinä. Laitehallinnassa ethernet huutaa että joku ajuri uupuu ni mikä ajuri tähän nyt sopii sitten ku on joka lähtöön ajureita?
     
  6. masalskis

    masalskis Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2017
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt se ethernet ajurin varoituskolmio katos ja seuraavat kolmiot on isatap ja teredo tunneling kohdissa.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,972
    Kiitokset:
    518
    Pisteet:
    173
    Tarkista vielä verkkoyhteyden Internet Protokolla-asetuksista, että TCP/IPv4 ja /IPv6 kohdissa on valittu osoitteiden automaattinen haku. Mahtaako tuo IPv6 olla vielä käytössäkään, mutta siihen nuo vikailmoitukset viittaavat.
    upload_2017-5-5_11-11-47.
     
  8. masalskis

    masalskis Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2017
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Näitä asetuksia olen rukannut edestakas mutta tällä hetkellä ovat automaatilla. Voiko noita verkkosovittimia korjailla jotenkin? Koitin ladata ja asentaa mutta virheilmoitus "laitetta ei voida käynnistää(koodi 10)" lukee sekä tuossa isatapissa että teredossa
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,972
    Kiitokset:
    518
    Pisteet:
    173
    Pitänee tässä vaiheessa todeta, että en ole ollenkaan pätevä neuvomaan verkko-ongelmissa. Koska vikailmoituksessa puhuttiin "välityspalvelimesta", oletin, että yhteydelle on virheellisesti määritelty joku välityspalvelin (Proxy). Vieläkin ihmettelen, miksi tuollainen vikailmoitus tulee, ellei näin ole.

    Nuo "isatap" ja "teredo" liittyvät IPv4 ja IPv6 -protokollien väliseen tiedonsiirtoon, enkä suoraan sanoen ymmärrä, mihin niitä tässä yhteysongelmassa edes tarvittaisiin. Yksi tie voisi olla asentaa ensin uusin WLAN-ajuri uudelleen ja keskittyä sitten tietokoneen verkkoasetusten läpikäymiseen. Jos kyseessä on läppäri, oikea ajuri löytyy läppärivalmistajan sivustolta. Vaihtoehtoja voi olla useita, joten täytyy tietää joku WLAN-kortin tai läppärin tarkka malli.

    Koska reitittimellä on toimiva yhteys internetiin, tuo "rajoitettu yhteys" viittaa siihen, että tietokoneen ja reitittimen välisissä asetuksissa on joku ristiriita. Asetuksia on niin paljon, ettei väärää asetusta voi etukäteen tietää ja tilannetta tietysti pahentaa, jos niitä on kokeilumielessä muuteltu toisiksi.

    Oikeat verkkoasetukset pitäisi saada internetpalvelun tarjoajalta. Itselläni on DNA:n kiinteä laajakaista ja sen asetusohjeistus on tuollainen:
    https://www.dna.fi/documents/15182/...ohje.pdf/8705d880-e200-4978-96b9-4f89f3338dc5

    Itselläni näkyy kyllä olevan kruksattuna myös tuo Internet Protokolla versio 6:kin, vaikka se ei DNA:n ohjeen mukaan ole käytössä.

    Edit. Satuin tuossa tarkastelemaan 4G-mokkulalla muodostettua nettiyhteyttä ja sillä olikin tuollainen IPv6-mallin osoite. Eli tuo, mitä edellä sanoin, että IPv6-protokolla ei olisi käytössä, onkin vanhentunutta tietoa. Kokeilin sitten tätä kiinteän yhteyden IP-osoitetta ja silläkin näkyy nykyisin olevan myös IPv6-protokollan mukainen vaihtoehto.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2017

Jaa tämä sivu